• سه‌شنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1401031711759
  • خبرنگار : 71567

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور:

منابعی برای افزایش ظرفیت و به تبع آن تربیت دندانپزشک نداریم

منابعی برای افزایش ظرفیت و به تبع آن تربیت دندانپزشک نداریم

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور با تاکید بر اینکه ما منابعی برای افزایش ظرفیت و به تبع آن تربیت دندانپزشک نداریم، گفت: نظام آموزشی در وزارت بهداشت امروز ۵٠ درصد کسری بودجه دارد و بازار سلامت، بازار عرضه و تقاضای میوه نیست و نمی توانیم با افزایش عرضه یا همان افزایش تعداد دندانپزشکان هزینه خدمات را تعدیل کنیم .

به گزارش ایسنا، دکتر سید جلیل کوهپایه زاده ضمن بیان این مطلب در خصوص دسترسی عادلانه به دندانپزشک گفت: هدف نظام سلامت دسترسی عادلانه خدمات سلامت دهان و دندان است، برای رسیدن خدمات عادلانه به دست مردم یکی از راهکارها افزایش تعداد دندانپزشک یا رفع کمبود ها است.

وی افزود: در مقایسه با کشورهای منطقه باید توجه داشت که کشورها آمارها را به سازمان جهانی بهداشت به صورت خود اظهاری اعلام می کنند و با ما مقایسه می شوند، نوع خود اظهاری ها با هم فرق می کند، به دلیل همین خود اظهاری لبنان عدد بالایی در دندان پزشکی دارد.

کوهپایه زاده ادامه داد: وضعیت شاخص های دهان و دندان ما مناسب نیست. ما باید برای این موضوع به دنبال راه حل باشیم. خدمات دندانپزشکی به خدمتی لوکس تبدیل شده است، در تهران با وجود تعداد مناسب دندانپزشک وضعیت سلامت دهان و دندان مردم مناسب نیست. شرایط مردم در جایی که خدمات سلامت تخصصی و فوق تخصصی عمومی دندانپزشکی مانند شهرهای بزرگ داریم، مناسب نیست.

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به عدم پوشش بیمه‌ای خدمت دندانپزشکی و پرداختی از جیب مردم در حوزه خدمات دندانپزشکی گفت: بیمه ها پوشش مناسبی در خدمات دندانپزشکی ندارند وهیچ کمکی در پرداخت از جیب مردم در بخش دندانپزشکی انجام نمی‌دهند و بیمه ها باید در باقی خدمات دندانپزشکی ورود کنند تا هزینه ها تعادل پیدا کند. باید دانست که بازار سلامت، بازار عرضه و تقاضای میوه نیست و نمی توانیم فکر کنیم با افزایش عرضه یا همان افزایش تعداد دندانپزشکان می توانیم تقاضا یا هزینه خدمات را تعدیل کنیم .

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور ادامه داد: هر کاری یک قیمت تمام شده دارد، در ایران عموماً هزینه ها و تعرفه های ما واقعی نیست. واقعیت این است که باید برای ارائه خدمات به مردم فکر اساسی کنیم.

وی تاکید کرد: مردم باید به خدمت مناسب دسترسی داشته باشند. یکی از راهکارها می‌تواند افزایش باشد اما دوستان ما در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بیشتر تمرکز بر دسترسی، تأمین منابع لازم و کاهش هزینه ها برای جیب مردم داشته باشند که از طریق بیمه قابل انجام است.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، کوهپایه زاده با بیان اینکه تا سال ١۴٠٨ با افزایش ظرفیت دیده شده وزارت بهداشت به عدد مطلوب از نظر نسبت دندانپزشک به جمعیت خواهیم رسید، گفت: باید هر کاری را بر اساس اصول پیش ببریم بحثی نداریم. تعداد دانشکده دندانپزشکی ما در سال ۷۸، هجده دانشکده بوده است که الان به حدود بالای ۴۰ دانشکده رسیده‌ایم.

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: پیش بینی ما این است با افزایش ظرفیتی که در نظر گرفته ایم در سال ١۴٠٨ به ۶ دندانپزشک به نسبت ١٠ هزار نفر جمعیت برسیم که این رقم به سرانه دندانپزشک کشورهایی مانند آمریکا زیاد هم دور نیست.

وی خاطر نشان کرد: ما منابعی برای افزایش ظرفیت و به تبع آن تربیت دندانپزشک نداریم و نظام آموزشی در وزارت بهداشت امروز ۵٠ درصد کسری بودجه دارد اگر منابع موجود و میزان افزایش ظرفیت را کنار هم بگذاریم می توانیم بهتر قضاوت کنیم، ما اگر زیر ساخت و منابع لازم را داشته باشیم ، برای آن برنامه نیز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha