سید جمالالدین گوهری جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی ۳۰ شهریورماه در این همایش در سالن اجتماعات مرکز خدمات فناوری و کسب و کار شهرک صنعتی سمنان اظهار کرد: نبود مدیریت منسجم و رویهای واحد در مواجهه با حوادث و تجهیزات کارآمد و به روز در مراکز پاسخ و عدم توجه به آمایش و استقرار صنایع شیمیایی نسبت به مراکز جمعیتی از جمله چالشهای عمده حوزه شیمیایی کشور است.
وی ادامه داد:عدم توجه به حسابرسی و کنترل مواد شیمیایی پرخطر توسط دستگاههای ذیربط، نقص در شبکه یکپارچه رصد، پایش، نظارت، تشخیص و هشدار تهدیدات شیمیایی از دیگر چالشهای عمده حوزه شیمیایی شناسایی شده در کشور است.
جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی کشور گفت: نگاه اصلی نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی بر اساس مواجهه و مقابله با مواد شیمیایی پرخطری است که در زیرساختها و مراکز شیمیایی و چرخه تامین مواد شیمیایی وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت آموزش واحدهای صنعتی و نیروهای فعال در این بخشها گفت: بخش عمده مواد شیمیایی پرخطر در صنایع شیمیایی وجود دارد بنابراین برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و مهارتی در این خصوص ضروری است.
گوهری افزود: راهاندازی قرارگاه پدافند شیمیایی در قالب اجرای رزمایش با سناریوی هیبریدی در سطوح مختلف شهری، استانی، منطقهای و دستگاهی برای ارتقا مصونیت در برابر تمام تهدیدات از جمله اقدامات در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: اطلاعات شناسنامهای و بانک جامع اطلاعات زیرساختها، مراکز و صنایع شیمیایی کشور بایستی تهیه شود که در این زمینه استان سمنان یکی از پیشگامان بوده و در این استان این شناسنامه رونمایی شده است.
ایجاد و توسعه مرکز جامع پایش ،کنترل و ارزیابی و تدوین دستورالعملها و زیرنظامهای چرخه پدافند شیمیایی از دیگر برنامههای قرارگاه پدافند شیمیایی کشور است.
انتهای پیام
نظرات