• دوشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402021811195
  • منبع : نمایندگی خوزستان

روی دیگر فیدل کاسترو در کتاب «نیشکرهای خونین»

روی دیگر فیدل کاسترو در کتاب «نیشکرهای خونین»
فیدل کاسترو

ایسنا/خوزستان قصه‌هایی واقعی و تلخ درباره کوبای دوران فیدل کاسترو موضوع کتابی است با نام «نیشکرهای خونین: روایت‌های ناگفته انقلاب کوبا» نوشته سلستینو هِرس که به تازگی با ترجمه و مقدمه علی مصدقی‌نقندر در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه در اختیار کتابخوان‌ها قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، این کتاب انقلاب کوبا و کوبای قبل و بعد از این انقلاب را از منظری نقادانه به تصویر می‌کشد.

سلستینو هِرس در کتاب «نیشکرهای خونین» تصویری از کوبای دوران انقلاب و بعد از انقلاب به دست می‌دهد که متفاوت با تصویر حماسی‌ و مثبت و جانبدارانه‌ای است که از جانب طرفداران فیدل کاسترو و کوبای کمونیستی از کوبای انقلابیِ تحت حاکمیت کاسترو ارایه شده است.

کتاب «نیشکرهای خونین» انعکاس‌دهنده صدای رنج‌های مردمی است که بعد از پیروزی انقلاب در کوبا مجبور به ترک این کشور شده‌اند. در این کتاب صدای کسانی به گوش می‌رسد که از کوبای کمونیستی چیزی جز محرومیت و رنج و سرکوب و آزار نصیب‌شان نشده است. متن اصلی کتاب «نیشکرهای خونین» اولین بار در سال ۲۰۱۰ منتشر شده است.

سلستینو هِرس، متولد ۱۹۳۵، استاد دانشگاه و نویسنده کوبایی است. هرس از سال ۱۹۶۰ در آمریکا زندگی می‌کند. او چنانکه در مقدمه علی مصدقی‌نقندر بر ترجمه فارسی کتاب «نیشکرهای خونین» اشاره شده در بحبوحه انقلاب کوبا از آمریکا که هرس آن زمان در آن‌جا مشغول به تحصیل بوده به کوبا برمی‌گردد تا به انقلابیون ملحق شود اما بعد از پیروزی انقلاب کوبا در دیداری با ارنستو چگوارا از جانب چگوارا تهدید می‌شود و این ماجرا او را مجبور به فرار از کوبا می‌کند چون به‌گفته خودش اگر بعد از این تهدید در کوبا می‌ماند به طور قطع توسط چگوارا اعدام می‌شد. از سلستینو هِرس به‌جز کتاب «نیشکرهای خونین» کتابی هم با عنوان «انقلابی بی‌میل» منتشر شده که کتابی است برگرفته از خاطرات و تجربه‌های شخصی هِرس از انقلاب کوبا و وقایع بعد از آن.

مروری بر کتاب «نیشکرهای خونین» مندرج در بنوبوک:

سلستینو هِرس قصه‌های کتاب «نیشکرهای خونین» را برمبنای خاطرات کسانی نوشته است که کوبای پیش از انقلاب، کوبای دوران انقلاب و کوبای بعد از انقلاب را به چشم خود دیده‌اند و زیستن در کوبای کمونیستی تحت حاکمیت فیدل کاسترو را تجربه کرده‌اند. کتاب «نیشکرهای خونین» مجموعه‌ای از قصه‌های تخیلی درباره رویدادهایی واقعی و تلخ است.

سلستینو هِرس برای نوشتن کتاب «نیشکرهای خونین» پای صحبت بسیاری از کوبایی‌هایی نشسته که بعد از انقلاب کوبا مجبور شده‌اند از کشورشان به امریکا مهاجرت کنند. کتاب «نیشکرهای خونین» حکایت امیدی برباد رفته است؛ امید به دموکراسی که مردم کوبا از انقلاب انتظارش را داشتند اما انتظارشان نقش بر آب شد و رژیم کمونیستی نه‌ فقط دموکراسی برایشان به ارمغان نیاورد بلکه آن‌ها را از سرزمین‌شان فراری داد و رنج‌ها و فجایع زیادی را به آن‌ها تحمیل کرد؛ رنج‌ها و فجایعی که قصه‌های کتاب «نیشکرهای خونین» روایت‌گر آن‌هاست و سلستینو هِرس در این قصه‌ها، که مستند و برآمده از شنیده‌ها و تحقیقات او هستند، شمه‌هایی از آن‌ها را به دست می‌دهد.

هِرس خود در مقدمه کتاب «نیشکرهای خونین» تاکید می‌کند که اگرچه در این کتاب کوشیده است تا جای ممکن، واقعیت را روایت کند اما کتابش در اصل یک اثر داستانی است چون او در این کتاب از شخصیت‌های مختلف در زمان‌ها و مکان‌های گوناگون بهره برده است. او همچنین در همین مقدمه از خوانندگان کتاب «نیشکرهای خونین» می‌خواهد که «به جای تمرکز روی نجات مجدد شخصیت‌های داستان، بیشتر برای رنج‌ها، آرزوها، کوشش‌های انسانی و موفقیت‌های آن‌ها ارزش قائل شوند.»

هِرس در بخشی دیگر از مقدمه کتاب «نیشکرهای خونین» درباره آن‌چه قصه‌های این کتاب را به‌هم پیوند می‌دهد می‌نویسد: «در این مجموعه شما رگه مشترکی میان تمام داستان‌ها می‌بینید؛ تقلای کوبایی‌ها برای زنده ماندن زیر فشار و ستم فیدل کاسترو و خیانت‌هایی که او به مردم کوبا روا داشته است.»

روی دیگر فیدل کاسترو در کتاب «نیشکرهای خونین»

در کتاب «نیشکرهای خونین» داستان مردم عادی‌ای را می‌خوانید که با وقوع انقلاب کمونیستی در کوبا اموال و دارایی‌های خود را از دست داده و مجبور به مهاجرت، آن‌ هم با به جان خریدن خطرات آن، شده‌اند.

کتاب «نیشکرهای خونین» همچنین داستان کسانی است که بی‌خبر از چم‌وخم سیاست با موج انقلاب کوبا همراه شده‌اند و امید به این بسته‌اند که با پیروزی انقلاب کوبا به‌رهبری فیدل کاسترو، بساط دیکتاتوری و وابستگی به آمریکا از کشورشان برچیده شود و کوبا روی دموکراسی را به خود ببیند اما با پیروزی انقلاب و رسیدن کاسترو به قدرت، آرزوهایشان برباد رفته است.

کتاب «نیشکرهای خونین» داستان خود کاسترو هم هست اما نه کاسترویی که در روایت‌های حماسی و جانبدارانه شناخته‌ایم بلکه کاسترویی سفسطه‌باز و دیکتاتور که نه‌ فقط از کتاب «مانیفست کمونیست» مارکس و انگلس که از کتاب «نبرد من» هیتلر هم متاثر بوده است.

کتاب «نیشکرهای خونین» از مقدمه و ۱۰ قصه تشکیل شده است. قصه‌هایی که در این کتاب می‌خوانید عبارتند از: «از بوخن‌والد تا کِنِتیکِت»، «پیروزی تلخ»، «سوراخ‌های گلوله بر دیوار مرمرین»، «پیروزی برای آزادی»، «حماسه هِنری مورگان»، «دوستان واقعی»، «گوستاو گارسیا مارتینِز»، «بال‌های انقلاب؛ داستان یک خلبان»، «مرد سیگار» و «اعتراف‌نامه».

این کتاب ۱۶۸ صفحه‌ای را می‌توانید با قیمت ۱۲۰ هزار تومان از کتابفروشی‌های معتبر سراسر کشور تهیه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha