مهدی دلاوری، شامگاه(دوشنبه، ۲۹ خرداد) در دانشگاه علوم پزشکی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یافتههای پژوهشی در ایران نشان میدهد که درگیری مردان با مسائل خانوادگی و دغدغههای اقتصادی از جمله عواملی هستند که باعث میشوند مردان به سلامتی خود کمتر اهمیت داده و از خدمات سلامتی، کمتر استفاده کنند.
وی تصریح کرد: مـردان نـسبت بـه زنـان در سبک زندگی خود روشهای نادرستتری دارند، به بیماریهای خود کمتر اهمیت میدهند، علائم هشدار دهنده را نادیده میگیرند و دیرتر به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تأکید کرد: برخورداری مردان از توانایی جسمی بیشتر باعث میشود که میزان ناتوانی مردان کمتر از زنان برآورد شود، اما میزان مرگ و میر در همه گروههای سنی مردان در مقایسه با زنان، به مراتب بالاتر است.
دلاوری گفت: خودداری از مصرف دخانیات، حفظ وزن متعادل، ورزش مستمر روزانه، تغذیه سالم و متعادل، کنترل فشار خون، کلسترول و دیابت و مراجعه منظم به پزشک از جمله عاملهای مؤثر در حفظ سلامت مردان است.
وی افزود: قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص در سن بالای ۴۵ سال، کاهش استرس به صورت ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان، استفاده از خدمات روانپزشکی در صورت بروز خشم و افسردگی و ... برای حفظ سلامت جسم و روان مردان مؤثر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: بنا بر آمار، گروه مردان ۲۱۰ هزار و ۶۷۳ نفر از جمعیت زیر پوشش این دانشگاه را تشکیل میدهند که ۱۶۳ هزار و ۸۰۰ نفر در شهرستان کاشان و ۴۶ هزار و ۸۷۳ نفر در شهرستان آران و بیدگل ساکن هستند.
وی اظهار کرد: بیشترین جمعیت مردان در گروه سنی میانسال ۳۰ تا ۶۰ سال قرار دارند که ۹۵ هزار و ۱۸۵ نفر ساکن شهرستان کاشان هستند و ۲۷ هزار و ۸۰۴ نفر در مناطق مختلف آران و بیدگل زندگی میکنند.
دلاوری تأکید کرد: برگزاری مناسبتهایی مثل هفته سلامت مردان، فرصتی برای اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه مردان، سازمانهای دولتی و غیردولتی و صنوف در خصوص جنبههای مختلف سلامت جسمی، روانی و معنوی جامعه است.
به گزارش ایسنا، روزهای ۲۴ تا ۳۰ خرداد هفته جهانی سلامت مردان نامگذاری شده است و برنامههای امسال با شعار «مردان سالم، عادات سالم و زندگی سالم» برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات