• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401062115941
  • خبرنگار : 71654

اَبرموشک ماه تعمیر شد

اَبرموشک ماه تعمیر شد

ناسا، بَست‌های نشتی‌دهنده در موشک ماه آرتمیس ۱ را جایگزین کرده و در مرحله بعدی، آزمایش سوخت‌گیری را انجام می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، آزمایش سوخت‌گیری موشک سیستم پرتاب فضایی آرتمیس ۱ ممکن است در روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) انجام شود.

مهندسان ناسا، بَست‌های معیوب را آخر هفته جایگزین کردند و زمینه را برای آزمایش سوخت‌رسانی موشک آرتمیس ۱ فراهم کردند تا ببینند آیا تعمیرات جواب داده است یا خیر. جایگزینی بَست‌های سیستم پرتاب فضایی (SLS) در روز جمعه (۹ سپتامبر) تکمیل شد.

این تعمیرات با هدف جلوگیری از نشت سوخت هیدروژن در یک مسیر هشت اینچی منتهی به مرحله اصلی موشک سیستم پرتاب فضایی صورت گرفت. این نشت، ناسا را ‌مجبور کرد که تلاش برای پرتاب آرتمیس ۱ را در روز سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) متوقف کند.

آرتمیس ۱ اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین از برنامه آرتمیس ناسا است که هدف آن بازگرداندن فضانوردان به ماه است. در طول تعویض بَست‌ها، مهندسان بَست‌های را روی یک مسیر تخلیه هیدروژنی کوچکتر چهار اینچی را نیز جایگزین کردند که در تلاش برای پرتاب در روز ۲۹ اوت ( ۷ شهریور) نشتی داده و باعث توقف پرتاب شده بود.

با تکمیل کار تعمیرات، ناسا اکنون خود را برای آزمایش سوخت‌رسانی آماده می‌کند تا بررسی کند که آیا نشت هیدروژن موشک سیستم پرتاب فضایی واقعاً رفع شده است یا خیر. براساس اعلام ناسا، این آزمایش می‌تواند در روز شنبه ۱۷ سپتامبر انجام شود و موشک ۳۲۲ فوتی (۹۸ متری) آرتمیس را با ۷۳۶ هزار گالن هیدروژن مایع و اکسیژن مایع که برای پرتاب نیاز است، پر کند.

ناسا در اطلاعیه‌ای روز جمعه اعلام کرد، این عملیات به مهندسان امکان می‌دهد که بَست‌های جدید را در شرایط برودتی یا فوق سرد، همانطور که انتظار می‌رود در روز پرتاب و قبل از اقدام بعدی برای پرتاب باشد، بررسی کنند.

روز پنجشنبه (۸ سپتامبر/۱۷ شهریور)، مقامات ناسا اعلام کردند که روز ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) را برای پرتاب بعدی آرتمیس ۱ در نظر گرفته‌اند. تاریخ ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) نیز گزینه دیگری است. این آژانس فضایی گفت که هر دو فرصت پرتاب به رفع مشکل نشت سوخت توسط ناسا و طی شدن آزمایش سوخت‌گیری موشک سیستم پرتاب فضایی وابسته است.

آزمایش سوخت‌گیری آتی ناسا برای خنک کردن موتورها تا دمای منفی ۴۲۰ درجه فارنهایت (منهای ۲۵۱ درجه سانتیگراد) طراحی شده است تا آنها را برای پیشرانه فوق سردشان آماده کند. این آژانس نتوانست آن آزمایش را در تلاش اول برای پرتاب آرتمیس ۱ انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha