به گزارش ایسنا و به نقل از سینت، این تلسکوپ پیشرفته با سرعتی بینظیر در حال فعالیت است و مشاهدات علمی خیره کنندهای از سیارات فراخورشیدی، کهکشانها و حتی سیارات محلی ما به زمین ارسال میکند. این ناهنجاری میتواند به عنوان سرعتگیری برای وب عمل کند زیرا که باعث توقف یک حالت خاص از مشاهدات این تلسکوپ شده است.
ابزار مادون قرمز میانی(MIRI) مجهز به یک دوربین و یک طیفنگار است که برای رصد جهان در طول موجهای فروسرخ خاصی که ما انسانها نمیتوانیم ببینیم، طراحی شده است. ابزار مادون قرمز میانی در رصد مناطق ستارهزای کهکشانها مهارت به خصوصی دارد.
این ابزار از چهار حالت(Mode) مشاهده استفاده میکند. ناسا میگوید: در تاریخ ۲۴ اوت، مکانیسمی که یکی از این حالتها را پشتیبانی میکند، معروف به طیفسنجی با وضوح متوسط(MRS)، چیزی را نشان داد که به نظر میرسد یک اختلال بوده باشد.
مکانیسمی که با مشکل مواجه شد برای انتخاب بین طول موجهای مختلف زمانی که وب در حال انجام مشاهدات در حالت طیفسنجی با وضوح متوسط است، مورد استفاده قرار میگیرد. تیم تلسکوپ در روز ششم سپتامبر یک هیئت بازبینی تشکیل دادند تا این موضوع را بررسی کنند. ناسا تاکید کرد که تلسکوپ سالم است و سه حالت رصد دیگر ابزار مادون قرمز میانی آن به طور عادی کار میکنند.
وب پیش از نیز حادثهی دیگری را پشت سر گذاشته بود. زمانی که یک ریزشهاب سنگ به یکی از آینههای آن برخورد کرد. تلسکوپ فضایی هابل که بسیار قدیمیتر از وب است نیز در طول عمر دراز خود در فضا از مشکلات فنی بسیاری جان سالم به در برده است. این چالشها تقریباً اجتنابناپذیر هستند، بنابراین این خبر خوبی است که بیشتر بخشهای وب طبق برنامه کار میکنند.
وب که به نظر میرسد ساخت آن برای ناسا نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار هزینه به همراه داشته، یکی از گرانترین پلتفرمهای علمی است که تا به حال ساخته شده است.
این تلسکوپ فضایی که در روز ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد و در ماه ژانویه به مدار مورد نظر خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید، اکنون در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد. وب چندین ماه را صرف آمادهسازی ابزار خود کرد و در نهایت اولین تصاویر رسمی و تمام رنگی، طی دو روز در تاریخ ۲۱ و ۲۲ تیر منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات