• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401092819102
  • خبرنگار : 71496

هشدار درباره خرید بزرگ‌ترین شرکت بیمه اسرائیل توسط ابوظبی/پای طحنون بن زاید در میان است

هشدار درباره خرید بزرگ‌ترین شرکت بیمه اسرائیل توسط ابوظبی/پای طحنون بن زاید در میان است

پس از موفقیت صندوق سرمایه گذاری امارات در خرید شرکت های بزرگ مصری، تحلیلگران اقتصادی اسرائیل نسبت به فروش ابرشرکت بیمه اسرائیلی «هفینیکس» به این صندوق که توسط یکی از قدرتمندترین چهره های سیاسی ابوظبی اداره می شود، هشدار دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، پس از موفقیت صندوق سرمایه گذاری امارات در خرید شرکت‌های بزرگ مصری، تحلیلگران اقتصادی اسرائیل نسبت به فروش ابرشرکت بیمه اسرائیلی «هفینیکس» به صندوق ملی ابوظبی هشدار دادند.

خرید این شرکت اسرائیلی توسط صندوق اماراتی چند روز بعد از انجام پنج معامله بزرگ که شامل خرید پنج شرکت بزرگ دولتی مصر به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار می‌شد، صورت گرفت.

به گفته منابع، صندوق ملی ابوظبی، سرمایه گذاری در مصر را با خرید سهام دولتی و خصوصی در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار مصر آغاز کرد. این معاملات در هفته اول ماه جاری با خرید سهام بانک تجارت بین‌الملل، شرکت “فوری”، شرکت خدمات ترابری اسکندریه، شرکت موپکو و شرکت کود ابوقیر انجام شد.

در همین زمینه، صندوق ملی ابوظبی (ADQ) یادداشت تفاهمی با صندوق‌های سرمایه ‌گذاری خصوصی آمریکایی، «سنتربریج» و «گلاتون پوینت» امضا کرده که بر اساس آن، ۲۵ درصد از سهام این صندوق‌ها و نیز مالکیت «هفینیکس» اسرائیل را به مبلغ ۷۲۳ میلیون دلار خریداری کند.

تحلیلگران اقتصادی اسرائیل انگیزه های این معامله را سیاسی می دانند نه اقتصادی، زیرا صندوق ملی ابوظبی را یکی از قدرتمندترین چهره های سیاسی ابوظبی یعنی “طحنون بن زاید” مشاور امنیت ملی و برادر حاکم امارات، اداره می‌کند.

این بدان معناست که سرمایه گذاری ها با هماهنگی و مشورت با مقامات این کشور پیش می رود. برای همین، این معامله از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا ممکن است آغازی برای سرمایه گذاری های دیگر و تمایل بیشتر امارات برای سرمایه گذاری در شرکت های اسرائیلی باشد.

به گفته “دانی زاکین”، تحلیلگر اسرائیلی روزنامه “گلوبس” و “جی رولنیک” سردبیر روزنامه “مارکر” این معامله بی سابقه و خطرناک است و باید برای توقف آن هر کاری کرد. چرا که انگیزه پنهان در آن سیاسی است. این روش دولت ابوظبی برای افزایش نفوذ سیاسی در جهان است.

رولنیک که تأثیرگذارترین تحلیلگر اقتصادی در اسرائیل به شمار می رود، گفت: صندوق ملی ابوظبی در سال گذشته به یکی از بزرگترین صندوق های سرمایه گذاری در خاورمیانه تبدیل شده و بیش از ۲۵ سرمایه گذاری به ارزش ۶.۶ میلیارد دلار انجام داده است.

هدف اصلی این سلسله خریدها در خاورمیانه (ترکیه، مصر و اسرائیل) افزایش قدرت و نفوذ ابوظبی در منطقه است.

وی افزود: پس از عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با امارات، سرمایه گذاری شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی امارات در اسرائیل امری عادی به نظر می رسد. اما در مورد هفینیکس که یکی از بزرگترین مؤسسات مالی در اسرائیل است، چنین نیست.

اگر سازمان بازار سرمایه اسرائیل خرید صندوق سرمایه گذاری ابوظبی از هفینیکس را تایید کند، به نهادی تبدیل می‌شود که تحت کنترل ابوظبی است و کنترل حساب های بازنشستگی و سپرده صدها هزار اسرائیلی را به مبلغ تقریبی ۳۷۰ میلیارد شیکل (۱۰۷ میلیارد دلار) را که بیش از ۱۰ درصد از کل سپرده های مردم اسرائیل را تشکیل می دهد در اختیار دارد.

رولنیک معتقد است بین صندوق سرمایه گذاری ابوظبی و صندوق های سرمایه گذاری غربی تفاوت زیادی وجود دارد.

صندوق سرمایه گذاری ابوظبی توسط یک حکومت سلطنتی کنترل می شود و در نظارت و کنترل آن دشواری زیادی وجود دارد.

وی در ادامه به ناکامی یک صندوق سرمایه گذاری چینی برای خرید هفینیکس در پنج سال قبل اشاره کرد زیرا سازمان بازار سرمایه اسرائیل متوجه خطر بزرگ انتقال کنترل یک موسسه مالی اسرائیلی به یک شرکت چینی شده بود. مقامات این سازمان هرگز به طور رسمی با کنترل چین بر این صندوق مخالفت نکردند، اما برای مدت طولانی از تایید آن خودداری نموده تا چینی ها متوجه نامطلوب بودن آن شوند.

رولنیک ادامه داد: ملاحظات دیپلماتیک و روابط پیچیده با یک کشور مستبد تحت حاکمیت خانواده های ثروتمند، هر از چند گاهی با منافع سپرده گذاران در سیستم مالی اسرائیل در تعارض خواهد بود. اما صندوق های سرمایه گذاری غربی در چارچوب قانون فعالیت می کنند و کنترل آن ها در سلطه مطلقه قانون است.

رئیس سازمان بازار سرمایه اسرائیل شش ماه پیش از سمت خود استعفا داد. رولنیک اشاره کرد که رئیس بانک اسرائیل باید ضمن مداخله در موضوع، در کمیته ثبات مالی که ریاست آن را برعهده دارد، این موضوع را مطرح کرده و ضمن تحقیق در مورد این معامله به این قضیه توجه کند که آینده بازنشستگی شهروندان اسرائیلی فروشی نیست.

وی خواستار تشکیل کمیته مشورتی برای بررسی ابعاد امنیت ملی سرمایه گذاری های خارجی شد چرا که بسیاری از کشورهای جهان در سال‌های اخیر سیستم‌ های دولتی بررسی سرمایه‌ گذاری‌ های خارجی را تشکیل داده اند. در اسرائیل نیز، کمیته امور امنیت ملی وزیران، سه سال پیش تصمیم گرفت تا سیستمی را برای بررسی ابعاد امنیت ملی سرمایه گذاری های خارجی در این کشور راه اندازی کند. کنترل یک موسسه مالی به این بزرگی مستلزم هماهنگی با این کمیته است.

گفتنی است بورس مصر اخیراً از انجام معاملات از طریق مکانیسم معاملات با حجم بالا (BLOCK TRADING) بر روی سهام شرکت «فوری» در زمینه فناوری بانکی و پرداخت الکترونیکی به تعداد ۲۱۵ میلیون و ۱۲۴ هزار و ۳۱۶ سهم با مبلغ پرداختی ۶۸ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۳۱۵ دلار خبر داد. این معاملات همچنین بر روی سهام شرکت حمل و نقل باری اسکندریه به تعداد ۴۷۶ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۸۸ سهم به مبلغ ۱۵۹ میلیون و ۶۷ هزار و ۱۸۶ دلار انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha