• شنبه / ۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401010602426
  • خبرنگار : 71381

بسته اخبار سیاسی ۶ فروردین

واکنش ایران به توافق عربستان و کویت/سفر"مورا"به تهران/برگزاری حضوری کلاس‌ها از ۱۴ فروردین

واکنش ایران به توافق عربستان و کویت/سفر"مورا"به تهران/برگزاری حضوری کلاس‌ها از ۱۴ فروردین

 میدان گازی آرش-الدره/ سفر معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران/ اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۱ و ... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به توافق اعلام شده جدید میان عربستان سعودی و کویت در خصوص میدان مشترک گازی آرش/الدره در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت.

سعید خطیب زاده این اقدام را غیرقانونی عنوان کرد و توضیح داد که میدان گازی آرش/الدره  یک میدان مشترک بین کشورهای ایران و کویت و عربستان سعودی است و بخشهایی از آن در محدوده آبهای تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد. بر اساس مقررات و رویه های بین المللی هرگونه اقدام در بهره برداری و توسعه این میدان باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور انجام شود و لذا اقدام اخیر کویت و عربستان سعودی در قالب یک سند همکاری، مغایر با رویه های جاری و مذاکرات انجام شده قبلی بوده و غیرقانونی است و تاثیری بر وضعیت حقوقی میدان نداشته و مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نمی باشد. 

همزمان با هدف قرار گرفتن انبار نفت آرامکو در جده عربستان توسط انصارالله، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در بیانیه‌ای در سالگرد جنایت جنگی ائتلاف عبری - عربی و غربی علیه یمن تاکید کرد: گفتمان مقاومت، موازنه‌ی قدرت و معادلات سیاسی قدرت‌های سلطه‌گر را تغییر داده است.

وضعیت فعلی توافق هسته‌ای و تلاش‌ها برای احیای آن از دیگر موضوعات خبری پرمخاطب این روزهاست.

در همین رابطه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به این که به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای «در حالت احتضار» است، آمریکا چه کاری برای ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای انجام خواهد داد، گفت: من توصیف «در حالت احتضار» را قبول ندارم. من می‌گویم ما پیش‌رفت‌های قابل توجهی در حل‌وفصل تعداد چشمگیری از مسائلی داشته‌ایم که برای بازگشت ما به توافق بر مبنای پایبندی در ازای پایبندی ضرورت دارند. ما همچنان به دنبال راه حل دیپلماتیک هستیم که بر برنامه هسته‌ای ایران محدودیت اعمال کند.

انریکه مورا معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در توییتی با بیان اینکه " ما باید این مذاکره را به نتیجه برسانیم. خیلی چیزها در خطر است" از سفرش به تهران خبر داد و نوشت که در سفرش به تهران با علی باقری کنی ملاقات میکند و تلاش برای رفع شکاف‌های باقی‌مانده در مذاکرات وین در مورد برجام، از جمله اهداف این سفر است.

همچنین به درخواست انریکه مورا احتمالا دیدارهایی با برخی مقام‌های ارشد کشورمان در این سفر خواهد داشت و آخرین وضعیت گفت‌وگوها در این سفر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و موضوعات باقی‌مانده مورد بحث قرار می گیرد.

از زمان بازگشت هیأت‌ها به پایتخت‌ها، رایزنی‌ها و تماس‌ها میان وزیر خارجه و جوزف بورل و دیگر هیات های مذاکره کننده، و همچنین علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها بی‌وقفه و مستمر ادامه داشته است.

جوزپ بورل‌، مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام امروز شنبه گفت، ایران و قدرت‌های جهانی به یک توافق در زمینه احیای توافق هسته‌ای نزدیک هستند.

در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۱ مصوب شد از ۱۴ فروردین تمام مدارس و دانشگاه‌های کشور به صورت حضوری فعالیت کنند و ساعات کار ادارات نیز به پیش از آغاز کرونا بازگردد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۱ ضمن تشکر از همراهی مردم و تلاش کادر درمانی و بهداشتی و تمام کسانی که در کاهش شیوع ویروس کرونا نقش‌آفرینی کردند، تأکید کرد: با وجود روند کاهشی ابتلا و فوتی های کرونا در کشور، باید شیوه نامه های بهداشتی به دقت رعایت و از عادی‌انگاری کرونا در جامعه پرهیز شود.

"معذوریت‌های" مصر برای عادی‌سازی روابط با ایران" هم عنوان گزارشی از ایسنا بود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

در بخشی از این گزارش آمده است که در سال های اخیر ایران بارها علاقه‌مندی خود را برای گسترش روابط با مصر اعلام کرده و تلاش داشته که سیگنال های مثبتی برای این کشور در راستای اجرای سیاست توسعه روابط با کشورهای منطقه ارسال کند. سیگنال‌های مثبتی که تاکنون به نتیجه مشخصی در زمینه گسترش روابط دیپلماتیک بین دو کشور نرسیده است و روابط دو کشور همچنان در سطح فعالیت دفتر حافظ منافع در تهران و قاهره است.

ایسنا همچنین در گزارش دیگر به بررسی سه سکانس مهم از خودروی ایرانی در سالی که گذشت پرداخت.

بر اساس این گزارش، خودروی ایرانی با همه حواشی و فراز و نشیب‌هایش سه سکانس مهم در سال ۱۴۰۰ داشت؛ خصوصی‌سازی و اختلاف نظرهای دولت و مجلس، کیفیت خودروی ایرانی و البته مسئله واردات.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha