• شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402011908693
  • خبرنگار : 50308

نوشیدنی سنتی سودان در ماه رمضان چیست؟

نوشیدنی سنتی سودان در ماه رمضان چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی سودانی‌ها نوشیدنی سنتی مخصوص ماه رمضان خود را برای افطار سرو می‌کنند.

به نقل از دیلی‌صباح، در سودان، حلو مور ( helo-murr، نوشیدنی ماه رمضان که با ذرت خشک و ادویه‌جات درست می‌شود) که به‌معنای «تلخ‌ و شیرین» است، درست می‌شود و نوشیدنی مترادف با ماه مقدس رمضان است و به‌طور تقریبی این نوشیدنی در تمام سفره‌های شمال شرق آفریقا در هنگام افطار یافت می‌شود.

این نوشیدنی دهه‌ها روزه‌داران تشنه را سیراب کرده و دستورالعمل تهیه آن ‌از مادران و مادربزرگ‌ها به ارث رسیده است.

ذرت برداشت می‌شود و قبل از آسیاب کردن در آفتاب خشک می‌شود و با ادویه‌هایی مانند شنبلیله، زیره یا حتی چای ترش که یکی دیگر از نوشیدنی‌های ضروری سودان است، مخلوط می‌شود سپس این مخلوط به‌مدت چند روز در شکر و آب خیسانده می‌شود.

ویسال عبدالغنی اهل سودان در مورد تهیه این نوشیدنی بیشتر توضیح داد.

وی لایه‌ای از خمیر قهوه‌ای ضخیم را روی یک صفحه گریل در بالای ذغال‌های آتش پخش کرد و آن را به‌صورت یک لایه نازک و چرم‌رنگ پخت. لایه کرپ مانند به‌دست آمده پوست کنده شده و ذخیره می‌شود سپس برای خیساندن در مرحله آخر جهت درست کردن نوشیدنی مورد علاقه آماده می‌شود.

نوشیدنی سنتی سودان در ماه رمضان چیست؟

این نوشیدنی که تا حد امکان سرد سرو می‌شود، یکی از راه‌های خنک کردن سودانی‌های روزه‌دار محسوب می‌شود که چالشی مهم در یکی از گرمترین کشورهای جهان است.

روزه ماه مبارک رمضان یکی از ارکان اسلام است. مسلمانان هوشیار از صبح تا غروب از خوردن و آشامیدن خودداری می‌کنند و پس از آن به‌طور سنتی با خانواده و دوستان خود برای افطار جمع می‌شوند.

در سودان، این دمنوش به قدری با ماه رمضان شناخته شده است که حتی سفارت ایالات‌متحده نیز در توییتر کارکنان خود را به تهیه آن تشویق می‌کند.

عبدالغنی اظهار کرد: تهیه این نوشیدنی یک تلاش جمعی است که خواهران و دوستانمان را کنار هم جمع می‌کند. ما با هم این کار را انجام می‌دهیم تا آن را بین خودمان تقسیم کنیم.

وی افزود: در شهرهای سودان، برخی از مردم خودشان آن را درست نمی‌کنند اما هنوز برای شام از آن استفاده می‌کنند، بنابراین آن را به‌صورت آماده می‌خرند.

برای عبدالغنی تهیه حلو مور از ماه مبارک رمضان جدا نیست و می‌گوید: تنها چیز، بوی عطری است که از خانه بیرون می‌آید تا بدانیم ماه رمضان اینجاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha