همایون اسعدیان، کارگردان سینما پنجم خرداد در کارگاه کارگردانی سینما گفت: قرار است در سینما قصه بگوییم و قصه را خوب روایت کنیم. اگر به اطراف نگاه کنیم پر از قصه است فقط نمیتوانیم روایتش کنیم و آن را بسازیم. اصلا تماشاگر نیاز نیست دوربین تو را ببیند. ما باید تماشگر را درگیر قصه کنیم و لوازم، کمک کار این موضوع هستند. هرجا که درگیر تکنیک میشویم حس و حال را از کار میگیریم.
وی ادامه داد: ما در تصویر باید تلاش کنیم آن چیزی که با قصه نمیتوانیم بیان کنیم را در تصویر به نمایش در بیاوریم مثلا به تصویر کشیدن عشق و دوست داشتن خیلی سخت است چون بحث تکنیک نیست بحث ایجاد حس و حال برای تماشگر است.
اسعدیان با اشاره به موفقیت فیلمها در جذب مخاطب گفت: ما بعضی وقتها در فیلمسازی شانس میآوریم و ربطی به فکر ما ندارد. در سینمای ایران فقط ۵۰ درصد امکانات وجود دارد و مدیریت افراد برای کارگردان مهم است. کارگردان باید خلاقیت داشته باشد و خودش را با شرایط وفق بدهد.
اسعدیان تاکید کرد: این اواخر چند قصه خواندم جایی که فیلمنامه تمام شده بود تازه قصه شروع شد. به نظرم مقدمه را باید دور بریزیم جایی که شروع میشود دقیقا همانجایی است که قصه اهمیت دارد. برای فیلمسازی کتاب رابرت مورگان را به عنوان مرجع در کتابخانه خود داشته باشید و بخوانید.
وی عنوان کرد: ما کارگردانان در سینما یک دیکتاتوری داریم. کارگردان در سینما میگوید؛ من میگویم چه چیزی را ببینید و چه چیزی را نبینید.
اسعدیان با تاکید بر اینکه باید برای همه سلیقهها فیلم ساخت افزود: هر اثری بالاخره مخاطب خودش را پیدا میکند اما باید شرایطی فراهم شود در سینمای هر کشوری که گروههای مختلفِ مردم، خوراک فرهنگی خودشان را داشته باشند و تنوع فرهنگی داشته باشیم. فقط نمیتوانیم فیلم، رمان و تئاتر کمدی داشته باشیم و یا فقط فیلم تراژدی، بلکه ما به تنوع ژانرها نیاز داریم ما در یک جامعه ۸۵ میلیونی با دیدگاههای مختلف نیاز به خوراک فرهنگی داریم.
اسعدیان در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اهمیت هدایت بازیگر گفت: کار سخت بازیگری تداوم حس است، اینجاست که کارگردانی معنی پیدا میکند. معتقد هستم که بازیگر بدون هدایت کارگردان نمیتواند بازی خوبی داشته باشد چیزی که بازیگر نمیتواند انجام دهد و کارگردان آن را هدایت میکند حفظ تداوم بازی او است.
علی نوری اسکویی، تهیهکننده فیلم درخت خاموش نیز در کارگاه تهیهکنندگی و تولید مشترک گفت: توصیه من به همه دوستان این است که تا میتوانید زودتر متوجه شوید که به چه کاری در سینما میآیید ما در بمب باران اطلاعات قرار داریم و اگر خیلی زود هدف را مشخص نکنیم ضرر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: امروز یک دری برای همه آدمها باز شده است تا با بقیه صحبت کنند در حالی که قبلا اینطور نبود و خیلی سخت میشد وارد فضای ساخت شد ولی الان میتوان با یک گوشی یک فیلم یک دقیقهای ساخت و تاثیرگذار بود، فیلم بسازید و این تنها فرصت شما است و شاید یک روز یک فیلم شما خیلی دیده و شود.
نوری اسکویی بیان کرد: ما در دورهای زندگی میکنیم که تمام بشر آزادی دارد برای صحبت کردن و میشود از این فرصت ایجاد شده استفاده کرد برای خلق یک اثر. در واقع آن چیزی که مسیر را برای شما باز میکند شما و ذهنیت شماست.
وی ادامه داد: فیلمسازی در عرصه بینالملل و داخل و هیچ چیزی نیست مگر اینکه شما برای خودتان ارزش قائل شوید ذهن و فکر مشخصی درباره سینما داشته باشید چراکه اگر ارزش قائل شوید دنیا برایتان درها را باز میکند، عباس کیارستمی ذهن و فکر مشخصی درباره سینما داشت و روی آن وقت گذاشت و توانست موفق شود.
وی افزود: اگر ۲۰ سال پیش این حرفها را یکی به من میگفت، الان خیلی جلوتر بودم. گاهی وقتها در چنین جمعهایی که حاضر میشوم، میگویم که اگر راهکار میخواهید روی خودتان سرمایهگذاری کنید تا دنیا به سمت شما بیاید.
اسکویی در پاسخ به سوالات شرکتکنندگان درباره تجربیات خود توضیح داد: مسئله مهم در سینما انتخاب است، به نظر من یک فیلم خوب جدا از حس و حال درست به انتخاب عوامل آن برمیگردد. هیچ اشکالی ندارد از آدم توانمند مشورت بگیرید، من تجربه کردم حوزه میان رشتهای آدمها را جدا میکند. کمپانیهای بزرگ به دنبال افرادی هستند که در زمینههای مختلف فعالیت داشته باشند و روی آنها سرمایهگذاری میکنند.
نوری اسکویی عنوان کرد: دایره ارتباطات را با افراد متخصص بیشتر کنید و سراغ آنها بروید و تجربه کسب کنید. چراکه افراد متخصص مسیر را رفتهاند و میتوانند کمک کنند.
وی ادامه داد: برای آینده در حوزه NFT فعالیت کنید، اگر اهل تکنولوژی هستید چهار پنج سال زمان بگذارید و از همه آدمهایی که اینجا هستند در هر حوزهای جلوتر خواهید بود.NFT حوزه ارتباطات اجتماعی است فکر نکنید یک ابزار یا وسیله است بلکه باید به دنبال افرادی باشید که با بیش از ۲۰۰ هزار آدم در ارتباط باشند و روی آنها تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام
باید در سینما قصه بگوییم/ NFT امروز نقش مهمی در سینما و هنر دارد
ایسنا/اردبیل در هفته فیلم هنر و تجربه در شهر اردبیل همایون اسعدیان کارگردان سینما، کارگاه کارگردانی سینما و علی نوری اسکویی کارگاه تهیهکنندگی و تولید مشترک را بصورت مجزا برگزار کردند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات