• جمعه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1401062518796
  • خبرنگار : 71429

یک حقوقدان با اشاره به حوادث اخیر:

باید بازنگری جدی در عملکرد پلیس امنیت اخلاقی صورت گیرد

باید بازنگری جدی در عملکرد پلیس امنیت اخلاقی صورت گیرد

یک وکیل دادگستری گفت: تا فرهنگ یک جامعه اصلاح و درمان نشود و بر اساس یک برنامه‌ریزی دقیق و کارآمد ارتقا پیدا نکند، تمرکز بر یک بخشی از جامعه و ایجاد یکسری گشت‌های امنیت اخلاقی نه تنها راه حل نیست بلکه برعکس یک پاسخ معکوس به دنبال دارد.

عباس تدین در گفت و گوبا ایسنا درباره گزارش نیروی انتظامی در خصوص مهسا امینی و شیوه بازنگری در عملکرد گشت ارشاد گفت: در خصوص این موضوع سه نکته حائز اهمیت است. نکته اول این است که بر اساس اصول ۲۰ ، ۲۱ و ۲۲ قانون اساسی، همه افراد ملت اعم از زن و مرد در حمایت قانون قرار دارند و دولت موظف است که حقوق زنان را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تامین و تضمین کند و حیثیت و جان اشخاص را از تعرض مصون بدارد. این اصول، بخشی از اصول ۱۷۷ گانه ای است که مردم ایران برای استقرار و تحقق آن انقلاب کردند و هیچ کس نمی تواند با اقدام و رفتار خود به این اصول قانون اساسی و باورها و اعتقادات مردم خدشه وارد کند.

وی افزود: جلب اعتماد عمومی و احترام به شهروندان در هر جامعه، رمز بقا و استقرار حکومت‌ها و دولت‌هاست و سلب این اعتماد و همراهی عامه مردم، سرآغاز وقوع حوادث ناخوشایندی خواهد بود. تردیدی وجود ندارد که در جامعه اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر جزو بالاترین ارزش‌هاست که حتی گفته‌اند نزول رحمت و برکت الهی را در بر دارد اما قطعا این موضوع دارای مراتب و شرایطی است که عدم رعایت آن‌ها آثار بسیار منفی و مخربی خواهد داشت.  

این وکیل دادگستری تصریح کرد: در هر جامعه‌ای شهروندان به عملکرد مسئولین و نحوه تعامل آن‌ها با مردم حساس هستند و هر گاه آنان را همراه و غمخوار خودشان ببینند به آن‌ها اعتماد پیدا می‌کنند اما هرگاه بین گفتار و رفتار آن‌ها تعارض باشد اعتماد خود را از دست خواهند داد. اگر قرار است یک جامعه ای را تربیت و اصلاح کنیم باید ابتدا مسئولینش را اصلاح و تربیت کنیم، اینجاست که گفتند" الناس علی دین ملوکهم"، اگر امر به معروف و نهی از منکر در بالاترین ارکان یک حکومت اعمال و اجرا شود، قطعاً در لایه های زیرین و در بین افراد اجتماع هم نهادینه خواهد شد. 

این حقوقدان افزود: نکته دوم این است که تا فرهنگ یک جامعه اصلاح و درمان نشود و براساس یک برنامه ریزی دقیق و کارآمد ارتقا پیدا نکند، تمرکز بر یک بخشی از جامعه و ایجاد یکسری گشت‌های امنیت اخلاقی نه تنها راه حل نیست بلکه برعکس یک پاسخ معکوس به دنبال دارد.

تدین ادامه داد: نکته سوم این است که متاسفانه در سال‌های اخیر گاهی با تصویب و اجرای قوانین و مقررات هیجانی و نامتعارف و ناکارآمد، رابطه بین مردم و مسوولان با فراز و فرود بسیار مواجه شده که همین امر، امنیت ذهنی و روانی شهروندان را در شرایط سخت اقتصادی کنونی به شدت تحت تأثیر قرار داده که استمرار آن قطعاً تبعات غیر قابل جبران و غیرقابل پیش بینی به دنبال خواهد داشت. بازتاب حوادث اخیر زندان اوین یا وقایع بازداشتگاه ها و مراکز امنیتی ما در رسانه های اجتماعی که از بعد داخلی و بین المللی بسیار مورد توجه بوده و عدم شفافیت در پاسخ به این وقایع و عدم انعکاس نتایج پیگیری این موضوعات به افکار عمومی و پیگیری مجدانه برای پیشگیری و عدم تکرار این حوادث، باعث شد که خوش بینی چندانی بر افکار عمومی در پیگیری موضوع و پاسخگویی مناسب به ان به ویژه در همین حادثه اخیر اصلا وجود نداشته باشد.

وی در پایان گفت: امید این است که اولا بازنگری جدی در عملکرد پلیس امنیت اخلاقی و بهبود و اصلاح ساختار آن را شاهد باشیم و ثانیاً بررسی واقعی و جدی حادثه اخیر و شناسایی متخلفان و مجازات آنها و پاسخ دهی به افکار عمومی را شاهد باشیم که اعتماد عمومی مردم به عملکرد مجریان عدالت و دادگستری اعتلا و ارتقاء پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۵ ۱۷:۵۷

اول از همه برخورد با بدحجابی وظیفه پلیس نیست . وظیفه پلیس برخورد با جرمه . نه بدحجابی . بد حجابی معقوله فرهنگ سازیه از خانواده گرفته تا رسانه ها و ...... دومن اگه این دختر توسط پلیس گرفته نمیشد و به مقر پلیس برده نمیشد . حالا چی با بیماری زمینه ای چی بدون بیماری زمینه ای . الان زنده بود . پس توجیح الکی نکنین . هر چی میشه میچسبونین زد انقلاب . اینجا دختر جوانی که از کودکی پرورش پیدا کرده بود قد کشید تا به اینجا رسید . اینقدر راحت ...؟ باید برخورد بشه با بانیان این کار و به اشد مجازات برسن

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۵ ۱۸:۰۷

چرا امربعمروف و نهی از منکر فقط در جامعه برای خانم ها هستش لطفأ تشریف ببرید مترو تهران آقایانی هستند که وارد واگن خانم ها میشن و موارد منکر انجام میدهند جرا باتوجه به اینکه خانم‌ها از ماموران در خواست برخورد می‌کنند مامورین توجه نمیکنند و مامورین فقط برای منکر زورشون به خانم‌ها میرسه

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۵ ۲۱:۲۶

سلام خواهش میکنم ولی هیچ کارنمیشه کردم سخته بیکارش همیشه هستم

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۶ ۱۲:۱۷

به فرض اینکه مهسا امینی بر اثر ایست قلبی حین ارشاد و اموزش وتعلیم و ... پلیس فوت کرده است سؤال اینجاست که اولا در کدام قانون کشور ، تعلیم وتربیت زنان را به پلیس سپرده اند دومآ ، مگر نه اینکه پلیس باید مظهر امنیت وآرامش روحی و پشتوانه ای برای لحظات تنگ وسخت شهروندان باشد ، پس چگونه است که درمقر پلسی که وظیفه ذاتی اش ، تزریق اعتماد و امنیت و آرامش به جامعه است دختری بادیدن پلیس به کما می رود و....؟؟!!

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۶ ۱۵:۴۶

ضعف قانون! بی حجابی محکوم است. مقصراصلی قانون است که کوتاه می‌آید!!! بی حجابی بیداد می‌کند، کسی پاسخگوست!!! و...

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۶ ۱۷:۱۰

نوشدارویی وبعدازمرگ مهسا آمدی

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۶ ۱۹:۱۰

نیاز نیست همین قوانین خوب هستند دست بزنید بدتر میشه البته بمن مربوط نیست چون من زن نیستم.

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۷ ۰۳:۰۸

یک نکته،،، وقتی مرحـومه مهسا امینی ازروی صندلی بلندشدوبطرف اون خانمی چادری رفت وفکرکنم سئوالی پرسید مامورزن محجبه گشت ارشاد دقت کنید درفیلم بادستش شال روسری مرحومه مهسا را دردستانش گرفت وچیزی بمرحومه گفت وبرگشت که درهمین حین شنیدن حرف حالش بهمخورد وروی صندلی افتاد ووووو

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۷ ۰۴:۵۲

اول باید ماموران خودسر... را محاکمه کرد تا درس عبرتی برای دیگر ماموران پلیس شود جوان مردم رو بیگناه ....

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۷ ۰۸:۲۳

پلیس باید دنبال امنیت و آرامش و آسایش مردم باشد و سایر خدمات که بر عهده آن گذاشته شده ضمن اینکه باید ابهت و اقتدار داشته باشد کارهائی مثل گشت ارشاد را به سازمان امر به معروف و نهی از منکر یا بسیج واگذار کنید و مردم را در مقابل پلیس قرار ندهید.