• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402021308038
  • خبرنگار : 50088

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد مطرح کرد

فعالیت ۹۰۰ پزشک عمومی در مشهد از ۵۵۰۰ نفر/ پلمب ۱۱۰ مرکز مداخله‌گر پزشکی

فعالیت ۹۰۰ پزشک عمومی در مشهد از ۵۵۰۰ نفر/ پلمب ۱۱۰ مرکز مداخله‌گر پزشکی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر ۵۵۰۰ پزشک عمومی در مشهد وجود دارند که ۲۵۰۰ نفر آن‌ها پروانه فعالیت کسب کردند و تنها ۹۰۰ نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند، این عمق فاجعه را می‌رساند. 

علیرضا صداقت در نشست خبری که امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در سازمان نظام پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: ارتباط مالی نامتعارف در حوزه درمان ممنوع است و بیماران شاکی نسبت به ویزیت‌های بیش از تعرفه مصوب شده، برای رسیدن سریعتر به نتیجه باید به سازمان نظام پزشکی شکایت و موضوع را از این مسیر پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی هرگونه ارتباط مالی نامتعارف پزشک و بیمار مانند زیرمیزی گرفتن را تایید نمی‌کند و با پزشک متخلف برخورد قانونی می‌کند، افزود: در بحث زیرمیزی‌ها و گران فروشی داروها و در کل حوزه درمان طبق ماده ۴ قانون رسیدگی تعزیرات حکومتی، کمیسیون ماده ۱۱ وجود دارد که نمایندگانی شامل معاون وزیر، روسای دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی حضور دارند و پرونده‌هایی که کارشناسان قبلا بررسی کرده‌اند را مجدد بررسی و به تعزیرات حکومتی ارجاع می‌دهند.

صداقت بیان کرد: در بحث زیرمیزی بیمار و پزشک هر دو مقصر هستند. گیرنده و دهنده به یک اندازه مقصر هستند، در این حوزه بیمار هم نباید این اقدام را انجام دهد و در چنین شرایطی باید بلافاصله تخلف پزشک را  به سازمان نظام پزشکی گزارش دهد.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد مطرح کرد: با توجه به فعالیت ۱۸ هزار و ۶۰۰ عضو جامعه پزشکی، نمی‌توان تخلفات را به کل جامعه پزشکی نسبت داد و مواردی مانند استفاده از کارت‌خوان، بیمه، زیرمیزی، تعرفه‌های بالاتر از حق مصوب شده و... در حوزه درمان وجود دارد اما مصداقی است. در این موارد با متخلفان برخورد قانونی می‌شود و نمی‌توان خدمات ارزشمند جامعه پزشکی را به دلیل تخلف گروهی کارشکن، نادیده گرفت.

ارجاع بیمار از بخش دولتی به بخش خصوصی ممنوع است

وی بی‌مبالاتی، بی‌احتیاطی، عدم مهارت و عدم انجام نظامات اداری را ۴ فاکتور در قصور پزشکی دانست و اعلام کرد: اگر چنانچه در بخش دولتی هم همان امکانات بخش خصوصی باشد و پزشک شرایط درمان بیمار را داشته باشد، ارجاع بیمار از بخش عمومی به بخش خصوصی ممنوع است.

اهمیت طرح نظام ارجاع و پزشکی خانواده در تشخیص زودهنگام بیماری

صداقت تریاژ را با دو مفهوم پزشکی خانواده و نظام ارجاع اینچنین توضیح داد: تریاژ در جامعه به معنای نظام ارجاع است و برای تشخیص اولیه نوع بیماری بکار برده می‌شود، در این طرح ابتدا باید بیماری در مسیر سیستم ارجاع قرار بگیرد تا برای درمان قطعی در مسیر درستی هدایت شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد بیان کرد: طرح پزشکی خانواده و ارجاع به درستی طراحی شده و با جدیت نیز اجرا خواهد شد تا از نارضایتی‌های مردم در حوزه درمان کاسته شود.

وی با اشاره به اجرای درست طرح پزشکی خانواده، مطرح کرد: سلامت مردم در شرایطی احراز می‌شود که چند فاکتور مهم مانند خدمات بیمه همگانی و... در کشور به درستی اجرا شود.سلامت مردم در شرایطی احراز می‌شود که چند فاکتور مهم مانند خدمات بیمه همگانی و... در کشور به درستی اجرا شود.

عدم پوشش بیمه‌ها و اعتراضات بیماران

او در ادامه به پاسخ به سوالی درخصوص عدم پوشش بیمه در تعرفه پزشکان و داروها گفت: طبق قانون بیمه همگانی در بخش دولتی، بیمه‌های پایه ۷۰ درصد از تعرفه پزشکی و مابقی را بیمار پرداخت می‌کند، اما در بخش خصوصی با توجه به قرائت بخشی از قانون بیمه همگانی که در واقع اصل قانون هم نیست، بیان شده بیمه ۷۰ درصد فرانشیز دولتی را به پزشک پرداخت می‌کند و با این روش، به تعرفه پزشک در بخش خصوصی تنها ۲۰ درصد بیمه تعلق می‌گیرد و ۸۰ درصد مابقی با خود بیمار است.

وی بیان کرد: در ماده ۱۷ قانون بیمه همگانی گفته شده کلیه بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز تشخیصی و پزشکان کشور موظف به پذیرش و مداوای بیمه‌شدگان و ارائه و انجام خدمات و مراقبت‌های پزشکی لازم بر اساس ضوابط و مقررات این قانون هستند.

فعالیت ۹۰۰ پزشک عمومی در مشهد از ۵۵۰۰ نفر/ پلمب ۱۱۰ مرکز مداخله‌گر پزشکی

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: همچنین در همین قانون اعلام شده برای نظارت بر بیمه‌های همگانی کمیته‌ای از دانشگاه علوم پزشکی، سازمان نظام پزشکی و برخی نهادهای نظارتی تشکیل شود اما این کمیته تشکیل نشده و همین امر کنترل را با مشکل مواجه کرده و نارضایتی مردم را در بردارد.

وی با اعلام اینکه بیمه‌ها در شرایطی کاملا حاکمیتی قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: بیمه‌ها در کشور حاکمیت پول را بناگذاری کرده و قانون کنار رفته است.

وی ادامه داد: نمایندگان بیمه برای عدم پرداخت‌هایشان ادعا می‌کنند که پولی در صندوق‌های بیمه نیست اما برای این نقصان سازوکاری تمهید نشده است. بیمه‌ها این مشکل را باید در کمیته مطرح کنند و راه حل آن را نیز ارائه کنند تا رسیدگی شود.نمایندگان بیمه برای عدم پرداخت‌هایشان ادعا می‌کنند که پولی در صندوق‌های بیمه نیست اما برای این نقصان سازوکاری تمهید نشده است. بیمه‌ها این مشکل را باید در کمیته مطرح کنند و راه حل آن را نیز ارائه کنند تا رسیدگی شود.

صداقت درخصوص عدم همکاری بیمه‌ها توضیح داد: متاسفانه بیمه‌ها برای هر دارویی که گران‌تر می‌شود محدودیت‌های غیرقانونی وضع می‌کنند. به دلیل اینکه بیمه توانایی پرداخت ندارد محدودیت‌های غیرمتعارف و غیرقانونی وضع شده عاملی برای فشار پرداخت کل هزینه بر بیمار می‌شود.

اختلاف نظر پزشکان در تشخیص بیماری

وی در بخشی دیگر از سوالات خبرنگاران درمورد تفاوت نظرات پزشکان درخصوص بیماری، اعلام کرد: در علم پزشکی، بیمار درمان می‌شود نه بیماری. از آنجا که بیماران در نوع بیماری و سیستم دفاعی بدن در مقابله با بیماری با یکدیگر متفاوت هستند؛ لذا در تشخیص نوع بیماری، برداشت پزشکان از بیمار برای مراحل درمان متفاوت است.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در ادامه مطرح کرد: در طب بالینی به دلیل اینکه تشخیص توسط افراد صورت می‌گیرد نه دستگاه پس اختلاف نظر امری طبیعی به شمار می‌رود و پزشک برحسب تشخیص و برداشت علمی خودش برای بیماران نظر می‌دهد. اگر در این مورد قصور پزشکی ملاحظه نشود مشکلی پیش نخواهد آمد اما اگر چنانچه بیماری در مسیر درمان از این اختلاف نظر با مشکلی مواجه شد، می‌تواند به نظام پزشکی اعتراض کند و موضوع در کارگروه بررسی خواهد شد.

صداقت تصریح کرد: همچنین استاندارد تایم ویزیت پزشک بستگی به نوع بیماری و فاکتورهای تشخیص دارد و نمی‌توان برای پزشک وقت و زمان مشخصی تعیین کرد.

وی با اشاره به مسیر انتظامی و اخلاقی در نظام پزشکی برای بررسی تخلفات این حوزه گفت: قانون نظام پزشکی در قالب یک کتاب با مبنای قانونی، وظایفی برای سازمان نظام پزشکی تعیین کرده و برای پزشکان لازم الاجرا است.

صداقت اظهار کرد: در مسیر انتظامی شکایت اخذ و در دادسرای انتظامی با کارشناسان مربوطه مطرح می‌شود و نتیجه برای تصمیم‌گیری به دادیار ارجاع داده خواهد شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین کمیته اخلاق سازمان نظام پزشکی در دو حوزه مشهد و استان تشکیل و پرونده‌ها بررسی و مجازات‌ها برای تخلف‌های انجام شده تعیین تکلیف می‌شود. مجازات‌ها شامل دیه، پلمب، باطل کردن مجوز و پروانه فعالیت و... است که بستگی به استمرار و مداومت پزشک به تخلف انجام شده دارد.

فعالیت ۹۰۰ پزشک عمومی در مشهد از ۵۵۰۰ نفر/ پلمب ۱۱۰ مرکز مداخله‌گر پزشکی

مهاجرت پزشکان؛ مشکلی که باید ریشه‌یابی شود

وی یکی از مهمترین علل مهاجرت پزشکان را بحث اقتصادی و مسائل مالی اعلام کرد و گفت: اگر تعرفه‌های پزشکی عادلانه شود، جامعه پزشکی هم برای مهاجرت بهانه‌ای ندارد. این مهم باید ریشه‌یابی شود و با رفع مشکلات، از خروج پزشکان حاذق و فعالیت آنها در کشورهای دیگر جلوگیری کرد.

صداقت تصریح کرد: قوانینی که هر روز وضع می‌شود و در همین قوانین پزشکان را برای عقد قرارداد با بیمه‌ها اجبار می‌کنند در صورتی که بیمه‌ها حق خود را رعایت نمی‌کنند و پزشک تمایل به عقد این قرارداد ندارد.

او در ادامه توضیح داد: قوانینی که در حوزه پزشکی به نام قوانین جهت تسهیل کسب و کار وضع می‌شود برای پزشکان دست و پاگیر است و هجمه‌هایی را برای پزشکان به وجود آورده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اعلام اینکه سال گذشته ۲۱۰ نفر در مشهد تاییدیه مهاجرت و ادامه فعالیت پزشکی در خارج از کشور را دریافت کرده‌اند، بیان کرد: پزشکی که مهاجرت می‌کند تمام تعهدات خود به سازمان نظام پزشکی را انجام داده و تاییدیه پزشک حاذق را از سازمان نظام پزشکی دریافت کرده و به صورت قانونی این اقدام را انجام می‌دهد.پزشکی که مهاجرت می‌کند تمام تعهدات خود به سازمان نظام پزشکی را انجام داده و تاییدیه پزشک حاذق را از سازمان نظام پزشکی دریافت کرده و به صورت قانونی این اقدام را انجام می‌دهد.

وی گفت: در حال حاضر ۵۵۰۰ پزشک عمومی در مشهد وجود دارند که ۲۵۰۰ نفر آن‌ها پروانه فعالیت کسب کردند و تنها ۹۰۰ نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند، این عمق فاجعه را می‌رساند. 

صداقت بیان کرد: پزشکان عمومی حلقه اول زنجیره تشخیص سلامت هستند اما قوانین دست و پا گیر شده و اشکال در نظام سلامت است. عدم بررسی این مشکل سبب شده بسیاری از پزشکان عمومی به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به فعالیت‌های حوزه زیبایی شوند.

پلمب ۱۱۰ مرکز مداخله‌گر پزشکی 

وی اعلام کرد: در ۱۴ ماه گذشته در حوزه مداخله‌گری پزشکان، ۵۸۳ گزارش ثبت شده که ۲۶۰ مورد آن صحت‌سنجی و ۱۱۰ مورد پلمب شده است.

در ادامه مسعود زحمتکش، مدیر روابط عمومی و عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: کلیت دادن تخلفات به جامعه پزشکی باعث تخریب جامعه پزشکی و تخریب بیمار و پزشک می‌شود و به سلامت جامعه کمک نمی‌کند بلکه در واقع سلامت را به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha