• جمعه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401012615023
  • خبرنگار : 71589

سومین تلاش برای سوخت گیری موشک ماه نیز لغو شد

سومین تلاش برای سوخت گیری موشک ماه نیز لغو شد

به نظر می‌رسد فرآیند آزمایش موشک ماه ناسا برای راه‌اندازی ماموریت "آرتمیس 1" موسوم به "تمرین لباس خیس" برای بار سوم متوقف شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، قرار بود ناسا ساعاتی پیش، آخرین تلاش برای سوخت گیری موشک "سامانه پرتاب فضایی"(SLS) برای ماموریت "آرتمیس 1"را که بخش مهمی از "تمرین لباس خیس" در مرکز فضایی کندی در فلوریدا است، لغو کرد.

آزمایش "تمرین لباس خیس"، تمرینی برای موشک "سامانه پرتاب فضایی" ناسا است که قرار است ماموریت بدون خدمه "آرتمیس ۱" ناسا به ماه را به انجام برساند. در این آزمایش بسیاری از مهم‌ترین فعالیت‌های پیش از پرتاب موشک ناسا تمرین خواهند شد.

ماموریت آرتمیس، سه بخش دارد. "آرتمیس ۱" بدون خدمه به سمت ماه رهسپار می‌شود و پس از آن "آرتمیس ۲" فضانوردان را به نزدیکی ماه می‌برد و در نهایت "آرتمیس ۳" فضانوردان را بر ماه فرود خواهد آورد.  

"تمرین لباس خیس" در روز اول آوریل در سکوی پرتاب ۳۹B مرکز فضایی کندی در فلوریدا آغاز شد و قرار بود ۴۸ ساعت بعد به پایان برسد، اما بروز چندین مشکل فنی این فرآیند را متوقف کرد و به تعویق انداخت. در نهایت این آزمایش به زمانی پس از ماموریت "Ax-۱" موکول شد. در این ماموریت چهار فضانورد خصوصی برای اقامتی 8 روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند.

مسئولان ماموریت "آرتمیس ۱" تصمیم گرفتند که این آزمایش را روز ۱۱ آوریل از سر بگیرند، اما مشکلی در دریچه چک کننده هلیم در برج پرتاب متحرک این موشک رخ داد. از هلیم برای پاکسازی خطوط سوخت پیش از آغاز سوخت‌رسانی استفاده می‌شود و مشکل در دریچه بر حفظ فشار گاز مورد نظر در موتور RL۱۰ و بخش بالایی موشک "سامانه پرتاب فضایی" اثر گذاشت.

تیم "آرتمیس ۱" تصمیم گرفتند که این آزمایش را روز سه‌شنبه ۱۲ آوریل به انجام برسانند، اما آن روز نیز لغو شد.

در نهایت قرار بود فرآیند سوخت‌رسانی ساعاتی پیش انجام شود و همراه با آن چندین شمارش معکوس و سایر اقدامات کلیدی شامل یک آزمایش پرتاب شبیه‌سازی شده انجام شود و سپس مخازن خالی شوند.

اعضای تیم "آرتمیس 1" امروز، نشت هیدروژن مایع(LH2) همراه با اکسیژن مایع (LOX) را در یکی از دو پیشرانه SLS در حین عملیات سوخت رسانی شناسایی کردند. این امر موجب توقف فعالیت‌های سوخت‌رسانی و همچنین سایر موارد آزمایش کلیدی "تمرین لباس خیس" شد.

"جرمی پارسونز" معاون تیم سیستم‌های اکتشافی زمینی ناسا گفت: تیم، مخزن LH2 مرحله اصلی موشک را در حدود 5 درصد نگه می‌دارد و بارگیری LOX مرحله اصلی متوقف می‌شود. تیم، فعالیت‌های شمارش معکوس ترمینال را امروز طبق برنامه انجام نمی‌دهد و مراحل بعدی را پس از عملیات امروز ارزیابی خواهد کرد.

همانطور که از نام آن پیداست، "آرتمیس 1" اولین ماموریت برنامه اکتشاف ماه "آرتمیس" ناسا خواهد بود. "آرتمیس 1" یک کپسول "اوریون"(Orion) بدون خدمه را به یک سفر تقریباً یک ماهه به دور ماه می‌فرستد تا نشان دهد که موشک SLS و کپسول اوریون برای مأموریت‌های سرنشین‌دار آماده هستند.

"تمرین لباس خیس" یکی از مهم‌ترین مراحل قبل از پرتاب "آرتمیس 1" است. این آزمایش چند روزه به اعضای تیم ماموریت اجازه می‌دهد تا بسیاری از مراحل کلیدی منتهی به پرواز را از جمله سوخت‌گیری موشک و پرتاب آن و شمارش معکوس تمرین کنند.

ناسا تمرین لباس خیس "آرتمیس 1" را در روز اول آوریل آغاز کرد و قصد داشت آن را در 3 آوریل به پایان برساند، اما چندین مشکل فنی پیش آمد که دو بار تلاش برای بارگیری سوخت در مخازن موشک SLS را خنثی کرد.

برنامه این بود که تمرین لباس خیس را در روز 11 آوریل از سر بگیرند، اما اعضای تیم یک سوپاپ معیوب را کشف کردند، مشکلی که آغاز این تمرین را به 12 آوریل موکول کرد و باعث تغییر در طراحی آزمایش شد. در نهایت تیم تصمیم گرفت فقط مرحله اصلی موشک SLS را سوخت‌گیری کند و از سوخت‌گیری مرحله بالایی آن صرف نظر کند.

اکنون که این تمرین امروز نیز لغو شده است، برای اطلاع از مراحل بعدی این آزمایش باید منتظر اعلام ناسا بمانیم.

چیزی که مشخص است این است که این عدم قطعیت، تاریخ پرتاب "آرتمیس 1" را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقامات ناسا می‌گویند تا زمانی که تمرین لباس خیس انجام نشود و داده‌های حاصل از آن تجزیه و تحلیل نشود، تاریخ پرتاب را تنظیم نمی‌کند.

ماموریت "آرتمیس 1" مقدمه‌ای برای "آرتمیس 2" است که انتظار می‌رود در سال 2024 فضانوردان را به مدار ماه بفرستد. سپس اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، "آرتمیس 3" در سال 2025 یا 2026 فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود خواهد آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha