• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404022820156
  • خبرنگار : 71628

دروغ‌گویی مجله بیلد آلمان درباره حماس به نفع نتانیاهو

دروغ‌گویی مجله بیلد آلمان درباره حماس به نفع نتانیاهو

یک برنامه خبری در تلویزیون آلمان گزارش کرد «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نشریه آلمانی «بیلد» را چند ماه پیش به خدمت گرفته بود تا با تحریف اسناد محرمانه ارتش رژیم صهیونیستی، ادعا کند که جنبش حماس تمایلی به برقراری آتش‌بس سریع و تبادل اسرا ندارد.

به گزارش ایسنا،‌ یک برنامه خبری در تلویزیون آلمان عنوان داشت به نسخه کاملی از اسناد محرمانه جنبش حماس دست یافته است که نشان می‌دهد گزارش مجله آلمانی بیلد در سپتامبر گذشته بر اساس داده‌های این اسناد، به شیوه‌ای تحریف شده بود که در راستای خواسته کابینه راست افراطی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی باشد.

روزنامه تایمز آو اسرائیل با انتشار این مطلب نوشت: در برنامه تلویزیونی «پانوراما» بیان شد در حالی که بیلد این اسناد را گواه این قرار داده بود که حماس تمایلی به دستیابی به یک آتش‌بس جدی با اسرائیل ندارد،‌ اسناد کامل نشان می‌دهد که این گروه آماده بود انعطاف به خرج دهد و به دنبال آتش‌بسی ۸۴ روزه و مسیری برای پایان دادن به جنگ بود.

سه پیامی که نتانیاهو می‌خواست بیلد درباره حماس منتقل کند

رسانه صهیونیستی گزارش داد: طبق گزارش این برنامه تلویزیونی، نتانیاهو، بیلد را که تحت حمایت احزاب راست‌گرای آلمان است، در راستای اهداف خود برای کارشکنی در مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا به کار گرفته بود.

پانوراما گزارش داد که این اسناد محرمانه به منظور انتقال سه پیام به مخاطب مبنی بر این درز یافت که «حماس قصد پایان دادن به جنگ را ندارد، مذکرات با تروریست‌ها بی‌فایده است و خانواده‌های اسرا و معترضانی که خواستار توافقی سریع در این زمینه‌اند، هم‌سو با منافع حماس هستند.»

طبق گزارش این برنامه تلویزیونی، اطلاعاتی که در گزارش اولیه بیلد درباره این سند منتشر شد، فاقد کلیدواژه‌هایی بود که به‌وضوح نشان می‌داد حماس در زمان انتشار آن، به دنبال دستیابی به یک توافق بوده است.

در عوض، گزارش بیلد به گونه‌ای تنظیم شده بود که این اطلاعات منتقل نشود و جنبش حماس را بی‌تفاوت به پایان یافتن سریع جنگ جلوه دهد.

تایمز اسرائیل در ادامه نوشت: بیلد گزارش داده بود که حماس به جای تلاش برای پایان دادن به جنگ، حفظ توانمندی‌های نظامی خود،‌ خسته کردن ارتش و ارکان سیاسی اسرائیل و افزایش فشار بین‌المللی بر اسرائیل را اولویت قرار داده است.

دروغ‌گویی مجله بیلد آلمان درباره حماس به نفع نتانیاهو
اعتراضات خانواده‌ها و بستگان اسرای اسرائیلی در تل‌آویو

درز غیرقانونی اطلاعات فوق محرمانه به دستور نتانیاهو

بیلد مدعی شده بود که این سند در کامپیوتری در غزه یافت شده است که متعلق به «یحیی سنوار» رهبر پیشین جنبش حماس بوده است. بعدا مشخص شد که این سند از سوی مقام‌های رده‌پایین‌تر این جنبش تنظیم شده بود و لزوما منعکس‌کننده موضع اصلی رهبری آن نبود.

در ادامه این مطلب مطرح شد: گفته شده این سند به طور غیرقانونی توسط یک افسر وظیفه از پایگاه اطلاعاتی ارتش اسرائیل خارج شده بود که بعدا آن را به «الی فلدشتاین» یکی از دستیاران نتانیاهو داده و او اطمینان حاصل کرده بود که این سند به بیلد منتقل شود. اگرچه مرکز سانسور ارتش اسرائیل انتشار عمومی هرگونه اطلاعات را ممنوع ساخته است.

بعدا، فلدشتاین و این افسر نیروهای ذخیره که هویت آن اعلام شد و نامش «آری روزنفیلد» بود، به افشای اطلاعات محرمانه به قصد آسیب رساندن به امنیت اراضی اشغالی متهم شدند.

وکیل فلدشتاین در دادگاه گفته بود که او به دستور نتانیاهو عمل کرده و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کاملا مطلع بود که فلدشتاین قصد دارد این اطلاعات فوق محرمانه را در یکی از نشریات خارجی منتشر کند.

اگرچه نتانیاهو هرگونه دست داشتن یا اطلاع از این درز اطلاعاتی را انکار کرده و از مظنون‌های این پرونده نیست.

دروغ‌گویی مجله بیلد آلمان درباره حماس به نفع نتانیاهو
«الی فلدشتاین» دستیار نتانیاهو که مظنون به درز اطلاعات فوق محرمانه ارتش رژیم صهیونیستی است

از پاییر گذشته که این گزارش در بیلد منتشر شد، رژیم صهیونیستی و حماس با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر به توافقی برای آتش‌بس ۳۰ روزه و تبادل اسرا دست پیدا کردند که ذیل آن، ۳۰ اسیر اسرائیلی در غزه در ازای هزاران زندانی فلسطینی در اراضی اشغالی آزاد شدند.

پس از پایان بازه زمانی این آتش‌بس، رژیم صهونیستی که مدام در روند مذکرات برای بررسی و آغاز مرحله دوم آتش‌بس و تبادل اسرا کارشکنی کرده بود، حملات خود به غزه را از اواسط ماه مارس ازسرگرفته و در شرایطی که جمعیت غیرنظامی غزه رنج انسانی عظیمی را به دلیل کمبود دارو، آب آشامیدنی سالم و مواد غذایی تجربه می‌کنند، مانع از ورود کمک‌های انسانی به غزه شده است.

اگرچه روز گذشته، شبکه المیادین به نقل از یک منبع مسئول در حماس اعلام کرد که مذاکرات غیرمستقیم میان این جنبش و رژیم صهیونیستی، با میانجی‌گری قطر، در شهر دوحه آغاز شده است.

وی اعلام کرد که این مذاکرات با هدف دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه آغاز شده است.

دروغ‌گویی مجله بیلد آلمان درباره حماس به نفع نتانیاهو
بمباران غزه در پی کارشکنی رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش‌بس و آغاز مرحله دوم این توافق

در همین راستا، یک منبع مسئول در جنبش حماس نیز در گفت‌وگو با روزنامه «العربی الجدید»، ضمن تایید برگزاری جلسه‌ای فوری میان هیئتی از این جنبش و میانجی قطری در دوحه، به تشریح جزئیات مذاکرات پرداخت.

به گفته این منبع، پیشنهاد حاضر شامل توافقی موقت برای بیش از ۲ ماه است که در خلال آن، مذاکرات برای پایان کامل جنگ با شرایط مشخص، ادامه خواهد یافت.

این منبع همچنین تاکید کرد که ضمانت‌های ارائه شده در این دور از مذاکرات، جدی‌تر از قبل بوده و شامل تعهدات شفافی از سوی آمریکا برای تضمین اجرای توافق نهایی است.

در همین راستا، «باراک راوید»، خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس نیز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: منبعی اسرائیلی به من گفت که حماس موافقت کرده است تا گفت‌وگوهای غیرمستقیم با اسرائیل در دوحه را از سر بگیرد اما نه منحصراً بر اساس «طرح ویتکاف».

آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با حماس که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید هدایت آن را بر عهده دارد، پیشنهادی برای توافق در زمینه تبادل اسرا و آتش‌بس را مطرح کرده و گفته است پذیرفتن آن از سوی حماس، گامی در مسیر رسیدن به صلح است.

راوید افزود: این منبع گفت که حماس موافقت کرده است تا گفت‌وگوهایی انجام شود که در آن هر طرف بتواند مواضع و ایده‌های خود را در مورد یک توافق احتمالی آتش‌بس و آزادی اسرا مطرح کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha