نظامالدین کارگزار در گفت و گو با ایسنا از تشکیل ستاد خدمات سفر شهرستان از بهمن سال گذشته در راستای استقبال بهتر از مسافران و گردشگران خبر داد و گفت: ۱۰ کمیته مختلف شامل کمیته اسکان، هلالاحمر، پلیسراه، راهداری، زیباسازی شهر، شهرداریها و... تشکیل شده است.
وی از پیشبینی سه اقامتگاه بوم گردی، دو خانه مسافر، یک مهمانپذیر و یک مدرسه برای اسکان مسافران و گردشگرانی که در ایام نوروز به شهرستان مرزی تایباد سفر میکنند خبر داد و افزود: برای ۳۰۰ نفر در شب ظرفیت اسکان در شهرستان پیشبینی شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تایباد با بیان اینکه تاکنون هیچ گونه مشکلی در خدماتدهی مطلوب به گردشگران و مسافران نداشتهایم، اظهار کرد: برای استقبال از مسافران در مسیر خواف به تایباد روستای فرمان آباد سیاه چادر و استراحتگاه موقت برپا شده است.
وی همچنین از برپایی یک سیاه چادر دیگر توسط شهرداری در ورودی میدان امام رضا(ع) از سمت جاده تربتجام به تایباد خبر داد و گفت: تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۵۰ نفر وارد شهرستان شدهاند که از بناهای تاریخی شاخص تایباد مانند مزار مولانا، میل کرات، رباط جهانی عباسآباد، مزار شاهزاده قاسم مشهد ریزه بازدید داشتهاند.
کارگزار با اشاره به برگزاری موسیقی و رقصهای آئینی و محلی در پارکهای شهر مانند پارک مادر، پارک طبیعت و دو محله دیگر با همکاری شهرداری و شورای شهر گفت: به دلیل اینکه قبلاً در شهرستان اقامتگاه بوم گردی نداشتیم میزان اقامت رضایتبخش نبود، اما با تدابیر اتخاذ شده و افزایش اقامتگاههای سنتی و بوم گردی ظرفیت اسکان مسافر و گردشگر و همچنین حضور گردشگران کشورهای خارجی در شهرستان افزایش خوبی داشته است.
وی از افزایش ۲۰ درصدی اسکان و اقامت مسافران و گردشگران به نسبت سال گذشته خبر داد و گفت: با حمایتهایی که شورای شهر و شهرداری از هنرمندان صنایعدستی با ایجاد بازارچه دائمی فروش و عرضه صنایعدستی در شهرستان داشتند، خوشبختانه در محصولات فرت بافی و گلیمبافی به نسبت سال گذشته ۲۵ درصد افزایش فروش داشتهایم.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تایباد در ادامه گفت: علیرغم وجود مرز بینالمللی دوغارون در شهرستان تایباد اما همچنان فاقد هتل مناسبی در منطقه هستیم، در این زمینه شهرستان آماده هرگونه همکاری با سرمایهگذاران است.
وی همچنین به وضعیت ورود و خروج مسافران اتباع از مرز بینالمللی دوغارون که در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد اشاره کرد و گفت: طی این مدت بر اساس اعلام اداره گذرنامه ۴۲ هزار نفر رفت و آمد قانونی اتباع افغانستانی را از گذرگاه بینالمللی دوغارون خراسان رضوی داشتهایم.
کارگزار با بیان اینکه بیشترین اتباع افغانستانی که از طریق مرز دوغارون وارد کشور ما میشوند، از شهرهای هرات، کابل، غزنی، قندهار، دایکُندی و اسلام قلعه هستند، گفت: گذرگاه دوغارون جایگاه دوم رفت و آمد مسافر و گردشگر ایرانی و خارجی را در بین پایانههای مرزی کشور از آن خود کرد.
وی در ادامه از تشکیل کمیته بازرسی و ارزیابی عملکرد در شهرستان خبر داد و افزود: با همکاری سایر ادارات بالغ بر ۱۹ بازدید از امکان و صنوف مختلف و اماکن اقامتی انجام شده است.
تایباد شهری مرزی در خراسان رضوی است که وجود آثار متعدد تاریخی و جاذبههای گردشگری، ظرفیت زیادی را برای جذب گردشگران داخلی و خارجی ایجاد کرده است.
یافتههای باستان شناسی در این شهرستان موید سکونت و فعالیتهای انسانی در این ناحیه از هزاره سوم پیش از میلاد است. به فراخور قدمت طولانی سکونت بشر در این منطقه، آثار، بناها و محوطههای تاریخی فراوانی در این شهرستان وجود دارد که البته هنوز بسیاری از آنها ناشناخته مانده است و شاید کشف نشده باشد.
تایباد با ۷۳ اثر تاریخی ثبت شده هر سال پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است.
انتهای پیام
نظرات