• چهارشنبه / ۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401100703771
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

ادامه ماجرای تخریب حمام خسرو آغا؛

وقتی کرباسچی فراموش می‌کند!

وقتی کرباسچی فراموش می‌کند!

ایسنا/اصفهان استاندار اسبق اصفهان گفت: حمام خسرو آغا خاطره بدی در اصفهان داشت، ولی نمی‌دانم آقای حجت چه تعلق‌خاطری به آن داشته! ولی ذکر خیری از این حمام در اصفهان نبود.

پیش‌تر در یکی از سلسله گفت‌وگوها و گزارش‌هایی که درباره ماجرای تخریب حمام خسرو آغا در خبرگزاری ایسنا منطقه اصفهان منتشرشد، مهدی حجت، رئیس شورای بین‌المللی بناها و بافت‌های تاریخی ایران به بیان یک خاطره در این خصوص پرداخت و اشاره کرد که خاطره او مربوط به زمانی است که محمدحسن ملک مدنی  شهردار اصفهان و غلامحسین کرباسچی نیز استاندار اصفهان بود.

مهدی حجت توضیح داده بود که: «یک روز به من گفتند که قرار است حمام خسرو آغا خراب شود. به‌عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی سوار ماشین شخصی خودم شدم و ساعت ۵ راه افتادم و تقریباً ساعت ۱۰ شب به اصفهان و محل حمام رسیدم که بگویم شما می‌خواهید آنجا چه‌کار کنید؟ دیدم لودر با چراغ نورافکن روشن است و دارند عقب جلو می‌کنند و حمام را خراب می‌کنند. بعد مسئولین خبردار شدند که من آمده‌ام و استاندار آمد و شهردار آمد و ایستادند و گفتند که اینجا محل فساد بوده و فلان بوده است و جوابشان را شنیدند. من گفتم به هر عنوان شما اجازه ندارید این کار را انجام دهید و علیه شما اعلام‌جرم می‌کنم. آن آقای استاندار گفت که من رئیس‌جمهور استان هستم! گفتم هرچه هستی نمی‌توانی اینجا چنین کاری بکنی. ترسیدند و موقتاً رفتند، اما نصف حمام را خراب کرده بودند و بقیه‌اش بلاتکلیف ماند تا بعداً که دیگران آن را کاملاً خراب کردند.»

در این باره خبرنگار ایسنا با غلامحسین کرباسچی، استاندار اصفهان تماس گرفت.

ایسنا: آقای کرباسچی، زمانی که شما استاندار اصفهان بودید در خصوص حمام خسرو آغا و یا امتداد خیابانی که این حمام در وسط آن قرار داشت چیزی در خاطر دارید؟

کرباسچی: راستش را بگویم یادم نیست، اما میدونم بحث حمام خسرو آغا بود و شهرداری درگیر کارش بود، ولی اینکه به کجا رسید و چه‌کار کرد خیلی یادم نیست.

ایسنا: چی یادتونه از حمام؟

کرباسچی: من خودم نرفته بودم، ولی در طرح‌هایی که شهرداری می‌آورد در کمیسیون ماده ۵ برای تصویب، اسم حمام هم بود. آن حمام ظاهراً یکجایی سر یک خیابون بود، وسط یک خیابانی بود.

ایسنا: شهرداری به‌دنبال تخریب حمام بود یا احیا؟

کرباسچی: راجع به حمام خیلی بحث بود که چه بکنند، اما اینکه اقدام عملی کرده باشند چیزی یادم نیست. از همان دوستان اصفهانی بپرسید بهتر می‌دانند.

ایسنا: آقای مهدی حجت، رئیس ایکوموس ایران این‌طور تعریف کرد که زمانی که رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور بود و آقای ملک مدنی هم شهردار اصفهان و شما استاندار اصفهان بودید، یک روز اطلاع پیدا کردند که قراره حمام خسرو آغا خراب شود و شبانه خودشونو به اصفهان و محل حمام رسوند و دید که دارن حمامو را خراب می‌کنند. بعد شما به‌عنوان استاندار و آقای ملک مدنی به‌عنوان شهردار باخبر میشین که ایشون اومدن و شما هم به محل حمام میرید و در حمایت از تخریب این حمام، از بدنامی و محل فساد بودنش با آقای حجت حرف زدید. آقای حجت گفته که شما حق ندارید حمامو خراب کنید و میگن که از شما شکایت میکنن، اما شما به ایشون گفتید که من رئیس‌جمهور استان هستم. درنهایت ایشون نذاشتن که شما و آقای ملک مدنی حمام خسرو آغا را به طور کامل خراب کنید هرچند که تا حدی به حمام آسیب وارد شد.

کرباسچی: حجتی که الآن ایرانه؟

ایسنا: بله. شما حرف ایشونو را تأیید می‌کنید؟ یعنی آیا شما و آقای ملک مدنی برای تخریب حمام خسرو آغا اقدام کردید؟

کرباسچی: والا خانم نزدیک سی‌وهفت هشت سال، چهل سال گذشته.

ایسنا: از تخریب کامل حمام خسرو آغا ۲۷ سال می‌گذره و از آخرین سالی که شما اصفهان بودید ۳۳ سال میگذره.

کرباسچی: خب من از سال ۱۳۶۸ تهران هستم.

ایسنا: شما از سال ۶۱ تا ۶۸ استاندار اصفهان بودید، آقای ملک مدنی هم از سال ۶۲ تا ۶۹ شهردار اصفهان بودند. آقای حجت هم از سال ۶۶ تا ۷۰ رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور بودند. اتفاقی که آقای حجت از اون حرف زدن مربوط میشه به محدوده زمانی سال‌های ۶۶ تا ۶۸ که شما هر سه نفر در این مسئولیت‌ها هم‌زمان حضور داشتید.

کرباسچی: بله من سال ۶۱ تا ۶۸ استاندار اصفهان بودم، همان زمان ما آقای ملک مدنی را هم آوردیم و شهردار ما بود.

ایسنا: شهردار اصفهان بودند بله. حمام خسرو آغا در سال ۷۴ به‌طور کامل تخریب شد، اما اتفاقی که آقای حجت درباره اون صحبت کردند تخریب کامل این حمام نبود، اقدام برای تخریب بود که به گفته ایشون از طرف شما و آقای ملک مدنی داشت انجام می‌شد که آقای حجت جلوی اونو گرفتن هرچند که ایشون گفتن همون زمان بخشی از حمامو تخریب کردید.

کرباسچی: من سال ۶۸ از اصفهان به تهران اومدم.

ایسنا: من هم همین را عرض می‌کنم. آقای حجت گفتن شما در همین زمانی که اصفهان بودید یک‌بار برای تخریب حمام خسرو آغا اقدام کردید که موفق نشدید.

کرباسچی: من یادم نیست.

ایسنا: اما این حمام را در خاطر دارید.

کرباسچی: من خودم هیچ‌وقت نرفته بودم چون مخصوصاً آن حمام یک خاطره بدی در اصفهان داشت، ولی نمی‌دونم آقای حجت چه تعلق‌خاطری به اون داشته! ولی ذکر خیری از این حمام در اصفهان نبود.

ایسنا: خاطره بد! اما قدمت صفوی داشت.

کرباسچی: من به قدمتش توهین نمی‌کنم، میگم خاطره خوبی از آن حمام در اصفهان نبود.

ایسنا: آیا در جلسات شما در مورد چگونگی برخورد با حمام صحبت شده بود؟ شما درباره این حمام تصمیمی گرفته بودید؟

کرباسچی: این‌که شما می‌فرمایید باید قبل از سال ۶۸ باشد. من دقیق چیزی از آن موقع در یادم نیست ولی اسم حمام خسرو آغا در آنجا معروف بود و بنده هم در ذهنم هست، ولی اینکه آقای حجت چی گفته، ما چی گفتیم، اونا چی گفتن، من یادم نیست.

ایسنا: پس شما حرف آقای حجت را قبول ندارید؟ یعنی هیچ موقع برای تخریب حمام خسرو آغا اقدام نکردید؟

کرباسچی: من چنین حرفی نزدم، من میگم من یادم نیست خانم یادم نیست. بعد هم استانداری جایی را تخریب نمی‌کرد، اگر می‌کرده شهرداری می‌کرد. خداحافظ.

در ادامه متن یکی از نامه‌های غلامحسین کرباسچی، استاندار سابق اصفهان را می‌خوانید که در تاریخ پنجم تیرماه ۱۳۶۵ به وزارت علوم و آموزش عالی نوشته و در کتاب «یاد یاران ۲؛ عکس‌ها و نامه‌ها خود حکایت می‌کنند» تألیف عبدالحسین سیف‌الهی نیز منتشرشده  است:

«برادر عزیز جناب آقای دکتر فرهادی

وزیر محترم علوم و آموزش عالی

با سلام

یکی از مشکلات فعلی شهر اصفهان مسئله ترافیک سنگین وسائل نقلیه می‌باشد که به حجم این امر با عنایت به توسعه و استقرار منابع مانند مجتمع فولاد مبارکه، صنایع دفاع و ذوب‌آهن و غیره روزانه افزوده می‌گردد.

یکی از موانع عمده اصلی در ارتباط با این موضوع، حمام مخروبه خسرو آغا است که در مسیر امتداد خیابان استانداری و در وسط شهر قرار دارد و طرح مزبور سالیان متمادی است که به این لحاظ متوقف گردیده است.

خواهشمند است با بذل‌توجه و عنایت، دستور فرمایید نسبت به اجازه رفع اثر این ساختمان مخروبه و فراهم نمودن امکان ادامه خیابان مزبور اقدام و نتیجه را به استانداری اعلام فرمایند.

غلامحسین کرباسچی

استاندار اصفهان»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha