• شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402012613164
  • خبرنگار : 71516

دو پژوهشگر اسرائیلی: اسرائیل در خواب غفلت به سر می‌برد

دو پژوهشگر اسرائیلی: اسرائیل در خواب غفلت به سر می‌برد

دو پژوهشگر اسرائیلی هشدار دادند که رژیم صهیونیستی از تحولات خطرناکی که اطرافش اتفاق می‌افتد غافل است و آماده جنگ احتمالی که نتایج هولناکی خواهد داشت، نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه القدس العربی، اسحاق بریک، پژوهشگر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای برای روزنامه معاریو نوشت: بدتر از اظهارات توخالی مسؤولان سیاسی و امنیتی درباره آمادگی در تمام بخش‌ها برای مقابله با هرگونه تنش وجود ندارد. اخیرا بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دولت اسرائیل هرگز درباره حملات علیه شهروندانش ساکت نمی‌نشیند و دشمنانش از آن پشیمان خواهند شد. بنی گانتس، رئیس حزب آبی سفید و وزیر جنگ سابق ارتش که اخیرا اظهاراتی درباره آمادگی ارتش ایراد کرد یکی از اولین مسؤولان عدم آمادگی برای جنگ آتی است. زمانی که وی رئیس ستاد بود تصمیم به کاهش تعداد صدها تانک و یگان‌های دیگری از نیروی زمینی گرفت. وی در دوره ریاستش بر ارتش تهدید علیه اسرائیل را در تمام سطوح افزایش داد: اسرائیل با هزاران موشک و راکت و ده‌ها هزار نیروی مجهز به سلاح ضد تانک و توپخانه و شبه نظامیان شیعه‌ای که هر روز قدرتشان در سوریه، یمن و عراق رو به افزایش است، محاصره شد.

آمادگی عملیاتی

بریک گفت: آمادگی عملیاتی ارتش و جبهه داخلی رو به ضعف مستمر است. به این دلیل که نیروی زمینی و نیروی ذخیره آموزش ندیدند و مهارتشان را از دست دادند. همچنین به این دلیل که گانتس به آویو کوخاوی، رئیس سابق ستاد ارتش اجازه ادامه کاهش نیروی ذخیره و کاهش آموزش‌ها را داد که باعث تضعیف ارتش و عدم توانایی آن شد.

بین اصل و ظاهر

گانتس با این اقدام فراموش کرد که پیروزی در جنگ‌ها با شعار به دست نمی‌آید. احتمالا دارد با جنگ‌های منطقه‌ای مواجه شویم که احتمالا طی آن جبهه داخلی اسرائیل ۳۵۰۰ موشک و راکت و پهپاد را شلیک کنند و این مساله احتمالا موجب ویرانی صدها پایگاه به صورت روزانه می‌شود و خسارت‌های بزرگی را به بار می‌آورد.

بریک گفت: حتی اگر نیروی هوایی در حمله به بانک اهداف ما در لبنان موفق شود این در مقایسه با میزان قدرت دشمنانمان نه فقط در لبنان بلکه قدرت «شبه نظامیان شیعه» در سوریه، عراق، یمن، حماس، جهاد اسلامی در غزه و ایران مثل نقطه‌ای در دریا خواهد بود

شلیک موشک‌ها و پهپادها از سوی دشمن در طول روزهای جنگ ادامه خواهد داشت درحالی که انبار رژیم صهیونیستی محدود خواهد بود و احتمالا تنها برای دوره کوتاهی دوام بیاورد. این مثال ساده‌ای از اقدامات رهبری ارتش و مسؤولان سیاسی درباره ریختن خاکستر در چشم مردم بود. آن‌ها به جای آماده کردن ارتش برای جنگ مشغول شکل و ظاهر هستند نه اصل.

معضل دشوار

بریک گفت: اسرائیل خود را در مقابل معضل دشواری می‌بیند که مربوط به چگونگی پاسخ به شلیک موشک‌ها از لبنان، غزه و سوریه در عید پسح است؛ اما مسؤولان سیاسی فراموش کرده‌اند که شلیک این موشک‌ها به منزله آزمایش ابزارهایی در مقابله با جنگ در چندین جبهه است که در آن هزاران موشک سنگین با کلاهک‌های صدها کیلوگرمی شلیک می‌شود. بخشی از این موشک‌های هوشمند می‌تواند به بندر حیفا و تل آویو برسد.

وی هشدار داد: سامانه گنبد آهنین برای مقابله با آن سودی نخواهد داشت. هرگونه پاسخ شدید و ناهماهنگی از سوی اسرائیل ممکن است که جنگ منطقه‌ای فراگیری منجر شود درحالی که ارتش اسرائیل و جبهه داخلی اسرائیل برای آن آماده نیستند. باید به جای کشمکش و بحث موضع واحدی اتخاذ کنیم تا ارتش و جبهه داخلی را هرچه سریع‌تر برای جنگ منطقه‌ای که دیر یا زود اتفاق می‌افتد، آماده کنیم.

انکار جنگ را متوقف کنید و برای آن آماده شوید

دورون ماتسا، شرق شناس اسرائیلی نیز با بریک هم عقیده است. وی گفت: دوره انکار به پایان رسیده است. از حدود دو سال پیش و مشخصا از زمان عملیات «نگهبان دیوارها» اسرائیل چشم خود را به روی تغییر واقعیت استراتژیکی بسته است که طی آن فلسطین موشک‌های خود را به غلاف غزه، کرانه باختری، الجلیل و نقب شلیک کرد.

ماتسا در مقاله‌ای برای روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: اسرائیل نمی‌تواند به اقدامات روتین خود و نزاع فرهنگی بر سر شکل دولت ادامه بدهد. آرامش امنیتی نسبی در دهه اخیر به همراه رشد اقتصادی رخ داد و اسرائیل در داخل خودش غرق شد بدون اینکه درک کند که تاریخ هنوز به پایان نرسیده است و بدون اینکه بفهمد محیط اطرافش تغییر کرده و علیه نظام استراتژیکی که به صلح اقتصادی به عنوان وسیله‌ای برای کاهش نزاع‌های ایدئولوژیک تکیه دارد، شورش کرده است.

ابتدا فلسطینی‌ها

ماتسا گفت: فلسطینی‌ها اولین کسانی هستند که این نظام را به چالش کشیدند. اول در غزه بعد در داخل اعراب ساکن اسرائیل و بعد از آن در قدس و اخیرا در کرانه باختری. طی بیش از یک سال فلسطینی‌ها وارد عملیات‌هایی مکرر شده‌اند و این کار را بین دریای مدیترانه تا رود اردن انجام داده‌اند. در مرحله کنونی نیز طرف‌های فلسطینی در خارج به آن پیوسته‌اند. حزب الله لبنان نیز از احتیاطی که بعد از جنگ دوم لبنان در پیش گرفته بود خارج شده و درحال بررسی مرزهایش و مرزهای اسرائیل است.

در میان یک جنگ بزرگ

این شرق شناس اسرائیلی گفت: اسرائیل امروز در میان یک جنگ بزرگ در خاورمیانه قرار دارد و انفجار بزرگ هنوز رخ نداده است؛ اما افزایش آمادگی ائتلاف اعلام نشده حامیان پادگان ایدئولوژیک و فعالیت به خاطر به چالش کشیدن اسرائیل و نظام موجود واضح است.

مرحله دردناک

وی گفت: اسرائیل در مرحله بسیار دردناکی است: نظام استراتژیک درحال فروپاشی است. طرف‌های داخلی همچنان معتقدند که می‌توان به اداره نزاع‌ها به صورت کنونی ادامه داد گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است حتی در قدس نیز به استراتژی فراگیر و جدیدی برای مقابله با تغییرات فکر نمی‌کنند. زمان دارد می‌گذرد. رمضان درحال به پایان رسیدن است؛ اما جنگ اعلام نشده علیه اسرائیل در زمان کنونی ادامه خواهد داشت.

دولت وحدت ملی

ماتسا گفت: ما اکنون به استراتژی جدیدی نیاز داریم که سه اصل اساسی را در نظر بگیرد. اول سیاسی و منظور عملیات ضروری برای گسترش ائتلاف دولت بنیامین نتانیاهو و تشکیل دولت وحدت «ملی» است. چنین دولتی باعث می‌شود مخالفان دست از تلاش ساده لوحانه خود برای سرنگون کردن دولت از طریق مبارزه علیه اصلاح قضایی بردارند.

اصل دوم مردمی است. رهبری اسرائیل باید مستقیما مردم را در نظر بگیرد و آن‌ها را در جریان اخبار دشوار بگذارد و برای سال‌های سخت و پیچیده آماده کند. توافق در زمان کنونی برای پیشبرد عملیات سریع برای تقویت زیرساخت و مقابله با جنگ‌های آتی لازم است.

اصل سوم نظامی است. اسرائیل باید قواعد بازی منطقه‌ای را از نو ترسیم کند و نظریه مهار را کنار بگذارد.

وی گفت: باید به تمام کسانی که تلاش می‌کنند صبر اسرائیل را امتحان کنند هشدار داد. درست است که فرصتی که حزب الله و حماس بعد از شلیک موشک‌ها انبوه از لبنان ایجاد کردند از دست داده است؛ اما زمان برای عملیات کارآمد و مهم و برنامه ریزی شده که یکی از باندهای مقاومت را هدف قرار دهد از دست نرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha