علی خیرالدین روز یکشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱ در نشست با روسای دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد در دانشگاه یاسوج افزود: در زمینه ی تولید علم رتبه اول منطقه و رتبه ۱۵ دنیا را داریم اما در سال ۲۰۱۴ رتبه ۱۲۱ را داشتیم، در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۶۰ رسیدیم و طی یک سال رتبه صعود کردیم و اکنون رتبه ۵۳ را داریم.
وی اظهار کرد: در مجموع هفت هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ۲۳ شرکت مربوط به پارکهای علم و فناوری است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: در سطح کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات دانش بنیان بوده است.
خیرالدین تصریح کرد: امسال در کنکور بخش ریاضی و فیزیک زیر ۱۰ درصد متقاضی داشت در حالی که رشته های علوم پزشکی و تجربی بیش از ۴۰ درصد متقاضی داشتند که باید فکری اساسی برای این کار شود.
وی با اشاره به طرح دستیار فناوری جهت ارتباط بین دانشگاه و صنعت ادامه داد: در این طرح دانشجویان به مدت ۶ ماه به شرکت های دانش بنیان فرستاده می شوند که به دانشجویان مقطع کارشناسی یک میلیون تومان، دانشجویان رشته کارشناسی ارشد دو میلیون تومان و دانشجویان دکترا سه میلیون تومان پرداخت می شود و تا کنون در مرحله اول ۳۱۰ میلیون تومان در این راستا به پارکهای علم و فناوری پرداخت شده است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم عنوان کرد: این طرح باعث آشنایی دانشجویان در حال تحصیل با صنعت و فناوری می شود و حتی منجر به جذب و بکارگیری دانشجویان در شرکت های دانش بنیان خواهد شد.
خیرالدین با اشاره به طرح گرند فناوری تاکید کرد: از رساله ها و پایان نامه های در حوزه فناوری از ۲۰ تا ۹۰ میلیون تومان کمک می کنیم.
وی اظهار کرد: تاکنون پنج هزار نیاز علمی کشور در سامانه نان( سامانه نظام ایده ها و نیازها) ثبت شده و همچنین سه هزار ایده مطرح شده است.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: ضعف کشور در زمینه نوآوری در بحث نهاد یا قوانین و لوایح است که رتبه ۱۲۴ را داشتیم و با قانون جدید جهش تولید دانش بنیان و آیین نامه تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی کارهای خوبی انجام می شود و این رتبه بهتر خواهد شد.
خیرالدین بیان کرد: تعامل پارک علم و فناوری با دانشگاهها یکی از اقداماتی است که در راستای توسعه فناوری و نوآوری ها انجام شود چراکه تنها ۱۰ درصد اساتید دانشگاهها وارد حوزه فناوری شده اند.
سید داود موسویان، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: برای اقتصاد پایدار دانش بنیان یک زنجیره متصل نیاز است که تا کنون صنعت و دانشگاه به هم وصل نشده اند.
وی افزود: مشکل اصلی ما برای تبدیل علم به ثروت، نظام فناوری و نوآوری در کشور ضعیف است.
موسویان اظهار کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های زیادی داریم اما همگرایی و کمک هم بودن وجود ندارد و هر کس خودش جزیره ای عمل می کند که امیدواریم برای توسعه استان از ظرفیت های همدیگر استفاده شود.
حمدالله اکوانیان، رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این نشست گفت: مجموعه علمی و دانشگاهی استان باید به توسعه فرهنگ دانش بنیاد توجه داشته باشند.
وی افزود: طرحهای فناورانه ای را در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله طرح شهید رضوانی، طرح احمدی روشن، طرح شهید بهشتی و طرح شهید بابایی با همکاری و همراهی دانشگاههای استان اجرا شده و یا در حال اجرا هستند.
اکوانیان با اشاره به مشارکت خیرین در زمینه توسعه فناوری و دانش بنیان استان اظهار کرد: در این راستان کانون حامیان علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طی سالهای گذشته عناصر و اجرای فناورانه و دانشبنیان در برخی استانها توسعه یافت اما استان کهگیلویه و بویراحمد در وسط راه است که متاسفانه با ضعف هماهنگی مواجه هستیم تا جزیره ای عمل نشود.
همچنین محمد غلام نژاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست گفت: شرکت دانش بنیان داریم که برای تجاری سازی محصولات خود نیاز به حمایت ویژه و جدی بخصوص از سوی بخش خصوصی دارند.
وی افزود: همه مراکز علمی و دانشگاهی استان در زمینه فناوری و دانش بنیان بصورت جزایری در حال کار هستیم که در صورت همگرایی به نتایج بهتری منجر می شود.
ارسلان بی نیاز، رئیس دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: به تبع سیاستهای دانشگاه پیام نور کشور تعامل خوبی با پارک علم و فناوری در جهت راه اندازی یک مرکز رشد داریم.
وی افزود: توزیع شرکتهای دانش بنیان در استانها بخصوص استانهای محروم و کمتر توسعه یافته متعادل نیست.
رحیم اکرامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: ارتباط بین اساتید دانشگاه ها و پارک علم و فناوری را در سالهای اخیر کمتر مشاهده کردیم.
وی افزود: مراکز و شرکتهای دانش بنیان، و پارک علم و فناوری داریم و در چهار شهرستان استان فعالیت داریم.
اکرامی عنوان کرد: در شهرستان گچساران ۱۳ نفر استادیار و دانشیار در زمینه شیمی در قطب نفت و گاز جنوب داریم اما یک نفر در پارک علم و فناوری کار نمی کنند و فعالیت ندارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: جزیره ای عمل کردن یکی از مسایل دانشگاهها و مراکز علمی استان است که باید با محوریت پارک علم و فناوری استان همگرایی باشد.
اکرامی عنوان کرد: در رویداد ملی عصر امید که خرداد ماه در تهران با حضور ۱۰۰۰ شرکت و مرکز فناوری و دانش بنیان و هسته های فناوری برگزار شد که ۳۵ شرکت دانش بنیان و هسته فناور و ایده از این استان حضور داشتند که بخاطر عملکرد مطلوب از سطح سه به سطح یک ارتقا پیدا کردیم.
حجتالاسلام امرالله اندرزیان، معاون فرهنگی دانشگاه یاسوج گفت: اینکه در همه رشته ها رشد کنیم خوب است اما علوم انسانی نباید مغفول بماند، دروس خداشناسی دیگر از کنکور حذف شدند که یک آسیب جدی است.
سلیمان حسینی نیک، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این نشست گفت: در هیچ کشوری پیشرفت اتفاق نمی افتد مگر اینکه در علوم انسانی پیشرفت کرده باشد.
وی افزود: آیا دانشگاه فرهنگیان در طرح ها و برنامه های وزارت علوم جایگاهی دارد و دیده شده است؟ به نظر می رسد باید برای حوزه پژوهش دانشگاه فرهنگیان تدابیری اندیشیده شود.
حسینی نیک ضمن انتقاد از جزیره ای عمل کردن دانشگاههای استان بیان کرد: چطور می خواهیم مشکلات جامعه را حل کنیم در حالی که تاکنون دانشگاههای استان یک بار کنار هم ننشستند و جزیره ای عمل می کنند.
انتهای پیام
نظرات