• شنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401023120623
  • خبرنگار : 50159

از وعده‌های غیرکارشناسی تا سناریوی از پیش تعیین شده یک مهاجرت؛

قایق بهمن نصیری چگونه غرق آب‌های جمهوری آذربایجان شد

قایق بهمن نصیری چگونه غرق آب‌های جمهوری آذربایجان شد

ایسنا/زنجان مهاجرت برخی از ورزشکاران و رقابت‌ آن‌ها در لوای پرچم کشوری دیگر، موضوعی است که به یکی از جدی‌ترین چالش‌های حوزه ورزش تبدیل شده، هر چند مهاجرت واژه‌ای است که مخصوص ورزشکاران نبوده و در خصوص سایر افراد با فعالیت‌های مختلف نیز صدق می‌کند.

چندی پیش خبر مهاجرت بهمن نصیری، ملی‌پوش زنجانی قایقرانی به جمهوری آذربایجان در خروجی برخی از خبرگزاری‌ها و صفحات مختلف فضای مجازی قرار گرفت تا این شائبه به وجود آید که این ورزشکار به دلیل توجه نکردن مسئولان استان به موضوع اشتغال نصیری، عطای حضور در کشور را به لقایش بخشیده و مهاجرت به جمهوی آذربایجان را جزو اولویت‌ها خود قرار دهد.

معاون ورزشی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان در گفت‌وگو با ایسنا، به ابعاد مختلف این اقدام اشاره کرد و گفت: بر اساس آیین‌نامه ابلاغی، «قهرمانان بازی‌های المپیک» شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان به همراه نفرات اول، دوم و سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک می‌توانند با رعایت شرایطی، از سوی دستگاه‌های اجرایی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند.

غفار امانی با یادآوری اینکه این موضوع در مورد قهرمانان بازی‌های پارالمپیک شامل «فرزندان» آن‌ها می‌شود، افزود: بهمن نصیری حائز شرایط این آیین‌نامه و قادر به استخدام در دوایر دولتی نبود؛ چرا که مدال این ورزشکار زنجانی مربوط به رقابت‌های قهرمانی آسیا بوده، در حالی که شرایط آیین‌نامه ایجاب می‌کند که ورزشکار باید دارنده مدال بازی‌های آسیایی و یا قهرمانی جهان و المپیک باشد که متاسفانه بهمن نصیری از چنین شرایطی برخوردار نبود.

وی با بیان اینکه با این وجود مکاتبات زیادی انجام شد تا شرایط دیگری برای استخدام این ورزشکار ارزنده استان فراهم شود، تصریح کرد: متاسفانه هیچ‌کدام از این رایزنی‌ها منجر به استخدام این ورزشکار نشد، این در حالی است که چند ملی‌پوش زنجانی دیگر از جمله میثم نصیری نیز چنین وضعیتی داشتند و به همین خاطر با توجه به اینکه شرایط استخدام قهرمانان ملی به صورت قانون مدون شده است، لذا اداره‌کل ورزش و جوانان استان نمی‌تواند هیچ‌گونه دخل و تصرفی در این زمینه داشته باشد.

این مسئول در پاسخ به این سئوال که تا به امروز کدام ورزشکاران استان موفق به استخدام از طریق همین آیین‌نامه شده‌اند، اظهار کرد: تا به امروز چند نفر از قهرمانان ملی استان زنجان از این قانون بهره‌منده و استخدام شده‌اند که از جمله آن‌ها محسن محمدسیفی (ووشو)، مهدی سهرابی (دوچرخه‌سواری)، اکبر محمدزاده (ووشو)، مجتبی شجاعی (قایقرانی)، مهسا جاور (قایقرانی) و پویا سلطانی (کاراته) بوده و هم‌اکنون به استخدام دستگاه‌های دولتی درآمده و مشغول به کار هستند.

وی درباره دلایل اصلی مهاجرت بهمن نصیری عنوان کرد: در رقابت‌های گزینشی برای حضور در المپیک ۲۰۲۲ توکیو، بهمن نصیری از زنجان به همراه نازنین ملایی موفق به کسب مدال نقره شدند، به همین خاطر فدراسیون جهانی قایقرانی اعلام کرد که از این دو ورزشکار فقط یک سهمیه از ایران می‌تواند در رقابت‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۲ توکیو حضور داشته  باشد.

معاون ورزشی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به اینکه بعد از اعلام فدراسیون جهانی قایقرانی مبنی بر تک سهمیه ایران در المپیک، رایزنی‌های لازم در زمان علی خلیلی، مدیرکل سابق ورزش و جوانان استان در راستای قطعی کردن حضور بهمن نصیری در المپیک انجام شد، ادامه داد: حتی قبل از اینکه ملی‌پوش زنجانی از مسابقات گزینشی وارد کشور شود، رایزنی‌ها با رئیس فدراسیون قایقرانی ایران انجام شد و این از آن جهت بود که تلاش کردیم تا حق ورزشکار زنجانی در این اعزام پایمال نشود.

این مسئول با بیان اینکه فدراسیون قایقرانی ایران نیز قول‌هایی به استان در خصوص اینکه در این گزینش فقط موارد فنی در نظر گرفته شده و سایر موارد که موضوعات حاشیه‌ای است، تاثیری نخواهد داشت، گفت: علاوه بر این، نشستی با معاون وقت وزیر ورزش و جوانان در همین راستا برگزار شد که در این نشست نیز قول‌های مساعدی مبنی بر گزینش این دو نفر بر اساس ملاک‌ها و معیارهای فنی داده شد.

امانی با تاکید بر اینکه اداره‌کل ورزش و جوانان استان، رایزنی‌های خود را معطوف و محدود به این موارد نکرد، گفت: همچنین مدیرکل سابق ورزش و جوانان استان (علی خلیلی) برای اینکه وضعیت اعزام بهمن نصیری به المپیک قطعی شود، نشستی با وزیر ورزش و جوانان داشت که در این نشست، نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی نیز وی را همراهی کرد.

وی با اشاره به اینکه مقرر شد کمیته فنی از بین این دو ورزشکار یک نفر را به المپیک اعزام کند، افزود: پیگیری‌ها در این زمینه تا آخرین لحظه از سوی استان ادامه داشت تا اینکه یک ساعت قبل از اعلام نتیجه نهایی کمیته فنی، بهمن نصیری در مصاحبه‌ای اعلام کرد که به نفع رقیب از حضور در المپیک کناره‌گیری کرده است و این قضیه شوک زیادی به ورزش استان وارد کرد.

این مسئول در همین خصوص ادامه داد: هیئت‌های ورزشی در استان‌ها در کنار حمایت ادارات کل ورزش و جوانان تلاش می‌کنند تا با پرورش استعدادهای ورزشی، سهمی ارزنده در رویدادهایی چون المپیک و بازی‌های آسیایی داشته باشند، به همین خاطر وقتی ورزشکاری موفق به حضور در رویدادی چون المپیک می‌شود، این حضور به واسطه تلاش یک خانواده بزرگ و صرف هزینه‌های زیاد میسر شده است، لذا یک ورزشکار نمی‌تواند به راحتی تصمیم به انصراف از چنین رویدادی دهد.

معاون ورزشی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان تصریح کرد: وقتی قرار است ورزشکاران حرفه‌ای در بالاترین سطح مسابقات از جمله المپیک حضور داشته باشند، این عرصه فقط به منزله یک رویداد ورزشی نیست، بلکه ورزشکاران حاضر در المپیک، نماینده یک ملت هستند که با حضور و درخشش خود، سهم ارزنده‌ای در شناساندن هویت آن جامعه به دنیا دارند، از این رو یک ورزشکار حرفه‌ای نباید تصمیم شخصی در خصوص حضور و یا حضور نیافتن در چنین رقابت‌هایی را اتخاذ کند.

این مسئول با یادآوری اینکه شنیده‌ها حاکی از این است که پیش از اعلام نظر نهایی کمیته فنی، صحبت‌هایی با بهمن نصیری از سوی برخی مسئولان فدراسیون قایقرانی انجام و قول‌هایی در خصوص استخدام وی در صورت اعلام انصراف و کناره‌گیری به نفع نازنین ملایی داده شده است، عنوان کرد: متاسفانه وعده‌های فدراسیون قایقرانی علی‌رغم پیگیری‌های انجام شده، عملی نشد؛ چرا که شرایط بهمن نصیری منطبق با آیین‌نامه استخدام قهرمانان ورزشی نبود، چون این ورزشکار فاقد مدال بازی‌های آسیایی و قهرمانی جهان است.

وی با اشاره به اینکه مدال این ورزشکار زنجانی مربوط به مسابقات قهرمانی آسیا است که حائز شرایط استخدام نمی‌شود، افزود: به همین خاطر قول‌های فدراسیون قایقرانی به بهمن نصیری، وعده‌های غیرکارشناسی بود، این در حالی است که اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان کاملاً به قوانین و دستورالعمل‌های آیین‌نامه استخدامی اشرافیت داشت، لذا هیچ قولی به نصیری از سوی این اداره‌کل مبنی بر استخدام وی داده نشد اما با این وجود نهایت پیگیری در این خصوص با نمایندگان استان در مجلس، استانداری، شهرداری و ... انجام گرفت.

امانی با تاکید بر اینکه به نوعی می‌توان مهاجرت بهمن نصیری را یک سناریوی از پیش تعیین شده نیز دانست، بیان کرد: با توجه به اینکه یکی از شرایط حضور ورزشکاران در المپیک زیر پرچم یک کشور، حضور نیافتن در دوره قبلی این مسابقات با پرچم یک کشور دیگر است، بهمن نصیری نیز با انصراف خود از حضور در المپیک ۲۰۲۲ توکیو، زمینه را برای حضور در المپیک ۲۰۲۶ پاریس با پرچم جمهوری آذربایجان فراهم کرد.

معاون ورزشی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان در ادامه با تاکید بر اینکه حمایت از ورزشکاران ملی یک اصل بوده و مدیریت در این راستا نباید به سمتی سوق یابد که این سرمایه‌های ملی سرخورده شده و سرانجامی چون بهمن نصیری و سایر ورزشکارانی که تا به امروز به دلایل مختلف مهاجرت کرده‌اند، داشته باشند، عنوان کرد: برای اینکه یک ورزشکار بتواند در میادینی چون المپیک بدرخشد، زحمات زیادی کشیده می‌شود.

وی با بیان اینکه معتقدیم برخی مشکلات و چالش‌ها و از همه مهم‌تر سوءمدیریت در عرصه ورزش باعث می‌شود تا این سرمایه‌ها به راحتی در اختیار سایر کشورها قرار گیرند، خاطرنشان کرد: برای کشف یک استعداد و پرورش آن، به جز هزینه‌های مادی، نیروی انسانی زیادی وقت و انرژی خود را صرف می‌کنند تا این استعداد شکوفا شده و موفق به کسب مدال کند، از این رو موضوعی چون مهاجرت ورزشکاران می‌تواند بزرگ‌ترین آسیب را به ورزش بزند که امیدواریم با مدیریت صحیح در این حوزه، کمتر شاهد بروز چنین اتفاقاتی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha