پدیده افزایش جمعیت سالمندان کشور که حاکی از توسعه و بهبود شرایط زندگی و افزایش امید به زندگی است، نیازمند برنامه ریزی برای داشتن جامعهای با سالمندان سالم و فعال است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، توانمند سازی سالمندان یکی از مداخلات موثر و مهم در بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی آنان است. از راهکارهای جهانی موفق در توانمندسازی سالمندان، تأسیس مراکز و دانشگاههای آموزشی ویژه سالمندان است. این مراکز تحت عنوان دانشگاه سومین نسل سنی (U۳A) معروف به دانشگاه سالمندان مشغول به فعالیت هستند.
گروه هدف این مراکز، افراد گروه سنی ۶۰ سال و بالاتر است. از اقدامات اداره سلامت در کشور راه اندازی مدل بومی U۳A است که به ارائه آموزش در حوزههای مختلف (تغذیه، سلامت روان، سلامت ذهن، فعالیت بدنی، مشکلات شایع دوران سالمندی) توسط اساتید مجرب در حوزه سالمندی میپردازد.
به همین منظور بهره برداری از طرح دانشگاه سالمندی همزمان با هفته ملی سالمند در کشور به صورت مجازی آغاز میشود. طی هماهنگیهای به عمل آمده اداره سالمندان با دانشگاه علوم پزشکی مجازی، آموزشها از ۷ مهر ماه هفتهای یک بار، از ساعت ۱۸ لغایت ۱۸:۳۰ در روزهای پنجشنبه از طریق لینک اختصاصی Vc۱.vums.ac.ir/salmand برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات