علیرضا نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا گفت: فرونشست پدیدهای مصنوعی نیست؛ بلکه واکنش طبیعی سفره به برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی است.
وی ادامه داد: زمانی که نشست زمین ظهور و بروز پیدا کرد عملا نمیشود کار خاصی انجام داد، اما در راستای پیشگیری و کاهش سرعت این پدیده، یکی از بهترین اقدامات حفاظت از منابع آب، اصلاح روشهای آبیاری و تغییر الگوی کشت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: طرحهای آبخیزداری راهکاری برای مقابله و جلوگیری از گسترش فرونشست زمین در این منطقه بوده، اما باید گفت پدیده فرونشست راهی بی بازگشت است.
نصرآبادی با بیان اینکه مهم ترین و پیشگیرانه ترین روش در این حوزه اجرای طرحهای آبخیزداری است، تصریح کرد: در استان خراسان جنوبی در دشت سرایان به طور ویژه با پدیده فرونشست زمین مواجهیم که خوشبختانه از اولین شهرستانهایی است که اقدامات حوضه آبخیزداری ملی در آن انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: مدیریت منابع آب با اجرای طرحهای آبخیزداری و مدیریت برداشت سفرههای زیرزمینی باید به گونهای باشد که از بروز پدیده فرونشست زمین جلوگیری کند و با عملیاتی شدن و بروز این پدیده جبران بسیار سخت خواهد بود چراکه بافت سفره از بین رفته است.
وی با بیان اینکه با مدیریت سریع برداشتهای غیرمجاز و مصلوب کردن چاههای غیرمجاز و توسعه طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری میتوان جلوی تشدید فرونشست و ادامه آن را گرفت، بیان کرد: استان خراسان جنوبی با محاط شدن بین دو کویر بزرگ لوت و مرکزی و همچنین بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و حدود ۲۰ سال خشکسالی در وضعیت حساس تری واقع است.
نصرآبادی یادآور شد: با شیوههایی که برای احیا و تعادلبخشی آبخوانها بهکار میبریم، باید برداشتها کنترل شود تا در سطح تجدیدشوندگی بتوانیم با تغذیه مصنوعی، منابع آبی زیرزمینی را تجدید و احیا کنیم.
انتهای پیام
نظرات