• چهارشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011305868
  • خبرنگار : 30147

ماهی قرمز و سبزه، تهدیدی برای تنوع زیستی در روز طبیعت

ماهی قرمز و سبزه، تهدیدی برای تنوع زیستی در روز طبیعت

ایسنا/خراسان رضوی همزمان با روز ۱۳ بدر که در فرهنگ ایرانی به عنوان روز طبیعت شناخته می‌شود، خانواده‌ها به دل طبیعت می‌روند و با برپایی سفره‌های رنگارنگ و نشاط‌آور از زیبایی‌های بهار بهره‌برداری می‌کنند؛ یکی از کارهای رایج در این روز، رهاسازی ماهی‌های قرمز و سبزه‌ها در آب و زمین است.

گرچه این عمل به‌ ظاهر زیبا و دلنشین، نمادی از نوید زندگی و آغاز فصل جدید است، اما آیا این سنت واقعاً به نفع طبیعت است؟ فعالان محیط زیست هشدار می‌دهند که رهاسازی این موجودات می‌تواند پیامدهای جدی و ناگواری برای اکوسیستم‌ها به دنبال داشته باشد.

فهیمه رییس زاده فعال محیط‌زیست در گفت و گو با ایسنا درباره عواقب رهاسازی ماهی‌های قرمز و سبزه‌ها در طبیعت و اهمیت حفظ محیط‌زیست گفت: ماهی‌های قرمز که به عنوان گونه‌ای غیر بومی به شمار می‌آیند، در شرایط طبیعی ایران زندگی نمی‌کنند و وقتی این ماهی‌ها به آب‌های طبیعی رها می‌شوند، با گونه‌های بومی رقابت می‌کنند و می‌توانند منابع غذایی و زیستگاه‌های آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهند.

وی افزود: این رقابت می‌تواند به کاهش جمعیت ماهی‌های بومی و تهدید تنوع زیستی منجر شود. علاوه بر این، ماهی‌های قرمز ممکن است بیماری‌ها و انگل‌هایی را به همراه داشته باشند که می‌توانند به سرعت در جمعیت‌های محلی گسترش یابند و اکوسیستم‌ها را به خطر بیندازند.

این فعال محیط‌زیست با بیان اینکه در روز طبیعت علاوه بر ماهی‌های قرمز سبزه‌هایی که بر سفره هفت‌سین قرار دارند نیز به عنوان نمادی از سرسبزی و زندگی به طبیعت سپرده می‌شوند، افزود: رهاسازی این سبزه‌ها می‌تواند به تغییرات ناخواسته در پوشش گیاهی مناطق طبیعی منجر شود، این تغییرات ممکن است به نفع برخی گونه‌ها و به ضرر دیگر گونه‌ها باشد و در نتیجه تعادل اکوسیستم‌ها را به هم بزند.

وی با اشاره به اینکه رشد بی‌رویه سبزه‌ها می‌تواند به آلودگی محیط زیست و تخریب اکوسیستم‌ها منجر شود، برای جلوگیری از این عواقب ناگوار پیشنهاد داد که مردم به جای رهاسازی ماهی‌های قرمز، از آن‌ها به عنوان حیوانات خانگی نگهداری کنند و سبزه‌ها را به عنوان کمپوست یا در باغ‌ها بکارند. 

رییس‌زاده آگاهی‌رسانی و آموزش در این زمینه را بسیار مهم دانست و گفت: برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی می‌تواند به تغییر رفتار مردم کمک کند.

وی گفت: اگر هر یک از ما تصمیم بگیریم که در این روز به جای رهاسازی، از ماهی‌های قرمز و سبزه‌ها به درستی استفاده کنیم، می‌توانیم به حفظ محیط‌زیست کمک کنیم و به نسل‌های آینده اجازه دهیم از زیبایی‌های طبیعی بهره‌مند شوند.

این فعال محیط‌زیست خاطرنشان کرد: روز ۱۳ بدر فرصتی است تا با انتخاب‌های مسئولانه، به طبیعت احترام بگذاریم و از آن به درستی بهره‌برداری کنیم. قطعا با تغییر رفتارهای خود و ترویج فرهنگ احترام به محیط‌زیست می‌توانیم به سمت جامعه‌ای پایدار و سالم حرکت کنیم.

رییس‌زاده همچنین به اهمیت فعالیت‌های جمعی در حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: باید به عنوان یک جامعه، با هم برای حفظ طبیعت تلاش کنیم.

وی تأکید کرد: باید از ظرفیت‌های جامعه مدنی و سازمان‌های غیر دولتی برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۹:۵۶

کاش ماهی هایی که مناسب وبومی هستند می‌فروختند اینجوری به نفع محیط زیست هم بود