چند روز پیش - ۹ آذرماه - تعدادی از دانش آموزان در مدرسهای در قم دچار مسمومیت شده و به مراکز درمانی استان قم انتقال یافتند.
پس از آن عبدالله صادق خانی مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک قم اعلام کرده بود که برابر نظر پزشکان وضعیت عمومی تمامی دانش آموزان خوب است و فقط ۲ نفر از دانش آموزان به دلیل داشتن بیماریهای زمینهای تحت مراقبتهای بیشتر پزشکی هستند.
به گزارش ایسنا، صادقخانی درباره علت بدحالی دانش آموزان گفته بود: علت اولیه براساس نظر پزشکان و علائم بالینی، مسمومیت این دانش آموزان بوده که در حال بررسی بیشتر موضوع هستیم. پس از آن دکتر محبی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم توضیح داد که ۱۸ دانش آموز دچار مسمومیت شده بودند که با چند دستگاه امبولانس به یکی از مراکز درمانی قم منتقل شدند و بعد از درمان اولیه ۱۶ نفر بهبودی نسبی پیدا کردند و ۲ دانشآموز هم به دلیل بیماری آسم، دچار بیحالی و ضعف هستند.
پس از آن ظهر روز ۱۰ آذر "احمد فرخی" پدر یکی از دانش آموزان در تماس با خبرنگار ایسنا خواسته بود که ایسنا برای دیدار با این دانش آموزان بستری، در بیمارستان حاضر شود. فرخی در این تماس مدعی شد که فرزندش از کمر به پایین حرکت ندارد و از قول متخصص مغز و اعصاب گفته بود "این بی حرکتی به دلیل استنشاق گاز سمی بوده است"، زیرا دخترش هیچ بیماری زمینهای هم نداشته است.
پدر این دانش آموز یادآوری کرد که با تهران هم تماس گرفته و در پاسخ شنیده که "تا زمانی که نوع گاز و منشأ آن مشخص نشود نمیتوان درمان را شروع کرد. " جواب آزمایش سم شناسی و منشأ سم نیز هنوز مشخص نشده است. مسئولین مدرسه باید پاسخگو باشند که منشأ گاز از کجا بوده است.
تعدادی از مسئولین هم آمدند و در خصوص جریان پرس و جو کردند. خودتان بیایید و ببینید چند نفر الان در بیمارستان هستند و حالشان چطور است. ساعتی بعد مقابل بیمارستان بودیم اما به دلیل تمام شدن ساعت ملاقات نتوانستیم وارد بیمارستان شویم، اما با مادر یکی از دانش آموزان صحبت کردیم.
مادر دانش آموز در خصوص شرح ماجرا توضیح داد: «ساعت حوالی ۱۱ بود که از مدرسه زنگ زدند گفتند حال دخترتان خوب نیست بیایید دنبالش. پدرش را فرستادم که بعد تماس گرفت و گفت بیمارستان است و من آمدم اینجا که فقط معاون پرورشی اینجا بود. بچهها حالشان خوب نبود، سرفه میکردند و نفسشان بالا نمیآمد، بعد یکی یکی بچهها را آوردند تا جایی که ۱۷ نفر که شدند گفتند ظرفیت تکمیل است و بقیه را به بیمارستان دیگری ببرید. دخترم میگوید این بو از صبح توی کلاس و سالن پیچیده بوده، بچهها سردرد داشتند و وقتی به مسئولین مدرسه گفتند جدی گرفته نشدند. دخترم توی کلاسی که مسموم شدند نبوده، او آسم دارد و زنگ دوم با سر و صدایی که شنیدند از کلاس خارج شدند و وقتی از جلوی کلاسی که بوی گاز از آن میآمده رد شده مسموم شده است.
وی در خصوص زمان ترخیص دخترش گفت: قرار بود امروز صبح مرخص شود اما به تشخیص پزشک، هنوز باید بماند تا پس از آزمایش، نوع گاز مشخص شود. مادر یکی دیگر از دانش آموزان نیز طبق شنیدههای دخترش تصریح کرد: «دخترم در کلاس بود. میگوید ۳۴ نفر در کلاس بودیم که مسموم شدیم. از صبح بو میآمد اما به نظر از پنجره نمیآمد چون کلاً در کلاس باقی مانده بود. تا زنگ دوم این بو ادامه داشت و بچهها بیحال شده بودند به حدی که روی میزها میخوابیدند. بو بیشتر از ته کلاس میآمد و یکی یکی از ته کلاس حالشان بد میشد و بیرون کلاس میرفتند.
بعد همه را به طبقه پایین بردند که کلاس جای دیگر برگزار شود اما باز هم نمیتوانستند در محیط سربسته بمانند، به حیاط رفتند که دیگر آمبولانس آمده و همه را به بیمارستان منتقل کرده است.» از منشأ گاز پرسیدم که مشخص شده است یا نه؟ همچنین مدرسه آزمایشگاه هم دارد یا نه؟ گفت: مدرسهشان آزمایشگاه صنایع شیمیایی دارد اما می گویند در آن ساعت بسته بوده و هنوز مشخص نشده بوی گاز از کجا آمده و اصلاً چه گازی بوده است. با توجه به سخنان والدین به نقل از دانش آموزان باز هم با صادقخانی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک قم، تماس گرفتیم که به خبرنگار ایسنا توضیح داد: «روز پنجشنبه چندین بار به بیمارستان سر زده اما هنوز نتیجه پزشکی نیامده و تا زمانی که حوزه پزشکی خبر قطعی را ندهد هیچ اظهار نظری نمیتوان کرد.
صادقخانی تاکید کرد: به پدر دانش آموزی که میگوید فرزندش فلج شده است حق میدهیم نگران باشد اما پزشک چندین بار تأکید کرده است این وضعیت حاصل استرس و فشارهای عصبی بوده و گرفتگی عضله رخ داده است که به زودی به حالت عادی برمی گردد.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی آموزش و پرورش استان قم هم اعلام کرده که پس از عیادت روز پنجشنبه مدیرکل آموزش و پرورش استان قم از دانش آموزان بستری در بیمارستان، آخرین اخبار حاکی از این است که از ۱۸ نفر ۶ نفر مرخص شده و ۱۲ نفر هنوز در بیمارستان بستری هستند که تنها ۲ نفر دچار گرفتگی عضلانی شدند و حال عمومی بقیه رو به بهبودی است.
لازم به ذکر است ایسنا همچنین از مدیران استان در سطوح مختلف نیز پیگیر ادامه این مسئله شد که آنها گزارش رسمی را تأیید کردند و معتقدند نقل قولهایی که از دانش آموزان بیان شده است ناشی از عدم جامعیت اطلاعات و فضای روانی است؛ ضمن اینکه پزشک معالج دانش آموزانی که دچار گرفتگی عضله شدند معتقد است به زودی این مشکل رفع شده و بهبود پیدا میکنند.
انتهای پیام
نظرات