• جمعه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401052114937
  • خبرنگار : 71607

شکوه جنگل‌ آمازون از منظر فضا

شکوه جنگل‌ آمازون از منظر فضا

ناسا اخیرا ویدئویی زیبا از طبیعت جنگل‌ آمازون از منظر فضا منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، آمازون نام بزرگ‌ترین جنگل بارانی جهان است که در شمال آمریکای جنوبی قرار گرفته و بیشتر آن در خاک برزیل و پرو جای دارد. بیش از نیمی از همه جنگل‌های بارانی باقی‌مانده در جهان در آمازون قرار دارد.

دانشمندان اخیرا با استفاده از داده‌های گرفته شده از زمین و فضا، مشاهده کردند در بخش‌هایی از جنگل‌ آمازون که درختان چندین بار قطع شده یا آتش گرفته‌اند، صدای حیوانات کمتری نسبت به بخش‌هایی از جنگل که آسیب ندیده است، به گوش می‌رسد که این موضوع دانشمندان را به این باور می‌رساند گونه‌هایی که قبلا در آنجا حضور داشته‌اند، اکنون آن ناحیه را ترک کرده‌اند.

ناسا در ادامه نوشت: با سوابق ماهواره‌ای از برنامه لندست، صداهای ضبط‌ شده روی زمین و اندازه‌گیری‌های لیدار، دانشمندان توانستند داده‌های جمع آوری شده طی چندین دهه را به منظور مطالعه مناطقی که بارها جنگل‌زدایی شده و درختان آنجا قطع شده است را بررسی کنند.

جنگل‌زدایی به ریشه‌کنیِ درختان جنگلیِ یک منطقه یا زمین گفته می‌شود که در نتیجه آن، تمام یا بخشِ بزرگی از درختان قطع می‌شود و پهنه جدید به عنوان یک منطقه غیرجنگلی مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

برنامه لندست اخیرا پنجاهمین سالگرد خود را در فضا جشن گرفت. با چنین سوابق طولانی، دانشمندان می‌توانند به گذشته زمین نگاه کنند و از داده‌های تاریخی و تکنیک‌های جدید برای مطالعه تاثیر انسان بر دنیای طبیعی استفاده کنند.

نگاهی به جزئیات برنامه لندست ۹

جدیدترین ماهواره لندست ناسا چندی پیش از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا رفت تا به ماهواره لندست-۸ ملحق شود و برنامه ۵۰ ساله دیده‌بانی از زمین را ادامه دهد. دو ماهواره‌ لندست-۹ و لندست-۸ قادرند هر هشت روز یک بار به طور کامل از زمین عکسبرداری کنند. داده‌های به دست آمده از این ماهواره‌ها به دانشمندان در مطالعه آب‌ها، یخچال‌ها و آتش‌سوزی‌های زمین کمک می‌کند.

ماهواره لندست-۹ در تاریخ ۲۷ سپتامبر در ساعت ۲:۱۲ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۱:۴۲ تهران) با موشک "اطلس V-۴۰۱" یا (Atlas V-۴۰۱) از جایگاه پرتاب "space lunch complex 3" در "پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ" (VBG) کالیفرنیا، به فضا پرتاب شد. پرتاب این ماهواره توسط "برنامه خدمات پرتاب" (LSP) ناسا مدیریت شد. ماهواره "لندست ۹" ماموریت بررسی و تصویربرداری از زمین را بر عهده دارد.

این ماموریت به ادامه فعالیت بررسی و تصویربرداری از زمین که با پرتاب نخستین ماهواره لندست در سال ۱۹۷۲ آغاز شد، می‌پردازد. داده‌های گردآوری‌شده کمک می‌کنند تا نقش مهم برنامه لندست در بررسی زمین ادامه یابد و به تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا به مدیریت منابع ضروری مانند محصولات کشاورزی، منابع آب و جنگل‌ها بپردازند.

توضیحاتی درباره ویدئو: ویدئو با نمای نزدیک از یک تاج پوش جنگل شروع می‌شود و سپس به آرامی بزرگنمایی می‌شود تا منطقه‌ای با درختان بی شمار، ابرها و رودخانه‌های بسیار را نشان دهد. این ویدئو با نشان دادن کل آمریکای جنوبی به پایان می‌رسد. صدای جیر جیر پرندگان یکی از قطعه‌های دست نخورده جنگل آمازون است که به عنوان بخشی از این مطالعه میدانی ضبط شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha