• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402032315037
  • خبرنگار : 71516

فشارهای پشت پرده واشنگتن برای انتخاب رئیس‌جمهوری لبنان/ تماس نولاند با بری

فشارهای پشت پرده واشنگتن برای انتخاب رئیس‌جمهوری لبنان/ تماس نولاند با بری

شبکه العربیه گزارش داد که جلسه پارلمان لبنان فردا(چهارشنبه) برگزار خواهد شد و آمریکایی‌ها بدون اینکه بگویند در این روند نقش دارند تنها اینگونه وانمود می‌کنند که انتخاب هرچه سریع‌تر رئیس جمهوری لبنان و تشکیل دولت جدیدی که بتواند اصلاحات اقتصادی انجام دهد، یک مساله ضروری است.

به گزارش ایسنا، شبکه العربیه اعلام کرد: در راستای فشار آمریکا بر تیم‌های لبنانی برای تکمیل روند قانون اساسی ویکتوریا نولاند، معاون وزارت خارجه آمریکا با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان تماس برقرار کرد. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا انجام این تماس تلفنی را تأیید کرد؛ اما جزئیات بیشتری در این باره نداد. مسؤول شماره۳ در وزارت خارجه آمریکا نبیه بری را به رهبری روند انتخابات دعوت کرد و گفت که آمریکا امیدوار است این مساله بدون موانع اتفاق بیفتد. براساس اخبار منتشر شده نبیه بری خوش بین بود که روند انتخاب رئیس جمهوری انجام می‌شود.

این شبکه اعلام کرد: طی ماه‌های گذشته تماس‌هایی میان لبنانی‌ها و آمریکایی‌ها درباره انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان برقرار شد. این تماس‌ها درباره خواسته‌های آمریکایی‌ها بود. واضح است که واشنگتن تماس‌هایی با لبنان درباره نامزدی برای پست ریاست جمهوری و شخصیت‌های مطرح شده داشته است؛ اما این تماس‌ها به صورت پراکنده و غیرجدی و در برخی موارد شخصی بوده است.

العربیه اعلام کرد: شخصیت‌های آمریکایی هیچ‌گونه اعتراض واضحی به سلیمان فرنجیه، نامزد پست ریاست جمهوری لبنان نداشتند با اینکه وی مورد حمایت حزب الله و جنبش أمل است. آمریکایی‌ها در تماس با مسؤولان لبنانی اعلام کردند که در صورت انتخاب فرنجیه با او به عنوان گزینه لبنانی‌ها تعامل می‌کنند و موضوع مهم اجرای برنامه اصلاحات در لبنان است. موضع آمریکایی‌ها نسبت به نامزدی جهاد ازعور، وزیر سابق مبهم است. آن‌ها خواهان اصلاحات اقتصادی و مالی هستند. جهاد ازعور در صندوق بین المللی پول فعالیت می‌کند و مسؤول منطقه خاورمیانه است. آمریکایی‌ها وی را تأیید نکرده‌اند یا درباره ارتباطشان با او صحبتی نکردند.

این شبکه گزارش داد: از جمله عجایب موضع آمریکا موضع این کشور نسبت به ژوزف عون، فرمانده ارتش لبنان است. یک روز به نظر می‌رسد مسؤولان وزارت دفاع آمریکا از او استقبال کرده و وزارت خارجه و کنگره برای ارسال کمک‌ها برای نیروهایش تلاش می‌کنند و به او و فرماندهی‌اش اعتماد می‌کنند در روز دیگر یکی از کارمندان آمریکایی وی را وتو می‌کند به این دلیل که در مذاکرات با اسرائیل خواهان بلوک شماره۲۹ شده بود. این به این معنا نیست که اعتراض یک کارمند دولت، آمریکا را وادار به وتو کرده، بلکه دولت آمریکا طی ماه‌های گذشته ناهماهنگی را در موضع خود نشان داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha