• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402030100679
  • خبرنگار : 71654

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند

کپسول حامل فضانوردان ماموریت AX-2 به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد.

به گزارش ایسنا، چهار سرنشین کپسول دراگون ریحانه برناوی (Rayyanah Barnawi)، علی القرنی(Ali AlQarni)، پگی ویتسون (Peggy Whitson) و جان شافنر (John Shoffner) به ایستگاه فضایی متصل شدند.

برناوی ۳۳ ساله اولین فضانورد زن جهان عرب است که به مدار زمین سفر کرده و همراه او القرنی ۳۱ ساله نیز اهل عربستان است. برناوی ششصدمین انسانی است که به فضا رفته است. او پرچم عربستان و گوشواره‌های یادگاری از مادربزرگش را با خود به فضا برد.

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند
ریحانه برناوی، اولین فضانورد زن جهان عرب

شافنر راننده‌ی ماشین‌های مسابقه است که از کودکی آرزوی سفر به فضا را داشته است.  القرنی و شافنر برای اولین بار در این ماموریت پا به فضا گذاشته‌اند.

این دومین ماموریت شرکت فضایی خصوصی اکسیوم اسپیس‌ است که توسط کپسول و موشک فضایی شرکت اسپیس‌ایکس انجام گرفت.

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند

پس از ورود دو فضانورد عرب این ماموریت و ملاقات آن‌ها با سلطان‌النیادی از امارات، برای اولین بار ایستگاه فضایی بین‌المللی همزمان میزبان سه فضانورد عرب خواهد شد.

پگی ویتسون ۶۳ ساله اولین زنی است که یک پرواز فضایی تجاری را فرماندهی می‌کند. او یکی از فضانوردان سابق با تجربه‌ی ناسا است که به طور کلی ۶۶۵ روز را در فضا گذرانده است. او پس از بازنشستگی از ناسا در سال ۲۰۱۸ به اکسیوم اسپیس پیوست و مدیر پروازهای فضایی انسانی این شرکت شد. ویتسون گردنبندی که در مراسم ازدواجش به گردن داشته و در سه ماموریت قبلی نیز همراه خود برده بوده است، به گردن دارد.

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند

این فضانوردان یک عروسک خرس را به عنوان نشانگر گرانش صفر با خود به فضا بردند.

فضانوردان براساس یک رسم دیرینه در سفرهای فضایی با خود یک عروسک را به عنوان نشانگر بی‌وزنی و گرانش صفر به فضا می‌برند که هنگام خروج از گرانش زمین در هوا شناور شود. این عروسک یک لباس فضایی مینیاتوری با طرح لباس‌های آینده‌ی ماه‌نوردان آمریکایی متعلق به شرکت اکسیوم اسپیس را بر تن دارد.

۴ فضانورد AX-2 به ایستگاه فضایی رسیدند

خدمه‌ی اکسیوم-۲ قصد دارند بیش از ۲۰ آزمایش مختلف از جمله تحقیق در مورد سلول‌های بنیادی، نانومواد مبتنی بر دی‌ان‌ای و اقداماتی برای درمان سرطان را در فضا انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha