• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402020200501
  • خبرنگار : 71457

/تحلیل- رأی الیوم/

چرا آمریکا قویاً با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالف است

چرا آمریکا قویاً با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالف است

روزنامه رأی الیوم در تحلیلی به بررسی علت مخالفت شدید آمریکا با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و سنگ اندازی‌های واشنگتن در این مسیر پرداخت.

به گزارش ایسنا، عبد الباری عطوان، تحلیلگر سرشناس عرب در تحلیلی در این خصوص در رأی الیوم نوشت: در شغل رسانه‌ای و زندگی سیاسی خود، با اظهارات و مواضع تحریک آمیزی مواجه می‌شویم که آنها را نادیده می‌گیریم و از اظهار نظر درمورد آن اجتناب می‌کنیم چراکه نمی‌خواهیم جایگاه خود را به سطح آن و صاحبان آن اظهارات پایین بیاوریم. اما اظهارات وقیحانه‌ای که معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پنجشنبه شب مطرح کرد، برای ما چاره‌ای نمی‌گذارد که این اصل و قاعده را بشکنیم و به این اهانت و زورگویی آمریکا نه با توهین بلکه با شواهد موثق پاسخ دهیم.

ما عیناً اظهارات این سخنگوی مذکور را تکرار میکنیم: 
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: به نظر ما سوریه درحال حاضر شایستگی بازگشت به اتحادیه عرب را ندارد. در سایه نبود پیشرفت واقعی در حل نزاع سوریه، آمریکا هرگز روابط خود را با دولت بشار اسد از سرنمی‌گیرد.

وی گفت: آمریکا به شرکای منطقه‌ای که با دولت سوریه تعامل دارند تأکید خواهد کرد که مشارکت آن‌ها باید بر بهبود وضعیت انسانی سوریه متمرکز باشد.

این اظهارات پس از سفر فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان به دمشق و اینکه دعوت نامه رسمی را به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه جهت سفر به عربستان سعودی تقدیم کرد، مطرح شد. این اظهارات همچنین پس از دیدار وزرای خارجه ۹ کشور از اعضای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی در شهر جده برای بررسی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و همچنین پس از سفر رئیس جمهور سوریه به امارات و عمان مطرح شده است که نشانگر خشم آمریکا و اذعانش به شکست و ناآگاهی کامل نسبت به تحولات استراتژیک شتاب زده در منطقه خاورمیانه و کاهش نفوذ آمریکا و غرب در خاورمیانه بعد از حدود ۸۰ سال سلطه و دیکته کردن‌ها و جنگ‌های تخریب کننده و غارت ثروت‌ها با روش‌های مختلف و نیز شکست طرح آمریکا در اوکراین است.

سه نکته اصلی در اظهارات این مقام آمریکایی وجود دارد که ما باید به آن بپردازیم:

نخست: اینکه این مقام آمریکایی گفته است که واشنگتن معتقد نیست که سوریه شایسته پذیرش مجدد در اتحادیه عرب دراین زمان نیست.

دوم: او تاکید کرد که آمریکا روابط خود را با دولت بشار اسد در سایه عدم وجود پیشرفت واقعی به سمت حل و فصل نزاع در این کشور عادی نخواهد کرد.

سوم: آمریکا اقدام به تحریک شرکای منطقه‌ای کرد که به برقراری روابط با دولت سوریه پرداخته‌اند برای آنکه از این رویکرد خود دست بردارند و شرط بهبود شرایط انسانی در این کشور را مطرح کرد.

این اوج وقاحت سلطه گرانه‌ای است که آمریکا بر همپیمانانش تحمیل میکند و این شروط را و اینکه بر آنها دیکته میکند که چه کسی عضو اتحادیه عرب باشد و چه کسی نباید عضو آن باشد یا به آن بازگردد. ما نشنیده‌ایم یا به هیچ وجه نخوانده‌ایم که آمریکا می‌تواند جسارت تحمیل این دیکته ها را بر هیچ سازمان منطقه ای دیگر همچون اتحادیه آفریقا یا سازمان‌های شرق آسیا و آمریکای جنوبی تحمیل کند اما آمریکا خود را بر ما عرب‌ها، سلطه گر به حساب می آورد که اتحادیه عربِ ما را تحت کنترل دارد و حرف اول و آخر را در آن میزند.
آمریکا که قلب انسان دوست بزرگی دارد و بر مردم سوریه و حقوق آنها اهتمام دارد، فراموش کرده یا خودش را به فراموشی زده است که آمریکا و همپیمانان عربش بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار دست کم برای تخریب سوریه و شعله ور کردن فتیله فتنه در این کشور و کشتن بیش از نیم میلیون تن خرج کردند و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا علناً اذعان کرد که فقط دولت وی بیش از ۹۰ میلیارد دلار برای تغییر نظام و حمایت مالی جنگ اختصاص داد. 

اگر سخنگوی آمریکا این حقایق را فراموش کرده یا خود را به فراموشی زده است و ما را به عنوان عرب ها بسیار ساده لوح و کودن در جهان فرض کرده است، ما باید به او یادآور شویم که کشور او همچنان در حال اشغال خاک سوریه است و نفت و گاز آن را در روز روشن غارت میکند و از تروریسم و گروه های جدایی طلب حمایت میکند و تحریم های "سزار" را اعمال میکند که بیش از ۲۵ میلیون سوری را از کمترین سطح زندگی آبرومندانه محروم کرده است و آنها نه آب و نه برق و نه دارویی دارند و بیش از ۹۰ درصد از مردم سوریه در روز یک وعده غذا فقط میخورند که همه اینها به خاطر رویکرد انسان دوستانه آمریکا است.

چند روز قبل یک وزیر و سفیر سابق سوریه که نامش را نمی‌گویم، با من در دفترم تماس گرفت و ماه رمضان و عید فطر را تبریک گفت. زمانی که از او درمورد وضعیت این کشور پرسیدم قسم خورد که حقوق بازنشستگی‌اش به عنوان یک وزیر که او و خانواده‌اش را زنده نگه می‌دارد، به کمتر از 40 دلار در ماه رسیده است اگر وضعیت یک وزیر این باشد، وضعیت مردم عادی چگونه خواهد بود. 

دولت‌های عربی از دیکته کردن‌های خوار کننده آمریکا، به ستوه آمده‌اند و بیشتر این کشورها پرچم نافرمانی را برافراشته و به صورت شتاب زده به نظام جهانی جدید چند قطبی به رهبری چین و روسیه ملحق شده‌اند.

اتحادیه عرب پایان یافته و خرابه‌هایش را باید به صورت آمریکا و همپیمانانش زد و به نظام جهانی جدید ملحق شد. جهان و ما عرب‌ها در حال زیر پا گذاشتن عصر آمریکا هستیم و از دوره جدیدی که عدالت و آزادی بیشتری دارد و جنگ‌های کمتر و کشتار و تخریب کمتری دارد، استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha