به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نخستین مورد از ابتلای سندروم هاوانا در دیپلماتهای آمریکایی در سال ۲۰۱۶ در کوبا و سپس در سال ۲۰۱۸ در چین ثبت شد. این دیپلماتها اظهار کردند که صداهای گوشخراشی شنیدند که بعدها به آسیبهای جسمی درازمدتتری منجر شد. دیپلماتهای آمریکایی در روسیه، تاجیکستان، اتریش و چندین کشور آفریقایی نیز علائم سندروم هاوانا را گزارش کردند، از جمله حالت تهوع و سرگیجه.
در بیستم ژانویه سال جاری، سازمان سیا اعلام کرد که سندروم هاوانا را نتیجه اقدام عامدانه یک کشور متخاصم علیه مقامات آمریکا نمیداند.
در این گزارش که به کنگره آمریکا نوشته شده، از نحوه رسیدگی پزشکان ارشد سازمان سیا در حوادث غیر قابل توضیح در دولت دونالد ترامپ (رئیسجمهوری سابق آمریکا) انتقاد شده است، اقدامی که باعث شده بسیاری از افراد با نشانههای عجیب و غریب نتوانند به مراقبت پزشکی لازم دسترسی داشته باشند.
مقامات سازمان سیا تایید کردند که بررسیهای داخلی در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ حاکی از ضعف در نحوه واکنش این سازمان است.
در این گزارش به نقل از سوزان میلر، سخنگوی سازمان سیا آمده است: این بررسی نشان داد که چالش درک همزمان و پاسخ مؤثر به چالشهای بیشمار مرتبط با حوادث غیرعادی حوزه سلامت، پاسخ آژانس را در این بازه زمانی پیچیده کرد.
انتهای پیام
نظرات