دکتر تورج جویباری با بیان اینکه امسال به دلیل وضعیت جوی و بارش های مناسب شرایط برای رشد قارچ های سمی و خود رو فراهم است، عنوان کرد: سال ۱۳۹۷ هم شرایط مشابهی را داشتیم و در آن سال با موجی از مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خود رو در استان کرمانشاه مواجه شدیم، بگونهای که حدود ۲۵۰ نفر در بیمارستان امام(ره) کرمانشاه بستری شده و بیش از ۱۰ نفر هم جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه حتی کارشناسان زبده گیاهپزشکی هم از روی شکل ظاهری و یا محل رویش قارچ های خود رو قادر به تشخیص سمی بودن یا نبودن این قارچ ها نیستند، گفت: توصیه ما این است مردم از خرید و مصرف قارچ های خود رو که به صورت فلهای عرضه می شود اجتناب کرده و تنها قارچ های بسته بندی دارای مجوز سازمان غذا و دارو را مصرف کنند.
جویباری با بیان اینکه علائم مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های سمی به دو شکل زودرس و دیررس نمایان میشود، گفت: علائم زودرس که معمولا یک ساعت پس از مصرف این قارچها آغاز می شود به شکل دردشکم، تهوع و گاها اسهال است.
این متخصص بیماریهای داخلی ادامه داد: علائم دیررس که خطرناکتر است نیز معمولا ۲۴ ساعت پس از مصرف قارچ های سمی ظاهر میشود که میتواند باعث نارسایی کلیوی و ریوی، تشنج و حتی مرگ شود.
وی عنوان کرد: توصیه ما این است اگر فردی با مصرف این نوع قارچها دچار علائمی شد، حتما به مراکز درمانی مراجعه کرده و از خود درمانی پرهیز کند، بویژه اگر دچار علائم دیررس شد و پس از ۲۴ ساعت این علائم ظاهر شدند.
وی در پایان بار دیگر بر عدم مصرف قارچهای خود رو که در فصل بهار در مراتع، زمینهای کشاورزی، کنار درختان، کوهپایهها و ... رشد میکنند، تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات