• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401090100469
  • خبرنگار : 50444

آمار اشتغال ایجاد شده در خراسان شمالی چقدر به واقعیت نزدیک است؟

آمار اشتغال ایجاد شده در خراسان شمالی چقدر به واقعیت نزدیک است؟

ایسنا/خراسان شمالی آمار اشتغال ایجاد شده در کشور و استان که در بازه های زمانی مختلف اعلام می شود و سهم هر وزارتخانه، استان و دستگاه نیز در آن مشخص است، از فیلترهای مختلفی عبور می کند تا در نهایت، عددی واقعی و با کمترین ایراد باشد.

به گزارش ایسنا، شاید زمانی که با اخبار تعداد اشتغال ایجاد شده روبه رو می شویم برایمان این سوال پیش بیاید که این آمار چقدر به واقعیت نزدیک است و چه راه‌هایی برای بررسی آن توسط نهادهای مربوطه وجود دارد.

قبل از این، جالب است بدانید که به گفته رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مدتی قبل در استان حضور یافت، تا سال گذشته این آمار که در سطح کشور نیز اعلام می شد و مربوط به اشتغالزایی در بخش خصوصی بود، همپوشانی هایی داشت که سبب غیر واقعی شدن آن ها می شد؛ ایرادی که از سال گذشته تاکنون در مسیر اصلاح قرار گرفته تا واقعی باشد.

استان ها و دستگاه های زیرمجموعه وزارتخانه ها در طی یک سال، خدماتی را به متقاضیان ارائه می دهند و موظف هستند در هر سال تعداد خدماتی که منجر به ایجاد شغل شده است را اعلام کنند تا مقدار اشتغال ایجاد شده در بخش خصوصی کشور مشخص باشد.

در مسیر ایجاد اشتغال در کشور، برخی از این دستگاه ها همانند بانک ها و صندوق های اعتباری اقدام به پرداخت تسهیلات می کنند؛ برخی مجموعه های دولتی و نیمه دولتی آموزش های تخصصی می دهند؛ برخی وزارتخانه ها مجوز کسب و کار صادر می کنند و...

اما ایراد کار اینجا بود که هر کدام از این مجموعه ها، هر خدمتی که به متقاضیان ارائه کرده اند را پای اشتغال ایجاد شده نوشته و اینگونه اعلام می کنند که پرداخت یک هزار فقره تسهیلات در فلان استان سبب ایجاد یک هزار اشتغال در بخش خصوصی شده است. یا مجموعه ای دیگر نیز اعلام می کند چون به ۷۰۰ نفر آموزش تخصصی داده یا برای ۵۰۰ نفر مجوز کسب و کار صادر کرده، پس هر کدام از آن ها به همان مقدار شغل نیز در بخش خصوصی ایجاد کرده اند؛ اما اینطور نیست!

پژمان اکرامیان، رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص توضیح داد: هر دستگاهی که خدمتی را ارائه می کند لزوما نباید آن را به حساب اشتغال ایجاد شده بگذارد؛ چراکه ممکن است فرد دریافت کننده تسهیلات، آن را در محل مورد نظر هزینه نکند؛ یا حتی فردی که مجوز کسب و کار از فلان اداره اخذ کرده شاید هنوز هزینه لازم برای اجاره مغازه را نداشته باشد یا حتی کلا پشیمان شده باشد.

وی تاکید کرد: هرکدام از دستگاه های مختلف در سطح کشور موظف هستند خدماتی را به مردم ارائه کنند که ممکن است به تنهایی سبب ایجاد شغل نشود. اتفاقی که تا سال گذشته رخ می داد و سبب غیر واقعی شدن آمار اشتغال شده بود.

وی گفت: آمار اشتغال کشور تا سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار نفر همپوشانی داشت! یعنی اسم ۷۰۰ هزار نفر در ۲ یا چند مجموعه ثبت شده بود که نشان از اشتباه بودن آن داشت. اما این مشکلات را برطرف کردیم تا آمار اشتغال ایجاد شده با کمک بخش دولتی و ارائه تسهیلات و خدمات، واقعی تر باشد.

اکرامیان ادامه داد: در حال حاضر همه دستگاه ها در سامانه رصد، تیک خدمتی که برای هر کد ملی ارائه می کنند را می زنند و ما پس از اینکه فرآیند ایجاد یک شغل تکمیل شد، آن را یک شغل به حساب می آوریم.

رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: به طور کلی برای ایجاد یک میلیون شغل در کشور باید حدود ۳ میلیون خدمت در سامانه رصد ثبت شود و این نشان می دهد که ایجاد اشتغال، فرآیندی زنجیروار است که نیاز به خدمات مختلف دارد.

وی تصریح کرد: فرآیند بررسی داده های ثبت شده به صورت تلفنی و میدانی نیز به این روند افزوده شده است تا بتوانیم از انحراف طرح ها جلوگیری کنیم. از ابتدای امسال تا کنون نیز ۷۰۰ هزار اشتغال در سامانه رصد ثبت شده که فرآیند بررسی تلفنی و میدانی آن ها از شنبه هفته جاری آغاز شده است تا راستی آزمایی شوند.

وی بیان کرد: خراسان شمالی رتبه نخست کشور در صحت داده های ثبت شده سامانه رصد اشتغال را دارد.

ثبت بیش از ۱۱ هزار شغل در سامانه رصد خراسان شمالی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نیز در این خصوص در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تعهد اشتغالزایی خراسان شمالی طی امسال، ایجاد ۱۶ هزار و ۳۰۰ شغل در بخش خصوصی است که تاکنون ۱۱ هزار مورد از آن ثبت شده است.

مهدی اسلام‌خواه گفت: از ابتدای فرآیند ثبت اطلاعات مربوط به اشتغال ایجاد شده توسط دستگاه های مختلف، تاکید داشتیم که داده ها براساس واقعیت و به شکل صحیح در سامانه ثبت شود که این دغدغه ما سبب صحت بالای اطلاعات ثبت شده شد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۶۰ درصد اشتغال مورد تعهد استان ایجاد شده است، افزود: در مرحله نخست بررسی هایمان، اقدام به صحت سنجی داده های وارد شده به صورت تلفنی کردیم که ۸۰ درصد از طرح ها به طور کامل صحیح بود و نقصی در آن ها  وجود نداشت؛ مواردی که نقص داشت نیز برطرف شد تا از انحراف جلوگیری شود. این موضوع سبب شد رتبه نخست کشور را در صحت اطلاعات درج شده کسب کنیم.

وی با بیان اینکه درصد بالایی از آمار اشتغال ایجاد شده در استان به خاطر حساسیت ها و تاکیدات بالای ما در وارد کردن اطلاعات و بررسی آن ها صحیح است، تاکید کرد: اکنون وارد فاز صحت سنجی عملیاتی و میدانی می شویم تا بتوانیم مقدار اشتغال ایجاد شده در بخش خصوصی استان طی سال جاری را به شکل درست، بررسی کنیم.

اسلام‌خواه با اشاره به سهم دستگاه ها در اشتغال ایجاد شده، افزود: آب منطقه‌ای، بهزیستی و دامپزشکی پیشرو در این آمار هستند و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تنها با ۸ درصد پیشرفت، ضعیف‌ترین دستگاه در این حوزه محسوب می‌شود.

ایجاد ۱۴۳۲ شغل در خراسان شمالی طی ۸ ماه

استاندار خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از ایجاد اشتغال برای ۱۴۳۲ نفر در استان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.

محمد رضا حسین نژاد اظهار کرد: برای ایجاد این تعداد شغل بیش از ۷۴۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۸۲ درصد سهمیه استان در تسهیلات تبصره ۱۸ تخصیص یافته است، افزود: ۲۴۷ میلیارد تومان تسهیلات طرح های اقتصادی باقی مانده نیز توسط بانک های عامل در حال پرداخت است.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرایی شدن برنامه حمایت از تولید و اشتغال، مجموع اعتبارات قابل پرداخت بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ شامل سهم دستگاه و بانک در کشور طبق آخرین واریزی سازمان هدفمندی یارانه ها مبلغ ۴۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.

حسین نژاد در ادامه افزود: ۷۵ درصد از مبلغ فوق معادل ۳۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهمیه بندی استانی صورت گرفته که سهم خراسان شمالی ۲.۴۹ درصد از کل منابع استانی و معادل ۹۰۸ میلیارد تومان است و ۸۲ درصد آن پرداخت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha