• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112820993
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

سرمایه‌گذاری عربستان در شرکت رقیب «نورالینک»/ معکوس کردن سن باتری‌های لیتیومی

سرمایه‌گذاری عربستان در شرکت رقیب «نورالینک»/ معکوس کردن سن باتری‌های لیتیومی

در آخرین یکشنبه بهمن ماه سال جاری در سرویس علمی و دانشگاهی به اخبار گوناگون و قابل توجهی پرداختیم که قصد داریم در اینجا نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، در روزی که گذشت در بخش‌هایی همچون علم، فناوری، صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی، پژوهش، دانش‌بنیان‌ها، آموزش و هوش مصنوعی به اخبار گوناگونی پرداختیم که مطالعه آنها خالی از لطف نخواهد بود. در اینجا قصد داریم به خلاصه‌ای از این اخبار بپردازیم که برای مطالعه نسخه کامل هر یک کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

حمایت از مشارکت دانش‌بنیان‌ها در توسعه محصولات و سکوی ملی هوش‌مصنوعی

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در قالب یک فراخوان از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات و سکوی ملی هوش مصنوعی حمایت می‌کند.

افزایش طول عمر باتری‌های لیتیومی با معکوس‌ کردن سن آنها

یک روش جدید که شامل تزریق یک مولکول حامل لیتیوم یون به باتری‌های قدیمی است، عمر آنها را تا بیش از ۱۲ هزار چرخه شارژ و تخلیه شارژ افزایش می‌دهد.

تجربه جهانی برای سرمایه‌گذاری اندک و برداشتن گام بزرگ در AI/رتبه هفتم ایران در نیروی‌ انسانی حوزه هوش مصنوعی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه پروژه‌های بزرگ زیرساختی و اپراتوری به عنوان رویکردی جدی مورد توجه قرار می‌گیرند، در حالی که انتظارات نامشخص و بلندپروازانه‌ای در کشور درباره توسعه هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: ما همچنان به دنبال خرید تجهیزات گران قیمت حوزه هوش مصنوعی هستیم در حالی که دیپ‌سیک نشان داد که چگونه می‌توان با سرمایه‌گذاری‌های کمتر اتفاقات بزرگی را رقم زد.

زمستان هوش مصنوعی در کشور احساس می‌شود/ راهکارهای هوشمند برای جبران کمبود برق در سال آینده

به اعتقاد معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروه‌های صنعتی در سال آینده 36 هزار مگاوات کمبود برق داریم و این عدد به معنای آن است که در سال آینده شهرک‌های صنعتی ۲ تا ۳ روز در هفته با قطع برق مواجه می شوند و بیشترین هدر رفت آب در بخش‌های صنعتی و کشاورزی است و حل آن در توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی است.

سهم ۴.۲ درصد اقتصاد دیجیتال در ایران و ۱۴.۱ درصدی در عربستان

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حالی که ایران در میان ۱۶۹ کشور در شاخص توسعه فناوری اطلاطات و ارتباطات ۸۴ است، کشور عربستان ۱۴ است، ضمن آنکه سهم اقتصاد دیجیتال ایران ۴.۲ و کشور عربستان ۱۴.۱ است.

قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور دارنده ذخایر معدنی/دلایل پایین بودن نرخ بهره‌وری در معادن

نتایج مطالعات مشترک یکی از گروه‌های صنعتی حوزه معدنی با معاونت علمی ریاست‌جمهوری نشان داد که در بخش بهره‌وری معدن در جاهایی که به سمت فناوری رفتیم، موفق عمل کردیم.

آیین‌نامه نشان علامه طباطبایی(ره) تصویب شد/تقدیر از برگزیدگان در اردیبهشت ۱۴۰۴

در دومین نشست شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان، آیین‌نامه اعطای نشان علامه طباطبایی(ه) به تایید شورای نخبگان و تصویب رئیس بنیاد ملی نخبگان رسید.

حضور بیش از ۶۰ هزار دانشگاهی در جشنواره نهج‌البلاغه

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه در این دوره از جشنواره نهج‌البلاغه ۶۰ هزار دانشگاهی شرکت کردند و بیش از ۴۰ هزار نفر در آزمون‌ها حضور دارند، گفت: در این دوره بیش از ۴ هزار اثر هنری و ادبی و بیش از ۱۰ هزار نفر شرکت‌کننده در دوره‌های آموزشی داشتیم.

تدوین استاندارد بین‌المللی جدید برای افزایش ایمنی کرم‌های ضدآفتاب نانویی

پژوهشگران کره‌ای با همکاری مؤسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا، موفق به توسعه روش استانداردی برای ارزیابی ایمنی نانوذرات مورد استفاده در محصولات آرایشی شدند. این فناوری که به‌عنوان یک استاندارد بین‌المللی ثبت شده است، گامی مهم در تضمین ایمنی کرم‌های ضدآفتاب و کاهش عوارض جانبی آنها محسوب می‌شود.

با عقب نگه داشتن صنایع از فناوری، به عقب‌ماندگی هوشمندسازی دامن نزنیم

عضو کمیته راهبری مرکزی فناوری اطلاعات دانشگاه آخن با تاکید بر بهینه‌سازی سیستم‌ها در مجموعه‌های صنعتی خاطر نشان کرد: اگر شرکت‌ها در این زمینه عقب بمانند، موجب می‌شود که تولید محصولات و خدمات آنها گران‌تر از شرکت‌های خارجی شود.

پیگیری دانشگاه تربیت مدرس و وزارت علوم در خصوص ارتقاء امنیت فضای اطراف دانشگاه

با توجه به حادثه منجر به فوت دانشجوی دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس نیز برای جلوگیری از تکرار این قبیل حوادث ناگوار، تمام تلاش خود را برای افزایش امنیت و آرامش خاطر دانشجویان به کار خواهد گرفت و اهمیت آن را به مسئولان ذیربط یادآوری کرده است.

 گاز لنت ترمز می‌تواند سمی‌تر از دود خودروهای گازوئیلی باشد

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه ساوتهمپتون بریتانیا انجام شد، نشان داد که ذرات میکروسکوپی منتشر شده از انواع خاصی از لنت‌های ترمز معمولی می‌توانند سمی‌تر از ذرات موجود در اگزوز خودروهای گازوئیلی باشند.

جزئیات برنامه هوشمندسازی صنایع صندوق دیجیتال اعلام شد

رئیس صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال از ترسیم مسیری برای هوشمندسازی صنایع در این صندوق خبر داد.

کارت ورود به جلسه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد

کارت شرکت در آزمون دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D.» سال ۱۴۰۴ به همراه برگه راهنمای آزمون در سایت سازمان سنجش منتشر شد.

نشست تخصصی تجارت فناوری برگزار می‌شود

پارک فناوری پردیس میزبان نشست تخصصی تجارت و تبادل فناوری خواهد بود. این نشست با هدف کمک به تسهیل تجارت و انتقال دانش و تجاری‌سازی فناوری و به منظور فراهم‌کردن بستری برای تعامل بازیگران اصلی در این حوزه برگزار می‌شود.

رئیس نهاد رهبری: مطالبات دانشجویان برای تامین امنیت به‌حق بوده و مطالبه ما نیز هست

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به قتل یکی از دانشجویان دانشگاه تهران توسط زورگیران گفت: مطالبات دانشجویان برای تامین امنیت به‌حق بوده و مطالبه ما نیز هست.

پارچه خاص و همه‌کاره‌ای که هوش مصنوعی طراحی کرد

از لباس فضایی گرفته تا صندلی‌های خودرو، فناوری جدید ژاکت هوش مصنوعی با تنظیم دمای بهینه بدن افراد را در همه حالات پشتیبانی می‌کند. این ژاکت هوشمند که توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شود، از یک پارچه الکترونیکی جدید تشکیل شده است که حاوی نخ‌های با پوشش نقره و مولد گرما و دو نوع نخ ترموکرومیک است.

توزیع کارت آزمون ارشد از فردا آغاز می‌شود

توزیع کارت آزمون ارشد ۱۴۰۴ از فردا دوشنبه ۲۹ بهمن از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می‌شود.

یازدهمین گذر فضاپیمای ناسا از نزدیک مشتری

ویدئوی منتشرشده توسط ناسا، تصاویری را نشان می‌دهد که فضاپیمای «جونو» طی یازدهمین گذر خود از نزدیک مشتری ثبت کرده است.

رونمایی از دانشنامه الکترونیکی هوشمند در دانشگاه آزاد/ دانشنامه‌های الکترونیکی هوشمند دارای امنیت و محرمانگی بالا هستند

مراسم رونمایی از دانشنامه الکترونیکی هوشمند دانشگاه آزاد در راستای عدم امکان جعل مدارک فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، قائم مقام بانک ملی و مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی برگزار شد.

راهیابی ۲۲ شرکت به فینال «نکست»/معرفی ۹ شرکت برتر برای دریافت جایزه ملی فناوری

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه ۲۲ شرکت در فینال جایزه نکست راه یافتند، گفت: در نهایت ۹ شرکت برتر موفق به دریافت این جایزه می‌شوند.

ثبت چندین ترابایت‌ داده روی یک کریستال میلیمتری

یک روش جدید می‌تواند صنعت ریزالکترونیک را متحول کند.

موشک «فالکون ۹» باز هم رکورد خود را شکست

موشک «فالکون ۹» شرکت «اسپیس‌ایکس» با فرستادن ۲۱ ماهواره «استارلینک» به مدار زمین توانست دوباره رکورد خود را بشکند.

سرمایه‌گذاری عربستان در شرکت رقیب «نورالینک»

عربستان سعودی قصد دارد در شرکت رقیب «نورالینک» موسوم به «پارادرومیکس» (Paradromics) برای توسعه تراشه‌های مغزی و رابط مغز و رایانه سرمایه‌گذاری کند.

حضور ۱۳۵ شرکت در جایزه ملی فناوری نکست/اعلام جزئیات حمایت‌ها از شرکت‌ها

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از برگزاری رویداد جایزه ملی تکست در اواخر هفته جاری خبر داد و گفت: رتبه اول پنج میلیارد تومان جایزه نقدی دارد. علاوه بر این، جوایز بر اساس شایستگی‌های مشخص‌شده شامل سقف توسعه فناوری و اتمام پروژه، از ۵ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات ارائه می‌شود.

بررسی آخرین وضعیت فرونشست زمین و مخاطرات طبیعی کشور در روز ۳۰ بهمن

همزمان با برگزاری چهل و سومین گردهمایی علوم زمین با شعار علوم‌زمین و هوش مصنوعی، خلق ارزش اقتصادی و توسعه پایدار در خصوص موضوعاتی چون مخاطرات طبیعی، زلزله، تغییر اقلیم، ریزگردها و فرونشست و کاربردهای هوش مصنوعی در علوم‌ زمین با حضور صاحبنظران بحث و تبادل نظر خواهد شد.

شبی با شگفتی‌های کیهان با شکار ۱۱۰ جرم آسمانی

با انتشار فراخوان منجمان آماتور ایران برای شرکت در ماراتن مسیه ۱۴۰۳ علاقه‌مندان به آسمان شب فراخوانده شدند تا در روزهای ۹ و ۱۰ اسفند در کویر استان اصفهان مجموعه‌ای از ۱۱۰ جرم آسمانی شامل کهکشان‌ها، سحابی‌ها و خوشه‌های ستاره‌ای را که توسط شارل مسیه، ستاره‌شناس فرانسوی قرن هجدهم میلادی، گردآوری شده است رصد کنند و برترین شکارگران اجرام آسمانی معرفی شوند.

شهر بیوفیلیک؛ الگوی جدیدی برای زندگی در شهرهای مدرن

شهرهای امروزی با چالش‌های گوناگونی مانند آلودگی هوا، ترافیک سنگین و کاهش ارتباط با طبیعت روبه‌رو هستند. به همین دلیل راهکارهایی که بتوانند کیفیت زندگی شهرنشینان را بهبود بخشند، بیش از پیش اهمیت یافته‌اند.

این تراشه، کارآیی درمان سرطان را پیش‌بینی می‌کند

تراشه جدید ساخت پژوهشگران اروپایی می‌تواند واکنش بیماران مبتلا به ملانوما را نسبت به ایمنی‌درمانی پیش‌بینی کند.

در گذشته نیز حوادثی در مناطق حوالی کوی برای دانشجویان روی داده است/شرمنده دانشجویان هستیم

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه در گذشته نیز حوادثی در مناطق حوالی کوی دانشگاه برای دانشجویان ما روی داده است، گفت: دانشگاه اقدامات خود را برای حفظ امنیت دانشجویان انجام داد. اما متاسفانه حادثه اخیر به این نقطه ختم شد و ما امروز شرمنده دانشجویان هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha