• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030302147
  • خبرنگار : 50378

حسن نجفی:

هیچ‌گاه اسیر سینما نبوده و نیستم

هیچ‌گاه اسیر سینما نبوده و نیستم

ایسنا/خراسان رضوی کارگردان فیلم «آسمان هشتم» گفت: هیچ‌گاه اسیر سینما نبوده و نیستم؛ این فیلم اگرچه ظاهر ساده‌ای دارد، اما در باطن روح بزرگی دارد که به‌ دلیل وجود امام رضا(ع) است و امیدوارم خداوند این فیلم را اسبابی قرار دهد تا بلکه گره‌ای از فردی باز شود و غیر از این چیز دیگری از سینما نمی‌خواهم.

حسن نجفی شامگاه ۲ خرداد ماه، در حاشیه اکران فیلم «آسمان هشتم» در جریان نمایش آثار منتخب سینمای ایران در دهه کرامت که در پردیس مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: معتقدم حضرت رضا(ع) که من‌را به این برنامه دعوت کرده، تمام شما را نیز دعوت کرده است.

وی افزود: ۳ نفر در تولید این فیلم سهم بسیار زیاد و تأثیرگذاری داشته‌اند، نفر اول، همسرم که زحمات بسیاری را متحمل شد، دومین نفر جمال شورجه است که قطعاً اگر این فرد نبود، فیلم آسمان هشتم ساخته نمی‌شد و نفر سوم محمد کاسبی است که برای حضور در این فیلم دعوت شده بود.

نجفی ادامه داد: با گذشت زمان برخی از فیلم‌ها خاصیت خود را از دست می‌دهند، اما فیلم‌هایی که در خصوص امام رضا(ع) و ائمه(ع) ساخته می‌شوند اهمیت بسیاری دارند، زیرا بی‌حرمتی به آن فیلم‌ها بسیار نگران‌کننده است. یکی از بهترین دیالوگ‌های این فیلم دیالوگی است که خانمی به همسرش می‌گوید «من امام رضا(ع) را به اینجا می‌کشانم و شفاعت می‌گیرم و همانطور که مشخص است کرم این آقای مهربان بسیار است».

وی در خصوص هدف ساخت این فیلم گفت: هیچ‌گاه اسیر سینما نبوده و نیستم، اما امیدوارم با دیدن این فیلم دل کسی شکسته شود و خداوند این فیلم را اسبابی قرار دهد تا بلکه گره‌ای از فردی باز شود و غیر از این چیز دیگری از سینما نمی‌خواهم.

نجفی بیان کرد: تمام قهرمان‌های فیلم‌های من زنان هستند، زیرا مادری فداکار و همسری دلسوز دارم و حتی فیلم «آوازهای مادرم» را به این علت ساختم تا خواهرم را صدا بزنم و در اکران خصوصی این فیلم نیز بیان کردم که هدف من از ساخت این فیلم این بوده است که خواهر عزیزم را صدا کنم و سخت در آغوش بگیرم.

این کارگردان سینما گفت: معتقد هستم که اگر مادر رحمت (شخصیت فیلم) زنده بود، رحمت حتماً شفا می‌گرفت، زیرا مادران شفا گرفتن را بهتر از پدران بلد هستند. در ایام عید که این سکانس را می‌نوشتم، امام رضا(ع) را به داخل اتاق دعوت کردم و معتقد هستم که این سکانس را ایشان نوشته‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مشغول نوشتن سریالی هستم که در آن هیچ اسمی از مشهد و امام رضا(ع) نبود، اما ناخودآگاه قلمم لرزید و سکانسی در خصوص مشهد نوشتم که فردای همان روز برای این جشنواره از سمت حضرت رضا(ع) دعوت شدم.

نجفی با توجه به تجربه ۴۰ ساله‌ای که در سینما دارد، بیان کرد: نوشتن اینگونه فیلم‌ها و حتی تماشای این فیلم علت خاصی دارد که ما انسان‌ها نمی‌توانیم آن را از پیش تعیین شده و با برنامه‌ریزی بپنداریم. تمامی بازیگران برای این فیلم دعوت شده‌اند و بنده هیچگونه نقشی در انتخاب آن‌ها نداشته‌ام و احساس می‌کنم روح محمدتقی پاک‌سیما هم در این برنامه وجود دارد. ساختن این فیلم هم داستان عجیبی دارد، زیرا من هیچ سرمایه‌ای برای ساخت این فیلم نداشتم.

عهد کرده‌ام فقط برای ائمه(ع) فیلم بسازم

کارگردان فیلم آسمان هشتم در خصوص ساخت فیلم‌هایش گفت: عهد کرده‌ام که فقط برای ائمه(ع) فیلم بسازم و اولین کار من هم برای حضرت علی‌اصغر(ع) ساخته شده است، کار دوم هم این فیلم است که برای امام رضا(ع) ساخته شد و بعد از این فیلم‌ها به قدری برای من مشکل درست کردند که دیگر نتوانستم فیلمی را بسازم و اکنون شرمنده هستم.

این نویسنده و کارگردان در خصوص انتخاب یک خانواده باکویی برای این فیلم بیان کرد: اولین فیلمم را که در آذربایجان ساختم متوجه این موضوع شدم که آن‌ها به امام رضا(ع) ارادت بسیاری دارند و معتقد هستند که بعد از زیارت امام رضا(ع) حاجی می‌شوند، به همین علت برای این فیلم از بازیگران باکویی درخواست حضور کردم، این بازیگران تا پیش از فیلمبرداری به مشهد مشرف نشده بودند.

این فیلم ظاهری ساده و روحی بزرگ دارد

نجفی اظهار کرد: نقش بانوان در فضای معنوی بسیار تأثیرگذار است و دعای مادران و همسران انرژی بسیار خاص و خوبی دارد که در موفقیت انسان‌ها مهم است. نباید کارهایی که در مورد ائمه(ع) هستند با دیدگاه تکنیکی بررسی شوند و این فیلم اگرچه ظاهر ساده‌ای دارد، اما در باطن روح بزرگی دارد که به‌دلیل وجود امام رضا(ع) است.

وی در مورد اکران این فیلم در اندونزی گفت: برای اکران این فیلم با رحیم نوروزی به اندونزی رفته بودیم و برای این فیلم موسیقی گذاشته بودند و همچنین دوبله مناسبی هم نداشت، به رحیم نوروزی گفتم من برای نقد و تشکر بالای صحنه نمی‌روم، اما بعد از اتمام فیلم یک منتقد اندونزیایی بر روی صحنه آمد و همراه با نقد به ‌مدت ۲۰ دقیقه گریه کرد و به همین دلیل من بسیار شگفت‌زده شدم و بر روی صحنه رفتم.

نجفی در خصوص مشکلات تصویربرداری در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: برای فیلمبرداری در حرم امام رضا(ع) هیچ مشکلی نداشتیم و تمامی تجهیزات فیلمبرداری را در صحن‌های حرم قرار داده بودیم. من ۳۲ روز در پشت‌بام حرم مطهر رضوی در رفت‌وآمد بودم، یکی از مسئولان نیز به من گفت که تاکنون به هیچ فردی اجازه این کار را نداده‌ایم و نمی‌دانم برای شما چگونه اذن این کار داده شد.

کارگردان فیلم آسمان هشتم ادامه داد: جمال شورجه در گفت‌وگو برای فیلمبرداری در بیمارستان رضوی به نتیجه نرسیده بود و وقتی به من موضوع را اطلاع داد، خودم مراجعه کردم و به یکی از مسئولان گفتم: به امام رضا(ع) بیمارستان نمی‌دهی؟ که بعد از مدتی سکوت، ایشان به همکارانش سفارش کرد و گفت یکی از بخش‌های ICU که هنوز افتتاح نشده را در اختیار ما بگذارند.

فیلم آسمان هشتم به کارگردانی و نویسندگی حسن نجفی در سال ۱۳۸۹ تولید شده است. جمال شورجه تهیه‌کننده این اثر بود و محمد کاسبی، رحیم نوروزی و مهدی فقیه در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha