به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، نسل بعدی موشکها اوایل سال آینده از مرکز پرتاب ۳۹A کندی در فلوریدا به مدار رفته و پس از ۹۰ دقیقه در نزدیکی ساحل هاوایی فرود میآید.
اسپیسایکس امیدوار است بتواند در نهایت، صدها استارشیپ را به تولید انبوه برساند و از آنها برای انتقال انسانها و محموله در منظومه شمسی استفاده کند.
برای انجام چنین کاری موشکهای چندبار مصرف باید چندین بار پرتاب شوند و فرود بیایند.
ماسک با انتشار این تصویر در توییتر نوشت: ما به زودی این را تبدیل به واقعیت میکنیم.
این شرکت خصوصی قصد دارد سکوهای نفتی بلااستفاده را تبدیل به سکوی پرتاب برای موشکهای استارشیپ کند. به گفتهی ماسک این سکوها در سراسر جهان قرار میگیرند و سال آینده تعداد محدودی از آنها عملیاتی میشود.
استارشیپها برای سفر به ماه ساخته میشوند و اسپیسایکس قراردادی چند میلیارد دلاری برای بازگرداندن فضانوردان به ماه طی برنامه آرتمیس بسته است.
این ماموریت قرار بود در سال ۲۰۲۴ انجام بگیرد اما ناسا و اسپیسایکس در پی شکایت جفبزوس رئیس شرکت بلواوریجین از ناسا، به دلیل اعطای قرارداد به اسپیسایکس، مجبور به متوقف کردن همکاری خود شدند.
شکایت بلواوریجین با شکست مواجه شد. ماسک پیش از این با بیان اینکه جفبزوس بسیار از اسپیسایکس عقبتر است و هنوز حتی موشکی به مدار ارسال نکرده به او طعنه زده بود. اگرچه این شرکت اخیرا موفق به انجام چندین پرواز زیرمداری شده است.
در مقابل اسپیسایکس با ارسال بیستوهفتمین موشک به فضا در سال ۲۰۲۱ رکورد خود را شکست.
پرتابهای استارشیپ با موفقیت کمتری همراه بوده است و تنها یکی از این موشکها با موفقیت روی سکو فرود آمد و سایر موشکها منفجر شدند.
گفته میشود که اسپیسایکس قصد دارد پرتابهای استارشیپ را در سال ۲۰۲۲ به یک پرتاب در هر دو هفته برساند. او از کارمندانش میخواهد که توسعه موشکها را اولویت اول شرکت قرار دهند.
ماسک در نهایت قصد دارد با استفاده از نسخههای پیشرفته این موشکها یک کلنی انسانی تا پیش از سال ۲۰۵۰ در مریخ تشکیل دهد.
انتهای پیام
نظرات