محمد نیازی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر استانی اظهار کرد: با توجه به اینکه جشنواره تئاتر خراسان رضوی پلی برای ورود گروههای نمایش به جشنواره تئاتر فجر به حسبا میآید، از اهمیت بسیاری برخوردار است. معمولا جشنوارهها ویترین تئاتر یک منطقه، استان و کشور هستند؛ همچنین در کنار آن میتوانند استعدادهای جدیدی را به حوزه تئاتر معرفی کنند؛ منتها جشنواره استانی در خراسان رضوی از شکل ویترینی بودن خود فاصه بسیاری گرفته است.
وی افزود: چند دوره است هنرمندانی که به صورت حرفهایتر فعالیت میکنند و در تئاتر استان با سابقهتر هستند، رغبتی برای شرکت در این جشنواره ندارند. علت هم این است که جشنواره چند سالی است آن شکلی که باید را ندارد و بخش زیادی از این موضوع به مسائل مالی جشنواره بازمیگردد.
این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه یک فستیوال بخشهای مختلفی را شامل میشود که فقط یک بخش از آن اجراست، بیان کرد: داوران خوب، ورکشاپهای سودمند برای اعضا و اسپانسرهای بسیاری که با مشاهده و انتخاب آثار بتوانند در آینده از تئاتر حمایت مالی انجام دهند، سطح یک جشنواره را تعیین میکنند.
حرفهایترها تمایلی به حضور در جشنواره استانی ندارند
نیازی ادامه داد: اگر به سالهای دورتر نگاه کنیم، میتوان گفت اسامی هیات داورانی که برای قضاوت آثار انتخاب میشدند، باعث میشد یک هنرمند برای اینکه کار خود را به آنها که از اساتید صاحبنظر بودند، ارائه دهد در جشنواره شرکت کند اما اکنون شرایط به این صورت نیست.
وی با اشاره به هزینههای سنگین تولید یک نمایش گفت: با توجه به شرایط امروز فعالیت در تئاتر مانند سابق نیست و تولید یک نمایش هزینههای سنگینی دارد. برای این منظور باید انگیزه و شور و شوقی برای حضور در این جشنواره وجود داشته باشد اما جشنواره به لحاظ مالی بسیار ضعیف است. این موضوع باعث میشود گروههای حرفهایتری که آثار با کیفیتتر تولید میکنند، تمایلی برای حضور در این جشنواره نداشته باشند.
جوایز جشنواره تئاتر استانی در شان یک هنرمند نیست
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه جوایز اعطایی جشنواره تئاتر استانی در شان یک هنرمند نیست، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه جشنواره تئاتر استانی از سطح بالایی نیز برخوردار نیست، به لحاظ کسب رزومه هم نمیتواند قابل توجه باشد.
نیازی با بیان اینکه افت سطح کیفی جشنواره تئاتر فجر تاثیر خود را بر جشنوارههای استانی گذاشته، عنوان کرد: جشنواره تئاتر فجر هم در سالهای اخیر آن شکوه و حالی که سالهای گذشته داشت را ندارد و از آن فاصله زیادی گرفته است. تمام این مسائل دست به دست هم میدهد تا شوقی برای حضور در جشنواره استانی باقی نماند؛ علیالخصوص برای هنرمندان حرفهای و با سابقهتر.
وی در مورد دیگر دلایل افت کیفیت جشنواره در سالهای اخیر اظهار کرد: کیفیت یک جشنواره را هدف جشنواره تعیین میکند. اینکه به عنوان یک هنرمند در یک جشنواره شرکت کنید که نه به لحاظ رزومه هنری خیلی اثر داشته باشد، نه به لحاظ احترامی که باید به شما گذاشته شود و نه چشمانداز روشنی برای اینکه با کمک آن بتوان وارد جشنواره فجر شد، چندان جالب نیست.
انتصاب محمد جهانپا را به فال نیک میگیریم
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه دقیقا همین دلایل برای افول سطح جشنواره بزرگتری مانند تئاتر فجر نیز صدق میکند، عنوان کرد: من به عنوان کسی که سالهای زیادی در این جشنواره شرکت کردهام، خیلی رغبت آنچنانی به حضور در این جشنواره ندارم چرا که سطح برگزاری آن بسیار پایین آمده و هیچ برنامهریزی درستی برای آن وجود ندارد.
نیازی در خصوص انتصاب محمد جهانپا به عنوان دبیر جشنواره تئاتر استانی گفت: اینکه اشخاص آزموده را کنار گذاشتهاند و فرد جدیدی برای این کار انتخاب کردهاند را به فال نیک میگیرم زیرا در سالهای گذشته همواره شاهد انتصاب اسامی آشنا و مشخص به عنوان دبیر ستاد برگزاری جشنواره بودهایم. افراد مشخصی سالهای سال باعث کاهش کیفیت جشنواره شدند اما امسال این اسامی را نمیبینیم و این یک اتفاق خوب است. بنابراین امیدواریم آقای جهانپا برای برگزاری جشنواره به بهترین شکل عمل کند و برای او آرزوی موفقت میکنیم.
انتهای پیام
نظرات