• چهارشنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401060907338
  • خبرنگار : 50184

سامانه پنجره واحد "مدیریت زمین" در کرمانشاه رونمایی شد

سامانه پنجره واحد "مدیریت زمین" در کرمانشاه رونمایی شد

ایسنا/کرمانشاه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان کرمانشاه با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی رونمایی و راه اندازی شد.

نیکزاد عباسی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه در مراسم رونمایی از این سامانه که امروز(9 شهریور) با حضور مسئولینی از قوه قضائیه و سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد، اولویت های دستگاه قضایی در کرمانشاه را پیشگیری از وقوع جرم، کاهش ورودی پرونده ها و حل و فصل اختلافات بین مردم دانست و اظهار کرد: بخش قابل توجهی از پرونده های ورودی به دستگاه قضایی استان را پرونده هایی تشکیل می دهد که طرفین دعوا باهم اختلافات ملکی دارند.

وی ادامه داد: در برخی از پرونده های کیفری هم ریشه وقوع جرائم، به اختلافات ملکی بر می گردد که اغلب در روستاها اتفاق می افتد، بنابراین دستگاه قضایی استان تلاش می کند تا حد ممکن این اختلافات را کاهش دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با بیان اینکه برای کاهش پرونده های ورودی زمین محور به دستگاه قضایی چندین دستگاه متولی همکاری دارند، تصریح کرد: امیدواریم با راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان بتوانیم تا حد قابل توجهی این دسته از پرونده ها را کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: این سامانه در بحث صدور مجوزهای زمین محور و نیز پایش و تغییراتی که در زمین ها رخ می دهد با استفاده از ظرفیت تصاویر ماهواره ای می تواند به کاهش جرائم این حوزه بسیار کمک کند.

به گفته این مسئول، کرمانشاه ششمین استانی در کشور است که این سامانه در آن راه اندازی می شود.

در ادامه این نشست، تعدادی از مدیران دستگاه های متولی در حوزه زمین استان به بیان مشکلات و نظرات خود در این حوزه پرداختند.

97 درصد از اراضی ملی کرمانشاه سنددار شده است

به گزارش ایسنا، انشااله کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه در این نشست از سرعت گرفتن اجرای طرح کاداستر در استان طی سالهای اخیر خبرداد و گفت: تا پایان سال 1388 اجرای طرح کاداستر تنها برای حدود 88 هزار هکتار از اراضی ملی استان انجام شده بود که عدد قابل توجهی نبود، اما طی مدت چندسال اخیر این کار سرعت گرفت و در حال حاضر حدود 97 درصد از اراضی ملی استان سند دار شده اند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح به کاهش میزان پرونده های ورودی به دستگاه قضایی هم کمک خوبی کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه با اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین میزان ورودی پرونده های زمین محور به دستگاه قضایی بازهم کاهش خواهد یافت، عنوان کرد: راه اندازی این سامانه دغدغه دیرین ما بود که محقق شده است.

وی در ادامه با تاکید براینکه علاوه بر فعالیت های دولتی باید مشارکت مردم را هم برای کاهش تخلفات و اختلافات زمین بالا برد، عنوان کرد: برای نمونه ما تلاش کردیم تا بتوانیم میزان جلب مشارکت مردم را در برنامه های حوزه منابع طبیعی و آبخیرداری بالا ببریم که یکی از ثمرات آن در بحث اطفای حریق ها است، بگونه ای که در گذشته طول اطفای حریق در منابع طبیعی استان حدود 72 ساعت بود که اکنون به یک ساعت و 45 دقیقه رسیده است.

کاهش 300 درصدی پرونده های محیط زیستی در کرمانشاه

 احد جلیلیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه حدود 250 هزار هکتار مناطق تحت حفاظت محیط زیست در استان وجود دارد، عنوان کرد: از آنجایی که کاهش پرونده های محیط زیستی یکی از اولویت های ما است، بنابراین تلاش کردیم تا بتوانیم مردم را با خود همراه کنیم که در این راستا آموزش جوامع محلی، بزرگان و سمن ها را در دستور کار قرار دادیم.

وی یادآورشد: هدف ما این است که اجازه ندهیم محیط بان با شکارچی درگیر شود، بلکه بگونه ای مردم و هم شکارچیان را آموزش دهیم که اصلا درگیری بوجود نیاید و همه برای حفاظت از محیط زیست با هم همراه باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در ادامه خاطرنشان کرد: سال 1400 حدود 41 هکتار از مناطق تحت نظر محیط زیست استان تصرف شد که حدود 32 هکتار آن را رفع تصرف کردیم که این میزان در پنج ماهه امسال کاهش قابل توجهی داشته و تنها هشت هکتار بوده که تاکنون شش هکتار آن رفع تصرف شده است.

وی یادآورشد: در پنج ماهه امسال نسبت به سال گذشته کاهش 300 درصدی پرونده های محیط زیستی را داشته ایم.

افزایش 26 درصدی خرید گندم در کرمانشاه  

شهریار قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه در استان حدود یک میلیون هکتار اراضی زراعی وجود دارد، عنوان کرد: از این میزان حدود 700 هزار هکتار دیم و مابقی آبی است.

وی اضافه کرد: امسال با تلاش کشاورزان کرمانشاهی و با وجود خشکسالی های پی در پی حدود 520 هزار تن گندم خریداری کردیم که نسبت به مشابه گذشته حدود 26 درصد افزایش نشان می دهد که حاکی از برنامه ریزی هایی است که در این حوزه صورت گرفته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه بااشاره به راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان عنوان کرد: با توجه به اینکه ما  دستگاه متولی غذا در استان هستیم، بنابراین راه اندازی این سامانه می تواند در تامین امنیت غذایی به ما کمک زیادی بکند.

بحران آب را جدی نگرفته ایم

محمودرضا شهلایی مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمانشاه نیز با هشدار در خصوص بحران آب در آینده، عنوان کرد: ایران کشوری است که در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته، اما متاسفانه رفتار ما به مانند کشورهای اروپایی است و نوع کشت ها و مصرف آبی که داریم، با شرایطمان ناهمخوان و بسیار بی برنامه است.

مدیرعامل آب منطقه ای کرمانشاه با بیان اینکه نگاه ما به مسئله آب هنوز در کشور جدی نشده و باید اتفاقی بیافتد تا این نگاه جدی شود، تصریح کرد:  امروزه در دنیا ارزش آب بسیار بالا رفته و کشوری که آب داشته باشد، کشوری قدرتمند، ثروتمند و دارای استقلال سیاسی است، اما در کشور به این مسئله توجهی نداشته ایم.

وی یادآور شد: در استانی مانند کرمانشاه، متوسط بارش سالانه حدود 458 میلیمتر است، اما طی امسال 184 میلیمتر عدم بارش داشته ایم که از این نظر استان دوم کشور هستیم و بسیاری از سراب های ما بویژه سراب های مهم مانند تاق بستان، سراب قنبر و سراب نیلوفر دچار خشکسالی و یا کم آبی شده اند که این زنگ خطری است که از مدت ها پیش به صدا درآمده و به آن بی توجه بوده ایم، پس باید هم اکنون فکری برای آن کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha