• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402021307585
  • خبرنگار : 50375

گزارش ایسنا از زندگی شهید آیت‌الله سلیمانی به روایت شهروندان بابلسری

عالمی از جنس مردم

عالمی از جنس مردم

ایسنا/مازندران آیت اللّه عباسعلی سلیمانی از علمای انقلابی و مجاهد بود که روز چهارشنبه ششم اردیبهشت ماه ١۴٠٢ طی یک سوء قصد به شهادت رسید. به گواه شهروندان بابلسری این عالم مجاهد و نستوه لحظه‌ای از خدمت به مردم و تبلیغ دین فارغ نشد و از خصوصیات بارز این شهید، رویی گشاده و اخلاقی نیکو بود.

عباسعلی سلیمانی در ۳ خرداد ۱۳۲۶ در روستای امیرکلا شهرستان سوادکوه استان مازندران به‌دنیا آمد. در سن ۵ سالگی به مکتب‌خانه رفت و در ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد. بعد از مدتی به حوزه علمیه بهشهر در شرق مازندران نقل مکان کرد و آنگاه برای تکمیل دروس علمیه به مشهد رفت، سپس در سال ۱۳۴۷ مجددا برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم بازگشت. وی در کنار تحصیل، به تبلیغ و تدریس علوم دینی پرداخت و به شهرها و روستاهای مختلف سفر کرد.

آیت‌الله سلیمانی در دوران فعالیت خود، به مدت ۱۷ سال نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه شهر زاهدان بود. همچنین وی از تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ تا ۹ فروردین ۱۴۰۱ سمت نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان را برعهده داشت. از این تاریخ تا لحظه شهادت و پس از بازگشت به دیار خود مازندران، در شهرستان بابلسر ساکن بود. به گواه شهروندان بابلسری، این شهید والامقام دارای اخلاقی نیکو و رویی گشاده و بسیار مردم‌دار بود. خبرنگار ایسنا به مناسبت هفتمین روز شهادت این مجاهد انقلابی میان تنی چند از شهروندان بابلسری رفته تا گوشه‌ای از زندگی این شهید را بازگو کند.

عالمی از جنس مردم

امام‌جماعت مسجد ولیعصر(عج) بابلسر

حجت‌الاسلام جعفر غفاری، در وصف خصوصیات بارز آیت‌الله عباسعلی سلیمانی گفت: آیت‌الله سلیمانی دارای ابعاد گوناگونی از نظر اخلاق، رفتار، گویش، مرام، حرکات، انفاق، بیان، مردم‌داری و روابط‌عمومی با مردم بود.

امام جماعت مسجد ولیعصر(عج) بابلسر با اشاره به اینکه آیت‌الله سلیمانی اهل عبادت شبانه بوده و سحرخیزی از ویژگی‌های وی بود، افزود: در ماه مبارک رمضان، نماز صبح وی در مسجد ترک نشد و بسیاری از دعاها را حفظ بود و هر هفته صبح جمعه دعای ندبه را در مسجد برگزار می‌کردند.

وی‌ با بیان اینکه آیت‌الله سلیمانی خوش‌ منبر، خوش داستان و خوش قصه بود، خاطرنشان کرد: وی برای هر موضوعی یک داستان و قصه‌ای برای تعریف داشت و ارتباط خوبی با مردم برقرار می‌کرد.

حجت‌الاسلام غفاری در ادامه اظهار کرد: فرزندان وی نجیب و زندگی بی‌آلایشی دارند و درب خانه آن شهید نیز برای همه باز بود؛ هر کسی با هر خواسته‌ای به او مراجعه می‌کرد، دست خالی بر نمی‌گشت.

امام جماعت مسجد ولیعصر(عج) بابلسر، صبر و سعه‌صدر آیت‌الله سلیمانی را از ویژگی‌های برجسته وی برشمرد و خاطرنشان کرد: آیت‌الله سلیمانی بیشتر مواقع روزه داشت و در روز شهادت نیز روزه بود و همزمان بصورت تلفنی در حال حل مشکلات مردم بود.

عالمی از جنس مردم

فرزند آیت‌الله عباسعلی سلیمانی

وحید سلیمانی، فرزند مرحوم آیت‌الله عباسعلی سلیمانی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های بارز پدر، خوش برخوردی و خوش‌اخلاقی با همه بود، اظهار کرد: برای پدر رفتار خوش، فرقی بین آشنا و غیرآشنا نداشت و هر کس اندک مراوده‌ای با وی داشت، بر این مطلب اذعان می‌کرد. حاج آقا به گونه‌ای خوش برخورد بود که هر کس با ایشان تندی می‌کرد، شرمنده می‌شد.

وحید سلیمانی در وصف رفتار خوب پدر یادآور شد: برخی‌ها به پدر می‌گفتند با شما خیلی بد رفتار می‌کنند و شما سعه صدر دارید، شهید در جواب می‌گفت که بنده نماینده ولی‌فقیه در استان هستم؛ وقتی ولی‌فقیه به‌مانند پدر با مردم رفتار می‌کنند، بنده نیز باید به مانند پدر نسبت به همه رفتار داشته باشم، لذا کسی نیز تندی می‌کند، به‌مانند فرزندی است که تندی می‌کند و پدر باید با آن به نرمی برخورد کند.

فرزند آیت‌الله سلیمانی در ادامه افزود: حاج‌آقا سلیمانی گاهی وقت‌ها دیروقت می‌خوابیدند، اما با این حال ساعتی بعد برای عبادت بیدار می‌شدند. پدر به‌شدت ولایت‌پذیر بود و آرزومندی وی برای شهادت در ایام اخیر بسیار مشهود بود.

وحید سلیمانی در پایان درخصوص روز حادثه نیز افزود: پدر برای واریز ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پول کارگر به بانک مراجعه کرده بود که چنین اتفاقی رخ داد.

عالمی از جنس مردم

از بازاریان محل زندگی آیت‌الله عباسعلی سلیمانی

حسین هاشمیان، از کسبه‌های محله این شهید والامقام در بابلسر با تعریف خاطره‌ای از آیت‌الله سلیمانی اظهار کرد: بر روی تابلوی تبلیغاتی بنده قسمتی با اسپری سیاه شده بود؛ یک روز حاج‌آقا پرسید چرا قسمتی از تابلوی شما با اسپری سیاه شده؟ گفتم شعار «زن‌، زندگی، آزادی» زده بود که پس از آن آمدند و سیاه کردند؛ حاج‌آقا گفتند این شعار چه اشکالی دارد؟ چرا پاک کردند و می‌گذاشتند بماند؛ این موضوع مربوط به حدود ۱۰ روز قبل از این بود که چنین حادثه‌ای برای وی رخ دهد.

وی درباره چگونگی برخورد آیت‌الله سلیمانی با مردم نیز بیان کرد: اگر در کوچه بودم و حاج‌آقا پشت سر بود، ابتدا ایشان به من سلام می‌کرد.

هاشمیان در ادامه گفت: زباله‌گردی که حوالی خانه آیت‌الله فعالیت می‌کند دچار معلولیت است؛ امروز مرا دید و گریه کرد؛ پرسیدم چرا گریه می‌کنی؟ گفت عجب انسان پاکی را از دست دادیم؛ هر وقت حاج‌آقا مرا می‌دید، پاکتی به دستم می‌داد که باعث افزایش رزق و روزی بنده می‌شد.

هاشمیان همچنین افزود: شخص جوان دیگری نیز مشکل استخدامی داشت و وقتی به آیت‌الله سلیمانی مراجعه کرده بود، بدون فوت وقت مسئله این جوان را پیگیری کرد؛ در واقع به هیچ وجه امکان نداشت که خواسته‌ای از آن شهید شود و دست رد به سینه شما بزند.

عالمی از جنس مردم

یکی از اهالی محل زندگی آیت‌الله عباسعلی سلیمانی

محمدمهدی درزیان، یکی از اهالی محل زندگی شهید با اشاره به اینکه آیت‌الله سلیمانی از لحاظ اخلاقی سرآمد و مردمی بود، افزود: وی اهل محافظ داشتن نبود، خریدهای منزل را خودش انجام می‌داد و حتی در صف نانوایی می‌ایستاد. کسی نبود که به وی مراجعه کند و جواب رد شنیده باشد.

درزیان همچنین با ابراز تاسف از شهادت آیت‌الله سلیمانی، خاطرنشان کرد: متاسفانه جای این شهید والامقام پر نخواهد شد و واقعا از دست دادن وی ضایعه بزرگی برای مردم بابلسر و مازندران بود.

لازم به ذکر است که آیت‌الله شهید عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و شهر کاشان و عضو مجلس خبرگان رهبری، چهارشنبه ششم اردیبهشت‌ماه در یکی از بانک‌های شهرستان بابلسر استان مازندران مورد سوء قصد قرار گرفت و به شهادت رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha