محمدحسین تقویان در گفت و گو با ایسنا در خصوص جزئیات نمایش «صندلی» اظهار کرد: این نمایش داستان یک بازی کامپیوتری را روایت میکند که شخصیتهای آن سالهاست منتظرند تا کسی بیاید و با آنها بازی کند.
این هنرمند تئاتر ادامه داد: این انتظار به نوعی به نمایشنامه «در انتظار گودو» از ساموئل بکت شباهت دارد، اما نمیتوان آن را اقتباسی مستقیم دانست؛ زیرا تنها وجه مشترک این دو نمایشنامه مفهوم انتظار و نیامدن کسی است.
وی اضافه کرد: انتخاب بازیگران در این نمایش متفاوت بوده، لذا در انتخاب بازیگران به فرم بدنی آنها توجه زیادی شده است. در نمایش تنوع ظاهری بازیگران از جمله قد بلند، قد کوتاه، چاقی و نحوه بستن موها به چشم میخورد؛ این تنوع به ایجاد تصویری جالب و جامع از شخصیتها کمک کرده است.
تقویان در خصوص تجربه گروه تئاتری این نمایشنامه بیان کرد: بهترین تجربه من در تئاتر «صندلی» کار تیمی و گروهی بود که با همدلی همراه بود. گروه برای روی صحنه بردن این اثر حدود ۶ ماه کار کرد. نمایش «صندلی» اولین بار در جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی مشهد به روی صحنه رفت و موفق به کسب جوایز در حوزه کارگردانی، نویسندگی و بازیگری شد.
وی گفت: نمایش «صندلی» نمایشی است که از خود رنگ و حرکت دارد با وجود اینکه تنها چیزی که روی صحنه وجود دارد یک صندلی است و این بازیگرها هستند که با حرکات و فرم اجرا به بهترین شکل ممکن صحنه را پر میکنند. در این نمایش ما روی صحنه هیچ چیز پیچیدهای از دکور و سایر موارد نداشتیم و این بازیگران بودند که هنرمندانه اجرا کردند و فضای نمایش را پر کردند.
کارکردان نمایش «صندلی» در خصوص چالشهای ساخت این اثر عنوان کرد: در هر کاری چالش و مشکلات وجود دارد اما در آمادهسازی نمایش با چالش جدی مواجه نبودیم، چراکه به دلیل همنسل بودن و دوستی میان اعضای گروه، توانستیم مشکلات را به صورت دوستانه حل کنیم.
تقویان اظهار کرد: استقبال مخاطبان از نمایش در جشنواره بسیار خوب بود و امیدواریم در جشنواره استانی نیز موفق باشیم و به آینده خوشبین هستیم و امیدواریم که بهترین اتفاق برای تئاتر کشور رخ دهد.
وی در خصوص نقد و نظرات و اهمیت آن در حوزه هنر تئاتر افزود: هر مخاطبی که نمایش را میبیند، بازخوردی دارد که میتواند مثبت یا منفی باشد و ما سعی کردهایم از این بازخوردها برای بهبود کارمان استفاده کنیم؛ در واقع انتقاد از کار را به نوعی مسیری برای پیشرفت بهتر در کار میبینم.
تقویان در بیان فعالیتهای هنری پیش رو ادامه داد: در تقویم آینده کاری خود برنامههای متعددی دارم که تمرین و اجرای نمایش دیگری با نام «اداره پست ساحلی» را شامل میشود. این تئاتر با یک تیم دانشجویی در حال انجام است و امیدوارم این نمایش نیز با استقبال خوبی از سمت مخاطبان مواجه شود.
این کارگردان تئاتر در خصوص اهمیت برگزاری جشنوارههای استانی و چالشهای آن عنوان کرد: برگزاری اینگونه جشنوارهها فرصتی برای جوانان فراهم میکند تا در این عرصه خود را محک بزنند، اما از چالشهای ما در جشنواره استانی، توزیع ناعادلانه شبهای اجرا و مکانهای دورافتاده برای اجراها بود که میتواند بر استقبال مخاطبان تأثیر بگذارد.
وی افزود: انتظار ما این بود که برای اجرای هر نمایشی که در جشنواره حاضر بودند، شبهای اجرا مساوی باشد و نوبت برگزاری هر نمایش در فرهنگسراهای شهر که هر یک مخاطب خاص خود را دارد رعایت شود.
تقویان اظهار کرد: برخی از نمایشنامهها بیشترین شب اجرا را در فرهنگسراهای حاشیه شهر داشتند که سالن از مخاطب تقریبا خالی بود و این در روحیه بازیگران و عوامل تاثیر خوبی نداشت.
وی گفت: یکی دیگر از نکات مربوط به اجرای تئاترها در جشنواره این بود که تبلیغات آنی انجام میشد، در حالی که نمایش با اجرای ستارهها باید تبلیغاتی فراتر از یک هفته داشته باشد تا فرصتی برای جذب مخاطب به وجود آید.
انتهای پیام
نظرات