• سه‌شنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400102820757
  • منبع : نمایندگی قزوین

بازسازی موزه کشاورزی قزوین؛ در هاله‌ای از ابهام

بازسازی موزه کشاورزی قزوین؛ در هاله‌ای از ابهام

ایسنا/قزوین آذرماه سال ۹۹ خبر تعطیلی تنها موزهٔ کشاورزی قزوین منتشر شد، آن روزها به نظر می‌رسید مدیران میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی قزوین در حالی اقدام به تخلیه موزه کشاورزی استان قزوین کرده‌اند که به معنای واقعی هیچ برنامه‌ای برای آن ندارند، نه ابزاری برای نمایش باقی‌مانده و نه برنامه جدی برای عمارت سپهدار مطرح‌شده بود.

بیش از یک سال است که موزه کشاورزی قزوین تعطیل‌شده است، مدیر میراث فرهنگی و رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته بعد از تعطیلی موزه کشاورزی طی بیانیه‌ای اعلام کردند بر اساس رایزنی‌های متولیان این مجموعه، موزه باغستان به‌زودی با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، سازمان جهاد کشاورزی و شهرداری قزوین (سازمان باغستان) در مکان جدید آن راه‌اندازی خواهد شد، اما بعد از گذشت یک سال خبری از آن نیست.

گویا مسئولین موزه کشاورزی قزوین  را تخلیه کردند تا فقط ید قدرت را از بهره‌بردار بگیرند و سپس فکر کنند که چگونه می‌توانند موزه را احیا کنند، موزه کشاورزی قزوین بزرگ‌ترین موزه کشاورزی کشور بود که به دلیل بی‌تدبیری مسئولین تعطیل شد و حالا پس از گذشت یک سال هیچ خبری از موزه جدید و بازسازی مکان قلبی موزه نیست.

موزه کشاورزی قزوین با مشارکت سازمان‌های میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی و اعتباری بالغ‌بر ۷۰۰ میلیون تومان راه‌اندازی شد و حالا پس از گذشت ۱۰ سال این موزه تعطیل و عمارت با حکم قضایی در اختیار جهاد کشاورزی است.

دیگر اشتیاقی برای من نمانده است

مرتضی تدین، مجموعه‌دار ابزار کشاورزی که از سال ۸۹ مسئولیت موزه را برعهده‌گرفته است، در گفت‌وگو با ایسنا تصریح می‌کند: بعد از تعطیلی موزه کشاورزی بخشی از وسایل را به انبار خانه‌ام منتقل و برخی را در مزرعه‌ام نگهداری کردم؛ با توجه به این‌که علاقه زیادی به جمع‌آوری کلکسیون دارم، کلکسیونی از موارد مختلف جمع‌آوری کردم که می‌توانستم ۵ موزه تأسیس کنم.

وی ادامه می‌دهد: از میراث فرهنگی تقاضا کردم که ۵ خانه برای تأسیس موزه در اختیار من قرار دهند اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه موزه کشاورزی را نیز با همکاری جهاد کشاورزی تعطیل کردند، یک سال از تعطیلی موزه می‌گذرد و در این مدت کسی سراغم نیامده و دیگر اشتیاقی برای من نمانده است، این روزها بی‌اهمیت بودن میراث تاریخی برای جهاد کشاورزی و سازمان میراث فرهنگی، تأسف‌برانگیز است.

ارسی‌هایم در آتش سوخت

این مجموعه‌دار ابزار کشاورزی تصریح می‌کند: بزرگ‌ترین مجموعه ارسی‌های ایران (پنجره‌مُشـَبَّکی) را داشتم، برای جمع‌آوری ارسی‌ها به تمام شهرهای ایران سفر کردم، می‌توانم بگویم به‌جز بندرعباس و زاهدان از همه شهرها ارسی جمع‌آوری کرده بودم، حتی یک ارسی در خانه‌ای قدیمی در شمال بود که صاحبش راضی به فروش تنهایی آن نشد و درنهایت برای حفظ آن، خانه را کامل خریداری کردم.

وی تأکید می‌کند: قدمت برخی از این ارسی‌ها به زمان قاجار و برخی به زمان صفویه برمی‌گشت؛ بارها به میراث فرهنگی مراجعه کردم که مکانی برای به نمایش گذاشتن آن در اختیارم قرار دهد اما هیچ قدمی در این راه برنداشتند، ارسی‌ها را در کانتینری در مزرعه نگهداری می‌کردم که سال گذشته براثر آتش‌سوزی در مزرعه، کانتینر و ارسی‌ها باهم سوختند، هر چه جمع‌آوری کرده بودم در جلوی چشمانم دود شد و به هوا رفت، ارسی‌ها هیچ جایگزینی ندارند.

تدین خاطرنشان می‌کند: علاقه من به کلکسیون زیاد است و در حال حاضر می‌توانم موزه سنگ مرمر که سنگ‌های دوره صفویه است را ایجاد کنم اگرچه بخشی از آن‌ها در آتش‌سوزی از بین رفت، حتی می‌توانم موزه‌ای در خصوص اسناد برگزار کنم اما چه کسی از من حمایت می‌کند؟ برخی از وسایل را به موزه تبریز ارسال کردم که دیده شود.

وی یادآور می‌شود: در حالی موزه کشاورزی را تعطیل کردند که همه هزینه‌های موزه را خودم پرداخت می‌کردم، حتی هزینه‌های کارمند و تعمیرات موزه را خودم پرداخت می‌کردم و بار مالی برای جهاد کشاورزی نداشت.

موزه کشاورزی اولویت نبود

به گزارش ایسنا، فاطمه خمسه رئیس سابق جهاد کشاورزی استان قزوین سال گذشته در گفت‌وگو با ایسنا علت اصلی بسته شدن موزه کشاورزی را مشکل با مسئول موزه دانست و گفت: عملاً درب موزه بسته بود و موزه در ید قدرت بهره‌بردار قرار داشت، مشکل ما با فرد بود چراکه در ساعت غیر اداری کارهای غیرقانونی در این فضا انجام می‌داد، ما به‌منظور صیانت از حقوق بیت‌المال با مستنداتی که داشتیم توانستیم حکم تخلیه اموال این فرد را بگیریم، ما به‌منظور حفظ آثار باستانی در تلاش هستیم که بهره‌بردار جدیدی برای موزه کشاورزی بیاوریم و موزه‌ای در شأن استان ایجاد کنیم.

حالا بعد از گذشت یک سال محمود قبادی، مدیر روابط سازمان جهاد کشاورزی قزوین در گفت‌وگو با ایسنا تصریح می‌کند: در یک سال گذشته اولویت کاری جهاد کشاورزی تأمین کالاهای اساسی موردنیاز مردم بوده است، در این مدت بیشترین انرژی سازمان جهاد کشاورزی به حمایت از تولیدکننده، تأمین مواد غذایی موردنیاز مردم، پایداری و امنیت غذایی استان معطوف شده است.

وی ادامه می‌دهد: استان قزوین در تمام چالش‌های یک سال گذشته نسبت به‌کل کشور کمترین چالش را داشته است و زمانی که استان‌های مختلف مرغ چند نرخی داشتند ما در قزوین این مشکل را نداشتیم، بیشترین انرژی معطوف به این موارد بود و در کنارش مسائل مربوط به موزه کشاورزی دنبال شده است و به نتیجه خواهد رسید.

قبادی بیان می‌کند: ساختمان موزه کشاورزی نیاز به بازسازی دارد، کارهای کارشناسی اولیه انجام‌ شده و ادامه کار نیاز به تخصیص اعتبارات دارد اگر تأمین شود بازسازی صورت می‌گیرد، استاندار جدید نیز از ساختمان بازدید کرد و روند اداری کار آغاز شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: در طول این سال‌ها حضور آقای تدین باعث دلگرمی بوده اما این‌طور نیست که موزه منوط به شخص باشد، ما این توانایی را داریم اگر مشکلات ساختمانی و اعتباری حل شود، با توجه به توانمندی‌های کشاورزی استان راه‌اندازی موزه در دستور کار قرار دارد.

فعلاً اطلاع‌رسانی نداریم

پیگیری ایسنا از میراث فرهنگی نیز بی‌نتیجه ماند، مسئولین میراث فرهنگی صرفاً به گفتن این جمله بسنده کردند «بازسازی ساختمان موزه شروع‌شده است و بعد از بهره‌برداری، موارد لازم مانند مکان موزه را اطلاع‌رسانی می‌کنیم» این در حالی است که علیرضا خزائلی، مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین سال گذشته راه‌اندازی موزه باغستان در مکان جدید را رویکرد جدی میراث فرهنگی دانست و تأکید کرد: به دلیل شرایط موجود در خصوص شیوع کرونا روند راه‌اندازی و تجهیز آن با کندی مواجه شده و از سرمایه‌گذار این موزه نیز دعوت می‌شود تا مجموعه خود را در کنار اشیای موجود به نمایش درآورد.

در این مدت انتظار می‌رفت مسئولین قزوین کمک کنند تا تنها موزه کشاورزی قزوین که در کشور بی‌نظیر و به‌صورت ابتکاری ایجادشده است سروسامان بگیرد اما نه‌تنها حمایتی صورت نگرفت بلکه موزه توسط مسئولین تعطیل شد، امید است با پیگیری مسئولان جدید این میراث مستند و ملموس در معرض دید مردم قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha