• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402032214161
  • خبرنگار : 71567

آخرین وضعیت سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها از زبان دبیر شورای انقلاب فرهنگی

آخرین وضعیت سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها از زبان دبیر شورای انقلاب فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با جدیت از سوی وزیر علوم و اعضا دنبال می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد که گفتمان‌سازی لازم درباره این سند صورت نگرفته است چرا که بسیاری از رؤسای دانشگاه‌ها از وجود آن بی‌اطلاع هستند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه شورای مدیران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به آغاز روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: نقشه جامع علمی کشور ۱۳ سال پیش نوشته شده و نیاز است که براساس تأکیدات مقام معظم رهبری به روزرسانی شود.

وی افزود: روزآمدسازی نقشه علمی در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می‌شود و لازم است که در نسخه جدید به رتبه علمی کشور و ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه توجه ویژه شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به انتقاد برخی درخصوص توجه به مقاله گفت: بحث در این زمینه مغاطله است و اشکالاتی که مطرح می‌شود دقیق نیست چراکه نباید رتبه علمی کشور در تولید علم را کاهش دهیم، بلکه باید رتبه نامناسب ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را ارتقا دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: خوشبختانه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با جدیت از سوی وزیر علوم و اعضا دنبال می‌شود اما به نظر می‌رسد که گفتمان‌سازی لازم درباره این سند صورت نگرفته است چراکه بسیاری از رؤسای دانشگاه‌ها از وجود آن بی‌اطلاع هستند. لازم است در این زمینه جلسات مباحثه‌ای با حضور رؤسای دانشگاه‌ها صورت بگیرد تا آشنایی لازم با این سند ایجاد شود.

وی درباره الگوی حکمرانی علم و فناوری تأکید کرد: سه نوع حکمرانی هرمی، شبکه‌ای و بازاری در دنیا مطرح است باید مدل حکمرانی در علم و فناوری را مشخص کنیم، اگر این‌گونه نشود در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد. باید مدلی برای حکمرانی انتخاب شود که اعضای هیأت علمی بیشترین مشارکت را داشته باشند، این‌گونه موفقیت بیشتری کسب خواهیم کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حکمرانی را دارای سه رکن سیاستگذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری دانست و بیان کرد: متأسفانه هم‌اکنون اساتید دانشگاه‌ها فقط در تصدی‌گری ایفای نقش می‌کنند در صورتی که باید بتوانند در سیاستگذاری و تنظیم‌گری مشارکت داشته باشند.

خسروپناه پیشنهاد داد که هیأت‌های اندیشه‌ورز استانی یا منطقه‌ای شورای عالی انقلاب فرهنگی با مشارکت استادان تشکیل شود تا از طریق این هیأت‌ها اقداماتی نظیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور صورت گیرد.

وی همچنین با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد: نباید وحدت حوزه و دانشگاه منحصر به یک هفته و برگزاری همایش‌ها باشد بلکه نیاز است تشکیلاتی با عنوان کانون حکمت و علم و دین ایجاد شود که ثمرات علمی و کاربردی داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی موافقت خود را با تشکیل مراکز یکپارچه آموزش عالی در استان‌ها اعلام کرد و ادامه داد: این مراکز می‌توانند موضوع ادغام‌های مراکز دانشگاهی را دنبال کنند.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خسروپناه در پایان با انتقاد از توسعه نیافتن رشته‌های هنر در دانشگاه‌های کشور گفت: مقطع تحصیلات تکمیلی برای بسیاری از رشته‌های بومی در دانشگاه‌ها راه‌اندازی نشده است، باید در این زمینه اقدامات جدی صورت گیرد.

وی در این نشست درباره تصمیماتی که در زمینه سازمان ملی سنجش صورت گرفته نظراتی ارائه داد و بیان کرد: این موضوع در ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌شود و اگر نظرات اصلاحی در این زمینه وجود دارد می‌توان از آن طریق پیگیری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha