• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1400113022451
  • خبرنگار : 71613

ساوه‌شمشکی: اعضای تیم ایران غذایم را آلوده نکردند/ قبل از اعزام برخی پیگیر تست دوپینگم بودند!

ساوه‌شمشکی: اعضای تیم ایران غذایم را آلوده نکردند/ قبل از اعزام برخی پیگیر تست دوپینگم بودند!

المپین اسکی ایران می‌گوید قبل از اینکه به المپیک زمستانی پکن اعزام شود زمزمه‌هایی در مورد پیگیری برخی افراد برای مثبت شدن تست دوپینگش شنیده می‌شد.

به گزارش ایسنا، حسین ساوه‌شمشکی تنها نماینده اسکی آلپاین مردان ایران در المپیک ۲۰۲۲ پکن بود که قرار بود در دو بخش مارپیچ بزرگ و کوچک این بازی‌ها شرکت کند اما چند روز قبل از مسابقه تست دوپینگش مثبت و از حضور در کلیه مسابقات ورزشی محروم شد.

ساوه‌شمشکی مسئولیت دوپینگ خود را برعهده گرفت اما عمدی بودن آن را رد کرد و اکنون هم در حال پیگیری پرونده خود در CAS است.

حسین ساوه شمشکی در مورد مثبت شدن تست دوپینگ خود در المپیک به ایسنا گفت: وقتی تست مثبتم اعلام شد، اصلا آمادگی شنیدن چنین خبری را نداشتم چون پیش از این هر بار که به می‌گفتند تست بده، با اعتماد به نفس تست می‌دادم و مشکی هم نداشتم. به هر حال پذیرفتن تست مثبت ساده نبود. از طرفی به محض اعلام خبر، گفتند می‌توانید تقاضای نمونه B بکنید. البته بالای ۹۵ درصد موارد نمونه اول را تایید می‌کند اما فقط یک تحلیل ارائه می‌دهد. من هم درخواست تست B دادم تا هم پنج درصد شانسم را امتحان کنم و هم تحلیلی بگیرم که اصلا چه اتفاقی افتاده است.  

او افزود: می‌خواستم به تحلیل درستی برسم اصلا این ماده چیست، چگونه و چه زمانی وارد بدن من شده و دُز آن چقدر است تا بتوانم از خودم دفاع کنم، چون  اطلاعات نادرستی از ایران می‌رسید که می‌گفتند تزریقی و دز آن زیاد است اما وقتی پرس‌وجو کردم، متوجه شدم که دزش خیلی ناچیز بوده، قطعا به صورت خوراکی وارد بدن من شده است و امکان تزریق وجود ندارد.  

احتمال آلوده شدن غذا توسط کاروان ایران صفر است

ساوه شمشکی با بیان اینکه این ماده وارد بدن من شده و مسئولیتش را پذیرفته ام، ادامه داد: یکسری شائبه‌ها داشتم و خیلی با خودم کلنجار رفتم.   زمانی که وارد پکن شدم، تست کرونای من مشکوک بود به همین دلیل گفتند باید قرنطینه شوی تا باز هم تست بدهی. در آن ۳۶ ساعتی که قرنطینه بودم با اینکه IOC وظیفه کنترل خورد و خوراک ورزشکاران را دارد، این کار را انجام نداد اما از ما توقع دارد که خودمان را کنترل کنیم.   در آن مدت بچه‌های تیم غذای من را می‌آوردند. البته احتمال آلوده شدن غذا از این طریق صفر است و اصلا باور ندارم کسانی که با ما در کاروان بودند، چنین کاری کرده باشند. بعید می‌دانم پایه علمی هم داشته باشد، چون مقدار ناچیزی از ماده استروئید آنابولیک در نمونه من یافت شده که اگر ظرف چند روز اخیر اتفاق می‌افتاد باید دزش بیشتر می‌بود. بنابراین زمان ورود ماده به قبل از سفر برمی‌گردد.

او ادامه داد: ما در فرهنگی زندگی می‌کنیم که به هیچ عنوان نمی‌توانیم روی چیزی که می‌خوریم نظارت داشته باشیم چون هر جا می‌رویم می‌گویند بشین چایی بخور، یا فلان کار را بکن. این تازه در حد خورد و خوراک است. به هر حال دلیل مطرح کردن این موضوع در  CAS این بود که کمیته بین‌المللی  المپیک هم توانایی کنترل خورد خوراک ورزشکاران در دهکده را ندارد، پس چگونه می‌تواند از ورزشکار توقع کنترل داشته باشد. از طرفی من دلیلی برای چنین کاری نداشتم.  

دلیلی برای دوپینگ نداشتم 

این اسکی‌باز به محرومیت‌ها و مشکلاتی که در سال‌های اخیر در ایران پشت سر گذاشت، اشاره و بیان کرد: ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۸ بود که از حضور در مسابقات انتخابی قهرمانی دنیا ۲۰۱۹ منع شدم، از طرفی از ورودم به پیست‌های اسکی جلوگیری شد، مدتی کد فیزم فعال نشد و بعد هم اجازه حضور در مسابقه ندادند، همچنین برای مسابقات  قهرمانی جهان ایتالیا انتخابی برگزار نکردند. به CAS هم گفتم که این‌ها به من گذشته و بعد از گذراندن تمام این مسائل به المپیک رسیدم‌ بنابراین دلیلی برای دوپینگ نداشتم.

طرح پرونده در استیناف به شانس پیروزی و هزینه بستگی دارد

ساوه‌شمشکی در مورد میزان محرومیتش درپی اعلام تست مثبت دوپینگ گفت:  محرومیت چهار سال را اعلام کرده‌اند اما این شانس را دارم که تقاضای استیناف کنم. اگر نتیجه هم بدهد باز هم CAS از من نمی‌پذیرد و در نهایت حکم محرومیت قطعی است.  با این حال پرونده را بررسی می‌کنند و ما می‌توانیم یک سری مدارک بدهیم تا محرومیت چهار ساله کمتر شود.  

او در مورد احتمال طرح پرونده خود در کمیته استیناف گفت: بستگی به این دارد که چقدر شانس برنده شدن دارم چون بررسی شائبه‌ها سخت است. از طرفی هزینه انجام کار را هم بررسی کنم. اگر شانس کم و هزینه زیاد باشد این کار را نمی‌کنم.

این اسکی‌باز در مورد احتمال مثبت شدن تست دوپینگ در نتیجه مصرف قرص‌های مکمل گفت: خودم نمی‌توانم مکمل‌ها را تایید کنم اما از داروخانه تهیه می‌کردم. در CAS هم لیست مکمل‌های مصرفی ام را اعلام کردم و چیزهایی بودند که همه ورزشکاران از آنها استفاده می‌کنند.  

زمان اعزام به المپیک برخی پیگیر تستم بودند

ساوه شمشکی در پاسخ به این سوال که احتمال دارد کسی در ایران غذایی حاوی ماده ممنوعه را به شما داده باشد، گفت: شبهات زیادی وجود دارد. زمان اعزام به المپیک هم برخی می‌گفتند، یکسری پیگیر تستم هستند. ابتدا فکر می‌کردم راجع به تست کرونا می‌گویند، به همین دلیل  چند بار هم پیگیر جواب تست PCR شدم اما بعد از اینکه منفی شد، شنیدم دنبال دوپینگ هستند. مطرح شدن این مسایل در شرایطی که مدرک معتبری وجود نداشته، جو عمومی اسکی را متشنج می‌کند و دلم نمی‌خواهم به این موضوع دامن بزنم چون جو خوبی نداریم. این مساله باعث سلب اعتماد از تمام اطرافیان می‌شود در صورتی که ما بارها در اردوهای تیم ملی کنار هم بودیم، به وسایل شخصی هم دسترسی داشتیم و همدیگر را برادر صدا می‌زدیم.  

او در مورد نقش فدراسیون اسکی در این موضوع  و عدم برگزاری اردوی متمرکز و کنترل شده، گفت:  برگزاری اردوی متمرکز قبل از المپیک ضروری بود اما نمی‌شد چند نفر را به اردوی خارجی بفرستند و بقیه در ایران تمرین کنند، چون کدورت و ابهامات پیش می‌آمد. با این حال باید برگزار می‌شد تا برنامه تمرینی، غذایی و سایر برنامه‌ها طبق اصول و تحت نظارت پیش می‌رفت.  

اسکی جو جالبی ندارد و همه دنبال آتو می‌گردند

ساوه‌شمشکی در مورد فضای اسکی بعد از اعلام تست مثبت دوپینگش اشاره و بیان کرد: در فضای مجازی صحبت‌هایی می‌شود که برای من می‌فرستند و می‌خواهند که جواب بدهم اما خیلی پیگیر نیستم و نمی‌خواهم چنین مسائلی را دنبال کنم چون چیزی را تغییر نمی‌دهد و پاسخ به آنها فقط جو را متشنج‌تر می کند. با توجه به اینکه جو اسکی جالب نیست و همه دنبال آتو از کسی می‌گردند تا جایش را بگیرند، باید محتاط تر رفتار می‌کردم.ما ورزشکاران گاهی دچار مشکل می‌شویم و ممکن است هر چیز کوچکی ما را تحت تاثیر قرار بدهد از طرفی برخی دوست دارند تسویه حساب‌هایشان را هم از طریق ما انجام بدهند اما من زمانی که در تیم ملی نبودم و مشکلات زیادی با مجموعه اسکی داشتم هیچگاه صحبت و مصاحبه‌ای علیه ورزشکار یا مربی نکردم و الان هم ترجیح می‌دهم که فعلا سکوت کنم، چون در نهایت طبق روال گذشته پس از مدتی یک یا چند پیشکسوت برای رفع کدورت ها پیش قدم می‌شوند و وقتی دور یک میز جمع می‌شویم،  فکر می‌کنیم که ای کاش آن حرف‌ها را نمی‌زدیم. من هم سکوت می‌کنم تا زمان همه چیز را ثابت کند. ‌

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۳۰ ۱۱:۴۹

چقدر تلخ ان شاء الله که محرومیتش لغو بشه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۳۰ ۱۵:۳۰

پیشنهاد میکنم فرهنگستان لغت بجای واژه اسکی از واژه ساوه شمشکی استفاده کند.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۱:۲۰

با اینکه دوست ندارم وخوشم نمیاد این کلمات را بنویسم اما می گویم سراسر ورزش ایران را فساد ودزدی وباندبازی فرا گرفته.واینطور می شود که دهها نفر از بهترین ورزشکاران وداوران ما از کشور فرار کردند...باید فکری به حال ورزشمان کرد