علی اصغر امانیان در گفتوگو با ایسنا سطح زیر کشت گل محمدی در این شهرستان را ۳۵ هکتار اعلام کرد و افزود: این رقم نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.
وی با بیان اینکه برداشت این محصول با توجه به ارتفاعات مختلف از ۲۵ فروردین آغاز و تا ۱۰ خرداد ادامه دارد، تصریح کرد: هرچند مدت گلدهی این محصول به طور متوسط باید بین ۲۰ تا ۳۰ روز باشد اما امسال به دلیل گرمای زودرس گلها تاکنون تقریباً ۶۰ درصد مزارع گل محمدی برداشت شده است.
امانیان با اشاره به اینکه به طور متوسط از هر هکتار مزارع مستعد گل محمدی در سبزوار ۴ تن گل برداشت میشود، افزود: امسال ۱۴۰ تن گل محمدی از مزارع مستعد کشت برداشت شده است.
وی در خصوص فرآوری این محصول در سبزوار عنوان کرد:۱۲ واحد کارگاه گلابگیری، یک زنجیره گیاهان دارویی و یک شرکت تعاونی گیاهان دارویی در سبزوار فعالیت دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با تأکید بر اینکه در حوزه کاشت، برداشت، آبیاری و صنایع فرآوری گل محمدی اشتغال فراوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شهرستان ایجاد شده است، اظهار کرد: در حوزه صنایع فرآوری هر کارخانه به ۳ تا ۴ نفر کارگر و برای مرحله کاشت که بیشترین اشتغال را به صورت موقت ایجاد کرده روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ کارگر نیاز است.
وی بیان کرد: علیرغم اینکه برای تکمیل زنجیره تولید گل محمدی در سبزوار تنها نیازمند اسانس هستیم اما متأسفانه قیمت گل محمدی امسال بسیار پایین است.
امانیان تصریح کرد: اگر صادرات این محصول و فرآوری غنچه گل محمدی تقویت شود، افزایش سطح زیر کشت را شاهد خواهیم بود.
وی در خصوص آمایش سرزمینی سبزوار برای کشت گل محمدی خاطرنشان کرد: گل محمدی یک محصول کم آب طلب است که در ارتفاعات کاشته شود بهترین عملکرد و عطر و اسانس را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با اشاره به اینکه تولید این محصول با اقلیم سبزوار سازگار است، گفت: عامل محدود کننده تولید گل محمدی در سبزوار عدم ثبات بازار است.
انتهای پیام
نظرات