• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402012713909
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مطالبه دانشجویان از استاندار اصفهان؛

برای حل مشکلات دانشجویان چه برنامه‌ای دارید؟

برای حل مشکلات دانشجویان چه برنامه‌ای دارید؟

ایسنا/اصفهان  ۲۶ فروردین‌ماه، نشست استاندار اصفهان با حضور دانشجویان و نمایندگان انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی اصفهان برگزار شد. در این نشست دانشجویان از مشکلاتی مختلفی که در دانشگاه‌های مختلف با آن‌ها مواجه هستند، سخن گفتند. 

در شامگاه ۲۶ فروردین‌ماه، نشستی با عنوان «نشست صمیمانه استاندار با نمایندگان مجموعه‌های دانشجویی استان» در دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی اصفهان برگزار شد. در این نشست، در ابتدا علی اکبر کجباف، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان ضمن اینکه دانشگاه فرهنگیان را یک دانشگاه ماموریت‌گرا دانست، بیان کرد: این دانشگاه به دنبال تربیت معلم و  دانشجو معلمی در طراز انقلاب اسلامی است.

وی یکی از اهداف اصلی دانشگاه فرهنگیان را فعالیت دانشجویان در تشکل‌های دانشجویی دانست و در این باره ادامه داد: در همه دانشگاه‌های استان، نقش تشکل‌های دانشجویی در تربیت دانشجو معلمان، نقشی اساسی است.  

علی اکبر کجباف با اشاره به اهمیت نقش تشکل‌های دانشجویی در بخش علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها گفت: در بخش علمی و پژوهشی، دانشجویان تشکل‌ها به‌عنوان دانشجویان نخبه و سرآمد آموزشی نقش اساسی را در این زمینه ایفا کرده‌اند.

در ادامه، وی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در توصیه به تشکل‌ها، یادآور شد: دانشجو باید در عرصه  فعالیت‌های اجتماعی، حضور پررنگ فکری و فیزیکی داشته باشد. در گفتمان انقلاب اسلامی، تشکل‌ها باید فعالیتشان را ادامه دهند و آینده نگری دانشجویان و تشکل‌ها  باید به شکلی باشد که زمانی که دانشجویان فعلی در آینده کرسی‌های فرهنگی و مدیریتی‌های کشور را برعهده می‌گیرند، بتوانند پاسداشت خون شهدا باشند و زمینه‌ لازم را برای تداوم انقلاب اسلامی فراهم کنند. یعنی تشکل‌ها به معنای خاص و دانشجویان دانشگاه‌ها به معنای عام، نقش اثر بخشی در تداوم انقلاب اسلامی خواهند داشت و دانشجو باید در عرصه‌های مهم اجتماعی حضوری جدی داشته باشد.  

وی ادامه داد: در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۷ هزار دانشجو و بیش از ۸۸ تشکل که شامل تشکل‌های دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی، هیئت‌های مذهبی وجود دارد و این تشکل‌ها در عرصه رسالت دانشگاه فرهنگیان و دیگر دانشگاه‌ها در راستای تحقق گفتمان انقلاب اسلامی فعالیت می‌کنند.  

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، خاطرنشان کرد: انتظار ما از تشکل‌های دانشجویی این است که پیش بینی، پیشرو و پیشگام در عرصه‌های مختلف باشند و بتوانند بازوی قدرتمندی برای مدیریت نظام آموزش عالی و نظام آموزش و پرورش باشند و نیز بتوانند ایده‌هایی را برای آینده انقلاب اسلامی اجرا کنند.

پس از آن برخی از دانشجویانی به نمایندگی از کانون‌ها، انجمن اسلامی دانشجویان، جامعه اسلامی دانشجویان، هیئت‌های مذهبی دانشجویی، بسیج دانشجویی، و مجموعه‌های دانشجویی که شامل خیریه و انجمن اسلامی مستقل بودند به بیان اظهار نظراتی پیرامون مسائل دانشگاه‌ها و دانشجویان پرداختند. 

مسائل مطرح شده توسط دانشجویان شامل مسائل متفاوت و نیز برخاسته از آراء و نظرات متفاوتی بود، برای مثال دانشجویی از کانون مهدویت دانشگاه فرهنگیان از عدم هماهنگی میان مسئولان و نیز عدم وجود بودجه لازم در دانشگاه‌ها در جهت برگزاری برنامه‌های کانون‌ها صحبت کرد.

دانشجوی دیگری از هیئت دانشجویی پردیس حضرت فاطمه زهرا، خواهان ایجاد زمینه لازم برای مطالبه‌گری به حق مردم و شنیده شدن صدای آنان شد. 

همچنین، دانشجویی به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه‌های علمی کاربردی ابتدا در رابطه با اهمیت دانشگاه‌های علمی کاربردی به دلیل مهارت‌محور بودن این دانشگاه‌ها صحبت کرد و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه‌های علمی کاربردی، دانشگاه‌های مهارت‌محور هستند و عمده دانشجویان این دانشگاه‌ها نیز شاغل هستند، دولت و مسئولان تا به حال بارها برای رفع مشکلات این دانشجویان صحبت کرده‌اند، اما تا به حال هیچ یک از وعده‌های آن‌ها محقق نشده است. در برنامه ششم توسعه در یازده بند، بارها در مورد امور آموزش مهارتی نکاتی ذکر شده، اما شواهد حاکی از آن است که این برنامه هیچ تاثیری در جامعه ما نداشته است. دانشجویان رشته‌های مختلف در دانشگاه‌های علمی کاربردی در دانشگاه‌هایی تحصیل می‌کنند که توسط صنایع استان اداره می‌شوند مانند شرکت اسنوا و یا دیگر شرکت‌ها. این شرکت‌ها در کنار تولید خود امور آموزشی را هم قرار داده‌اند. با این وجود، متاسفانه دانشجویان این دانشگاه‌ها (علمی کاربردی) از بسیاری از امکانات رفاهی که دانشجویان دیگر برخوردارند، محروم هستند. درخواست بنده این است که به امور رفاهی این دانشجویان توجه بیشتری کنید. 

دانشجویی از دانشگاه هنر اصفهان از مسئله حل نشده خوابگاه دختران دانشگاه هنر اصفهان سخن گفت، از فاصله بسیار زیاد میان دانشگاه و خوابگاه دختران که به تازگی باعث تعرض یک راننده تاکسی به یکی از دانشجویان و ایجاد ناراحتی و احساس ناامنی در میان دانشجویان دختر خوابگاهی این دانشگاه شده و از استاندار و نیز معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خواستار پیگیری مجدانه برای تغییر مکان خوابگاه دختران دانشگاه هنر شد.

دانشجوی دیگری به برگزاری چنین جلسه‌ای با دانشجویان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته، نماینده دانشگاه فرهنگیان به ضرورت تغییرات کلان در دانشگاه فرهنگیان استان تأکید کردند، این تغییرات اگرچه دیرهنگام اما رخ داد و وضعیت کنونی دانشگاه فرهنگیان بهتر از گذشته است، اما هنوز راه بسیار است. 

این دانشجو از نشست استاندار در روز ۱۶ آذر با دانشجویان و ۱۳ آبان با دانش آموزان صحبت کرد و گفت: در نشستی که روز ۱۶ آذر با دانشجویان داشتید و نیز در نشستی با دانش آموزان در روز ۱۳ آبان، شما در این دو جلسه و نیز بارها بر مجمع تشکیل مشاوران جوان استاندار سخن گفته‌اید، اما تا به امروز ما شاهد هیچ اتفاقی در این زمینه نبوده‌ایم.

از طرفی، گویا نزدیک به ۵۲ جلسه از جلسات ستاد امور جوانان در استانداری گذشته است، اما با این وجود تاثیر این جلسات بر دانشجویان و جوانان استان هنوز پوشیده است. این دانشجو آفت چنین اتفاقی را جلسات تکراری با حرف‌های تکراری با آدم‌های تکراری ذکر کرد. 

وی با بیان اینکه جنبش‌های دانشجویی که روزی پرچمدار آرمان‌های دانشجویی، تحول، عدالت و پیشرفت جامعه بودند، اکنون در شرایط مناسبی نیستند، این سوال را مطرح کرد که چرا تشکل انجمن اسلامی که می‌تواند مخالف را به منتقد و منتقد را به موافق تبدیل کند به وضعیتی رسیده است که در این جمع سه نفر بیشتر از آن‌ها حضور ندارند و از میان همان افراد چرا نباید کسی مایل به صحبت کردن باشد؟

و در پایان صحبت خود یادآور شد: کسی که تفکرش از ما متفاوت است دشمن ما نیست، بلکه انسان دیگری است با دیدگاه متفاوت. 

پس از صحبت‌های دانشجویان پیرامون مسائل مختلف دانشجویان، محمدرضا جان نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، با تاکید بر صحت صحبت دانشجوی دانشگاه هنر مبنی بر مکان نامناسب خوابگاه دانشجویی دختران این دانشگاه، اظهار کرد: ما از اینکه این مقدار تسهیلات برای دختران خوابگاهی این دانشگاه در نظر گرفته شده است، شرمنده‌ایم و به جد پیگیر این مسئله هستیم. در این زمینه کاملاً حق با دانشجویان است و حل این مسئله دغدغه اصلی ما نیز است. 

در ادامه نشست، سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان، ضمن اینکه دستاوردهای دولت سیزدهم را به دانشجویان حاضر یادآور شد، کار عملیاتی و جهادی را بخشی از رویکرد استفاده از نگاه نخبگانی دانست و ادامه داد: امروز بخشی از رویکرد استفاده از نگاه نخبگانی، کار عملیاتی و جهادی است و نمونه آن رؤسای دانشگاه‌ها هستند که شبانه‌روز در حال تلاش برای ایجاد شرایط مناسب برای دانشجویان در رابطه با مباحث مربوط به خوابگاه، سلف و دیگر امور دانشجویان هستند.

وی نیز به حل و فصل کارهای بر زمین مانده از دولت پیش اشاره کرد و در این رابطه افزود: مسائلی مانند شهرک شهید کشوری از جمله مسائل بر زمین مانده بود که در این دوره حل شد. در ابتدای شروع کار دولت سیزدهم، ۹۴۱ واحد و بنگاه اقتصادی راکد در استان وجود داشت که تا دی ماه، ۳۷۶ مورد از آن‌ها به تولید بازگشت و ۳۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به آن‌ها تزریق شد.

مرتضوی ضمن اینکه به کاهش آمار بیکاری اشاره کرد و رسیدن آمار بیکاری را از ۱۲.۶درصد به ۹ درصد اعلام کرد، نیز بهبود فضای کسب و کار در استان را خاطر نشان کرد و ادامه داد: شاخص بهبود فضای کسب و کار استان از رتبه ۲۳ به رتبه ۵ رسیده است.

استاندار اصفهان با اعتقاد بر اینکه جمهوری اسلامی به مردم شخصیت داد، اما رسانه‌های دنیا سعی می‌کنند این موارد را منفی نشان دهند، بیان کرد: دشمن بر روی دانشجویان و جوانان سرمایه‌گذاری کرده و پس از دفاع مقدس در دو عرصه جدید اقتصاد و فرهنگ، نبرد ما آغاز شده است. در این راستا دشمن قصد دارد نظام خانواده را متلاشی کند، زیرا سرمایه اصلی این نظام، خانواده و مردم است.

در میان صحبت‌های استاندار اصفهان، دانشجویانی که اسامی آنها برای صحبت کردن به قید قرعه در نیامده بود، اما حرف‌های مهمی برای گفتن داشتند، صدایشان از میان جمع شنیده شد. ابتدا دانشجویی محجبه با اعتراض بر اینکه آنچه گفته شد شبیه به گزارش کار بود نه برنامه‌ای برای امور دانشجویان، این سوال را مطرح کرد: به ما بگویید برای آینده چه برنامه‌ای دارید؟ و سپس ادامه داد: ما می‌دانیم که امید لازمه زندگی است، اما آیا فکر نمی‌کنید که نیمه پر لیوان در نگاه شما پر تر از آنچه که هست دیده می‌شود؟ پس مشکلات چه می‌شوند؟ چه برنامه‌ای برای آن‌ها دارید؟

پس از آن دانشجویی دیگری از استاندار خواستار اعلام زمانی دقیق برای حل مشکلات دانشجویان شد و صدای دانشجویان دیگر از میان جمعیت شنیده می‌شد که از مشکلات معیشتی و اقتصادی موجود گله‌مند بودند و هر یک سعی می‌کردند دغدغه‌های خود را به شکلی بیان کنند، به امید اینکه کسی صدایشان را بشنود…

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha