به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین با میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در شهر گوآنگژو، جنوب چین دیدار کرد و این دیدار در حالی صورت گرفت که باچله نخستین کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل است که از ۲۰۰۵ به چین سفر کرده است.
سفر شش روزه وی به چین با تمرکز بر اتهام نقض حقوق بشر علیه اقلیتهای مسلمان در منطقه سینکیانگ واقع در شمال غرب چین است اما گروههای حقوق بشر میترسند سفر وی به این کشور باعث لاپوشانی این نقضها شود.
چین یک میلیون یا بیش از این تعداد از اعضای اقلیتهای مسلمان اویغور و قزاق را در سینکیانگ در اردوگاههای آموزش اجباری محدود کرده و میگوید چیزی برای مخفی کردن ندارد.
باچله از گوآنگژو به کاشغر، جاده ابریشم و اورومچی، مرکز استان سینکیانگ میرود. سازمان ملل و چین همراهی رسانههای خارجی را با باچله ممنوع کره و مشخص نیست که او با چه کسی دیدار میکند و چقدر به مکانهایی که لازم است، میتواند دسترسی داشته باشد.
باچله همچنین به وزیر امور خارجه چین گفت که به دنبال دیدار با افراد مختلف به ویژه مقامهای دولتی، تجار، استادان دانشگاهها، دانشجویان و اعضای جامعه مدنی فعال در گروههای حقوق بشری است.
وی ادامه داد: در حالیکه ما در مورد موضوعات حساس و مهم بحث خواهیم کرد، امیدوارم این به ما کمک کند تا اعتماد ایجاد کنیم و ما را قادر به همکاری در پیشبرد حقوق بشر در چین و جهان سازد.
وانگ یی سفر باچله را برای هر دو طرف "با اهمیت" خواند و خاطرنشان کرد: «این سفر به تقویت تفاهم و همکاری کمک میکند و اطلاعات نادرست را روشن میکند».
وزیر امور خارجه چین گفت: نهادهای چندجانبه حقوق بشر "باید به جای میدان جنگ جدید برای تفرقه و رویارویی به عنوان محل اصلی همکاری و گفتگو عمل کنند." وی به مسئول حقوق بشر سازمان ملل گفت: چین آماده همکاری سازنده با شورای حقوق بشر سازمان ملل بر اساس احترام متقابل و رفتار برابر است.
او گفت: ما باید ابتدا به یکدیگر احترام بگذاریم و از سیاسی کردن حقوق بشر خودداری کنیم. جامعه بینالمللی باید استانداردهای دوگانه را رد کند و از عدالت حمایت کند. حقیقت را از حقایق جستوجو کنید و شرایط ملی و مرحله توسعه یک کشور را در نظر بگیرید. به ویژه کشورهای بزرگ باید در اجرای چندجانبه گرایی، رعایت اهداف و اصول منشور ملل متحد، احترام به قوانین بین المللی و دفاع از عدالت بین المللی پیش قدم شوند.
وانگ گفت چین اولویت اصلی خود را به تضمین حق امرار معاش داده است، تقویت حق توسعه را در دستور کار خود قرار داده و حفاظت از حقوق و منافع مشروع شهروندان را وظیفه اصلی خود قرار داده است. چین همچنین حفاظت از حقوق اقلیتهای قومی را بخش مهمی از کار خود و حفاظت از امنیت مردم را هدف بلندمدت خود قرار داده است.
انتهای پیام
نظرات