محمدرضا میری، امروز پنج شنبه ۲۵ خردادماه در مراسم اختتامیه فاز دوم طرح جامع سلامت سالمندان گفت: حفظ و تامین سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی سالمندان نقش موثری در بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی دوران سالخوردگی دارد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اگر به طور جدی به موضوع سالمندی نپردازیم، این مسئله میتواند چالشهای اساسی ایجاد کند، افزود: راه اندازی مرکز تحقیقات سالمندی در دانشگاه پیگیری میشود.
فرشاد شریفی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و از مجریان این طرح نیز در این مراسم گفت: قبل از اینکه تصمیم به انجام پژوهشی داشته باشیم، باید بسترسازی کنیم که خوشبختانه با انجام این طرح در بیرجند، بستر سازی خوبی برای تحقیقات کاربردی آینده صورت گرفته است.
میترا مودی، عضو هیات موسس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از طرح جامع بررسی سلامت سالمندان شهر بیرجند پرداخت و گفت: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دفتر سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از مهر ماه سال ۹۷ شروع شد.
وی افزود: در فاز یک طرح ۱۴۱۸ سالمند در شهر بیرجند و ۴۰۰ سالمند از روستاهای شهرستان بیرجند در ۹ ایستگاه تعبیه شده در محل مرکز تحقیقات، جهت انجام آزمایش خون، انجام معاینات و تکمیل پرسشنامههای مربوطه مورد بررسی قرار گرفتند.
مودی خاطرنشان کرد: طرح نمونه گیری سالمندان، طرح سندرمهای شناختی سالمندان، طرح بررسی وضعیت بینایی سالمندان، طرح بررسی سلامت دهان و دندان سالمندان، طرح بررسی رابطه میکروبیوتا با آلزایمر در سالمندان و طرح فالوآپ در فاز اول طرح جامع انجام شد.
مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان ادامه داد: ۲۱ عنوان پایان نامه نیز در این طرح تایید شده که یک عنوان در مقطع ارشد، ۱۳عنوان در مقطع پزشکی عمومی و هفت عنوان مربوط به دانشجویان رزیدنت مغز و اعصاب است.
مودی به اجرای فاز دوم طرح جامع سلامت سالمندان اشاره کرد و گفت: در فاز دوم این طرح همزمان چهار طرح، طرح سندرمهای شناختی سالمندان، میکروبیوتا، بررسی وضعیت تغذیه در سالمندان و طرح بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان نیز انجام شد.
انتهای پیام
نظرات