مساجد حاجی بابا، ملاحسن، حجتیه، شیخ، سیدالشهدا، داش آغلیان، سلمان خان، ملااحمد، مطلب خان و مسجد خان از مساجد قدیمی و تاریخی خوی هستند که همه آنها آباد و کانون عبادت مومنان است.
شهرستان خوی بیشترین مساجد تاریخی را در آذربایجان غربی در خود جای داده است.
بایرام زاده، کارشناس میراث فرهنگی شهرستان خوی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه معماری بکار رفته در این بناها و آثار مذهبی کهن، منحصر به فرد است و جالب و تلفیق هنرمندانه دارد، افزود: تزئین کاشی کاری ها با مظاهر معنوی و مفاهیم والای مذهبی در انتخا ب رنگ، شکل و فرم در این مساجد چنان زیبا است که انسان شیفته معنویت را به سوی خود جلب می کند و در واقع دریچه ای از شناخت عظمت معماری اسلامی به روی انسان می گشاید.
بایرام زاده تصریح کرد :گنبدهای آجری با منارها و گلدسته های بلند، رواق ها با ستون های سنگی تراشیده و بدون تزئینات، شبستان های فراخ و دل گشا با طاق نماهای بزرگ قوسی و محراب هایی با گچ بری های ساده از مهم ترین ویژگی های معماری مساجد تاریخی خوی است.
مسجدی روباز در خوی
مسجد مطلب خان در خوی معروف به مسجد روباز، بنای تاریخی بازمانده از نیاکان این مرز و بوم و دوران کهن است.بنای اولیه این مسجد مربوط به دوره ایلخانی است ولی در دوره قاجاریه توسط شخصی به نام مطلب خان در سال ۱۲۵۵ هجری و قمری تجدید بنا شده است.
این بنا از داخل به شکل هشت ضلعی است و ایوان هائی در داخل این اضلاع ساخته شده است.
این مسجد دو طبقه است و به وسیله راهروهایی در چهار گوشه به صورت پله، پله به طبقه دوم راه دارد، ارتفاع آن ۱۵ متر و فاقد سقف است، این بنا در نوع خود در مقایسه با بناهای دیگر در سطح کشور بی نظیر است، ساخت این مساجد بیشتر به دوران صفویه و قاجاریه برمی گردد.
انتهای پیام
نظرات