به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، سطح ناهموار مریخ، نبوغ را از برقراری ارتباط با شریک رباتیک خود یعنی مریخنورد «استقامت»(Perseverance) باز داشته است اما اکنون دورهی دو ماههی سکوت بالگرد مریخی «نبوغ» به پایان رسیده است.
مقامات ناسا در روز ۳۰ ژوئن(۹ تیر) اعلام کردند که «نبوغ» در روز ۲۸ ژوئن(هفتم تیر) از طریق شریک رباتیک خود، مریخ نورد «استقامت»، با هدایتگران خود تماس گرفته است. این اولین ارتباط از این دست از روز ۲۶ آوریل بوده است که در آن بالگرد چهار پوندی(۱.۸ کیلوگرمی) در پایان پنجاه و دومین پرواز خود در کف دهانهی جیزرو در خاموشی فرو رفت.
«جاش اندرسون»(Josh Anderson)، سرپرست تیم نبوغ، از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا، در بیانیهای گفت: بخشی از دهانهی جیزرو که مریخنورد و بالگرد در حال کاوش آن هستند، دارای سطوح ناهموار زیادی است که احتمال قطع ارتباط را بیشتر میکند.
اندرسون افزود: هدف تیم این است که «نبوغ» را از «استقامت» جلوتر نگه دارد که این گاهی باعث فراتر رفتن از محدودیتهای ارتباطی میشود.
ما هیجانزده هستیم که نبوغ به محدودهی برقراری ارتباطات بازگشتهایم و تاییدیه پرواز پنجاه و دوم را دریافت کردهایم.
نبوغ ۳۶۳ متر از سطح را در پرواز ۱۳۹ ثانیهای پنجاه و دومش پوشش داد. مقامات ناسا گفتند که هدف اصلی این پرواز، تغییر موقعیت بالگرد و ثبت تصویر برای تیم علمی استقامت بود.
دادههای پروازی که به تازگی دریافت شده نشان میدهد که «نبوغ» در سلامت کامل به سر میبرد. اعضای تیم گفتند اگر بررسیهای بیشتر این موضوع را تایید کند، بالگرد «نبوغ» میتواند ظرف چند هفتهی آینده دوباره پرواز کند.
نبوغ و مریخنورد شکارچی حیات و جمعآوری کنندهی نمونه در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ در دهانهی جیزرو فرود آمدند. این بالگرد به سرعت ماموریت اصلی خود را انجام داد که مجموعهای از پنج پرواز بود که برای نشان دادن امکان اکتشاف هوایی در مریخ طراحی شده بود. این بالگرد سپس یک ماموریت طولانی را آغاز کرد، که در طی آن به عنوان یک پیشاهنگ برای استقامت خدمت میکند.
تمام ارتباطات به نبوغ و از آن باید از طریق «استقامت» هدایت شوند. این موضوع علت سکوت اخیر را توضیح میدهد. مریخنورد در پشت یک تپه از دید بالگرد ناپدید شده بود و تا روز ۲۸ ژوئن دوباره در معرض دید قرار نگرفت.
انتهای پیام
نظرات