به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این رصدخانه بزرگ و جدید در روز چهارشنبه ۲۹ دسامبر( ۸ دی)، با موفقیت "مجموعه برج قابلاستقرار "(deployable tower assembly) یا (DTA) خود را گسترده کرد. این میله ۱.۲ متری دو نیمه تلسکوپ را به هم وصل میکند.
این برجک، میان قسمتی از تلسکوپ که آینههای بزرگ و تجهیزات علمی آن را در بر دارد و منطقهای به نام اتوبوس فضاپیما(spacecraft bus)، فاصله ایجاد میکند. اتوبوس فضاپیما حامل سیستم الکترونیکی و سیستمهای پیشران آن است.
ناسا در بیانیهای نوشت: این برجک، فضای مناسبی برای خنک شدن آینهها و تجهیزات حساس فراهم میکند تا قادر به تشخیص امواج فروسرخ باشند. این فاصله همچنین فضایی برای گسترده شدن کامل محافظهای خورشیدی ایجاد میکند.
مهندسان ناسا فرمان گسترده شدن برج قابلاستقرار تلسکوپ "وب" را حوالی ساعت ۹:۴۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۱۵ به وقت تهران) صادر کردند. کل این فرآیند شش ساعت و ۳۹ دقیقه به طول انجامید و در ساعت ۴:۲۴ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰:۵۴ به وقت تهران) پایان یافت.
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" که در روز ۲۵ دسامبر(۴ دی) به فضا پرتاب شد اکنون چهارمین روز خود را در فضا میگذارند و تا به این لحظه ۴۲ درصد از مسیر به سمت نقطه لاگرانژ ۲ در مدار خورشید و در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین را پیموده است.
سختافزار موسوم به "aft momentum flap"
اکنون که برج قابل استقرار این تلسکوپ به طور کامل باز شده است مرحله بعدی آزاد کردن روکش محافظ خورشیدی و سختافزاری به نام "aft momentum flap" است. این سختافزار برای خنثی کردن بخشی از فشارهای خورشیدی که به محافظ خورشیدی بزرگ وارد میشود مورد استفاده قرار میگیرد.
انتظار میرود هر دوی این اقدامات در روز پنجشنبه ۳۰ دسامبر انجام بگیرد و پس از آن باز شدن محافظهای خورشیدی در روز جمعه ۳۱ دسامبر آغاز شود.
پیش از این نیز در روزهای گذشته جیمز وب دو مانور روشن شدن پیشران برای تصحیح مسیر را پشت سر گذاشت و آنتن خود را راهاندازی کرد. این تلسکوپ در روز ۲۸ دسامبر باز کردن صفحات محافظ خورشیدی خود را آغاز کرد.
این مراحل راهاندازی که اکنون در حال انجام است نیازمند انجام عملیاتهای مکانیکی زیادی است که شکست آنها میتواند مساوی با شکست کل ماموریت باشد. ۳۴۴ نقطه شکست وجود دارد که همگی آنها طی دو هفته آینده انجام خواهند گرفت.
انتهای پیام
نظرات