• شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402041005753
  • خبرنگار : 71129

سازمان ملل اعمال محدودیت‌های حکومت نظامی میانمار را در حکم جرایم جنگی می‌بیند

سازمان ملل اعمال محدودیت‌های حکومت نظامی میانمار را در حکم جرایم جنگی می‌بیند

در گزارش حقوق بشر سازمان ملل آمده است، محدودیت‌های اعمال شده حکام نظامی میانمار بر کمک‌های نجات بخش این سازمان در حال افزایش است و ممکن است به دلیل اخلال در روند درمان به مثابه جنایت جنگی در نظر گرفته شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گزارش منتشر شده از سوی رئیس حقوق بشر سازمان ملل نشان می‌دهد که ارتش میانمار یک سیستم محیطی جامع کنترلی را از فوریه ۲۰۲۱ که زمان کودتا بود، ایجاد کرده است.‌ دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین خواستار اقدامی فوری برای ارسال کمک‌های مورد نیاز مردم میانمار شد.

در ادامه این گزارش همچنین آمده است، سربازان ارتش میانمار مراکز درمانی را هدف قرار داده، انبارهای ذخیره سازی مواد غذایی را می‌سوزانند، چاه‌های آب را از بین می‌برند و حتی گروهی متشکل از سه نفر بی خانمان را که تلاش کردند تا به روستای خود برگردند و غذا پیدا کنند، کشتند.

در این گزارش ذکر شده، تا ۴۰ نیروی کمک‌رسان از زمان کودتا در میانمار کشته شدند که از این میان، تعدادی به صورت عمدی هدف قرار گرفتند. در زمینه و متن درگیری‌های مسلحانه، ممانعت یا رد عمدی کمک‌های بشردوستانه ممکن است مشمول جنایات جنگی مانند قتل عمدی، شکنجه و سایر رفتارهای تحقیرآمیز، گرسنگی و مجازات دسته جمعی شود.

حکومت نظامیان در میانمار هدف قرار دادن غیرنظامیان را رد کرده و گفته که علیه تروریست‌هایی اقدام می‌کند که به دنبال بی ثبات کردن کشور هستند.

درمجموع، گزارش سازمان ملل اعلام کرده دستکم ۳۴۵۲ تن به دست نیروهای نظامی میانمار و وابستگان کشته شده‌اند و ۲۱ هزار و ۸۰۷ غیرنظامی نیز از آغاز کودتا در میانمار تا آوریل ۲۰۲۳ دستگیر شده‌اند.

سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل به رسانه‌ها گفت: ارائه دهندگان کمک به صورت دائمی در معرض خطر دستگیری، آزار یا دیگر سوءرفتارها و یا حتی مرگ قرار دارند.

سازمان ملل می‌گوید حدود ۱۷ میلیون نفر در میانمار یا حدود یک سوم جمعیت به کمک نیاز دارند. دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل می‌گوید که آژانس‌ها هنوز برای ارائه مستقیم کمک به افراد آسیب‌دیده از طوفان موکا که در ماه مه سال جاری میلادی بخش‌هایی از کشور را درنوردید، مجوزی ندارند.

رئیس تیم میانمار نیز گفته است: رهبران نظامی میانمار تلاش می‌کنند تا جو ترس و وحشت را با هدف دلسرد کردن جمعیت کثیری از غیرنظامیان به وجود بیاورند تا مردم را از ارائه هر نوع حمایتی از گروه‌های مسلح منصرف کنند یا آنها را بترسانند تا از ارتش حمایت کنند یا دستکم حکام نظامی کشور را بپذیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha