• دوشنبه / ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402040502845
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

بازدید اساتید و دانشجویان دانشگاه لامونوسف مسکو از دانشگاه تبریز

بازدید اساتید و دانشجویان دانشگاه لامونوسف مسکو از دانشگاه تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی جمعی از اساتید و دانشجویان دانشکده‌ جغرافیای دانشگاه‌ دولتی لامونوسف مسکو از دانشگاه تبریز بازدید کردند.

تعداد ۱۹ نفر از اساتید و دانشجویان دانشکده‌ جغرافیای دانشگاه لامونوسف مسکو از کشور روسیه با حضور در دانشگاه‌ تبریز با ظرفیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشکده‌ برنامه ریزی و علوم محیطی، کتابخانه‌ مرکزی و موزه موسسه تاریخ و فرهنگ‌ ایران آشنا شدند.  

به گزارش ایسنا، دکتر بهروز ساری‌صراف، رئیس دانشکده‌ برنامه ریزی و علوم محیطی پیش از بازدید از این دانشکده و در نشستی با اساتید و دانشجویان دانشکده جغرافیای دانشگاه دولتی لامونوسف، گفت: دانشگاه‌ تبریز، از لحاظ قدمت دومین دانشگاه ایران است که با داشتن بیش از ۲۴ هزار دانشجو و ۸۰۰ نفر عضو هیات‌ علمی و همچنین مراکز پژوهشی متعدد، به عنوان یکی از دانشگاه‌های جامع و برتر در تولید علم و فناوری در منطقه و دنیا مطرح است که با توجه به این ظرفیت‌ها، آماده توسعه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های دنیا و به خصوص با دانشگاه‌های کشور روسیه است.

وی افزود: روسا و مسئولان دانشگاه‌های دو کشور با بازنگری و اصلاح برخی مقررات و آئین نامه‌ها می‌توانند به توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف شتاب بیشتری بدهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه همکاری‌های مشترک دو ملت، اظهار کرد: تاریخ شهر تبریز از سوی یکی از نویسندگان کشور روسیه نوشته شده و هم‌چنین امروز در شهر تبریز ساختمان‌ها و کلیساهایی وجود دارند که معمار و سازنده آن‌ها از روسیه بوده‌اند. 

صراف با اشاره به تاریخچه و ظرفیت‌های دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، گفت: جغرافیا از رشته‌های بسیار قدیمی دانشگاه‌ تبریز است و دارای قدمتی همزمان با تاسیس این دانشگاه است که اکنون با پنج گروه آموزشی آب و هواشناسی، ژئومورفولوژی، برنامه‌ریزی‌ شهری، برنامه‌ریزی روستایی و سنجش از دور و GIS فعال است.

عزم جدی دوطرف برای عملیاتی‌سازی تفاهم نامه‌های قبلی

دکتر سعید شجاعی، مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه‌ تبریز نیز در این نشست با اشاره به توانمندی‌های این دانشگاه و برنامه راهبردی آن برای توسعه همکاری با دانشگاه‌های دنیا اشاره کرد و گفت: دانشگاه تبریز دومین دانشگاه مهم قدیمی کشور بعد از دانشگاه تهران است که در رتبه بندی‌های جهانی رتبه‌های بسیار خوبی دارد و در بعضی از رشته‌های موضوعی، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دنیا قرار دارد.

وی با معرفی دانشکده‌ها و امکانات موجود دانشگاه تبریز، آمادگی کامل این دانشگاه برای اجرای برنامه تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه مهم لومونوسف را اعلام کرد.

وی یادآور شد: حضوراساتید و دانشجویان کشور روسیه بعد از سفر اخیر رئیس‌ دانشگاه‌ تبریز به دانشگاه لومونوسف، نشان دهنده عزم جدی دوطرف برای عملیاتی‌سازی تفاهم‌های انجام گرفته در اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور در روسیه است.

شجاعی در ادامه به تشریح برخی همکاری‌های دانشگاه تبریز با دانشگاه‌های کشور روسیه از جمله دانشگاه لومونوسف، دانشگاه فدرال کازان، دانشگاه فنی سامارا و سایر دانشگاه‌های روسیه اشاره کرد و یادآور شد: در آینده نزدیک نیز هیاتی از دانشگاه فنی سامارا  برای گسترش همکاری‌ها به دانشگاه تبریز خواهند آمد.

ایران، کشور بسیار زیبایی است

بازدید اساتید و دانشجویان دانشگاه لامونوسف مسکو از دانشگاه تبریز

دکتر سیمون پاولیوک، استاد دانشکده جغرافیای دانشگاه دولتی لامونوسف مسکو نیز در این نشست با اشاره به اهداف سفر دانشجویان و اساتید این دانشکده به کشور ایران و دانشگاه‌ تبریز، گفت: ایران، کشور بسیار زیبایی است و به همین خاطر تا به حال ۹ بار به ایران سفر کرده ام، اولین سفرم نیز ۲۰ سال قبل بوده است و از آنجایی که ایران را از قبل می شناختم، تصمیم گرفتم، دانشجویانم نیز برای دیدن این زیبایی‌ها، سفری به ایران داشته باشند.

وی در ادامه با بیان این‌که سفر به شهر تبریز نیز سفری رویایی برای این گروه بوده است، تصریح کرد: دانشکده‌ جغرافیای دانشگاه‌ دولتی مسکو از ۱۵ گروه آموزشی تشکیل یافته‌ است و گروه و دپارتمان جغرافیای‌ انسانی از سال دوم تحصیلی، برای دانشجویان خود به صورت دوره‌ای، سفر به کشورهای خارجی دارند تا دانشجویان از نزدیک با مردم و جغرافیا و آداب و رسوم آن کشورها آشنا شوند.

جغرافیای بسیار متنوع و بی نظیر ایران انسان را مسحور می‌کند

در ادامه این نشست دو نفر از دانشجویان دانشکده‌ جغرافیای دانشگاه‌لامونوسف مسکو هم درباره سفرشان به ایران و به خصوص دانشگاه‌ تبریز صحبت کردند و به این مورد اشاره داشتند که به ادعای برخی اروپایی‌ها، ایران، کشور عجیبی است، ولی ما خواستیم خودمان از نزدیک و واقع بینانه‌تر با ایران آشنا شویم و متوجه شدیم که ایران صرفا تهران نیست و شهرهای آباد بسیاری با مردمان بسیار مهمان نواز و مهربان دارد و جغرافیای بسیار متنوع و بی نظیرش انسان را مسحور می‌کند. 

به گفته این دانشجویان، ایران، کشوری با کوه‌های سر به فلک کشیده با دامنه‌های خرم و سر سبز و پر از گل است و توصیف زیبای آن‌ها بر این واقعیت صحه می‌گذارد که سرزمین ایران طبیعت زیبا و مردمان مهربانی دارد.

دانشجویان دانشگاه‌ لامونوسف، تبریز را شهری بسیار زیبا و مدرن دیده بودند و دانشگاه آن را به لحاظ محوطه، ساختمان‌ها و امکانات و توانایی‌های علمی آموزشی، کم نظیر توصیف کردند.

بر پایه همین گزارش؛ پس از این نشست صمیمی، بازدید از بخش‌های مختلف دانشکده‌ برنامه ریزی و علوم محیطی که شامل کتابخانه، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های ژئومورفولوژی و سنجش از دور و GIS بود و هم‌چنین بازدید از کتابخانه‌ مرکزی دانشگاه تبریز و موزه موسسه تاریخ و فرهنگ‌ ایران از دیگر برنامه‌های اساتید و دانشجویان دانشکده‌ جغرافیای دانشگاه‌ دولتی‌ لامونوسف مسکو کشور روسیه بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha