• دوشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402041206950
  • خبرنگار : 50256

سرپرست امور کمیسیون بین الملل مرکز وکلای قوه قضائیه:

آمریکا از دو مفهوم «حقوق بشر» و «مقابله با تروریسم» استفاده ابزاری می‌کند

آمریکا از دو مفهوم «حقوق بشر» و «مقابله با تروریسم» استفاده ابزاری می‌کند

ایسنا/آذربایجان شرقی سرپرست کمیسیون امور بین الملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به اقدامات ضدبشری آمریکا در طول دهه‌های گذشته، تاکید کرد: آمریکا از دو مفهوم «حقوق بشر» و «مقابله با تروریسم» استفاده ابزاری می‌کند.

مرتضی عبدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فرارسیدن دوازدهم تیرماه، روز بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، اظهار کرد: آمریکا از گذشته تاکنون همواره مدعی دفاع از حقوق بشر بوده و این موضوع یکی از مهم ترین ادعاهای مقامات آمریکایی در نظام بین الملل تلقی می‌شود. البته این موضع گیری در قبال حمایت از حقوق بشر در جهان صرفا بر مبنای منافع سیاسی انجام گرفته و از آن استفاده ابزاری می‌کنند.

وی افزود: آمریکا با اعمال و تشدید تحریم‌های اقتصادی خارج از مجوز سازمان ملل در راستای اجبار دولت‌های خارجی از جمله ایران برای تغییر سیاست در جهان امروز به صورت آشکارا ناقض حقوق بشر بوده و این روند، منجر به گسترش دامنه اختیارات تحریم‌های اقتصادی در روابط بین الملل شده است.

وی ادامه داد: ابزار تحریم برای تحت فشار قرار دادن کشورهای مستقل و مخالف آمریکا، تاثیرات بسیار منفی بر روی مردم کشورهای مختلف داشته و آن‌ها را از حقوق خود محروم ساخته است. بررسی مواضع حقوق بشری آمریکا نیز به صراحت نشان می‌دهد که دولتمردان آمریکایی با رویکرد حمایت‎گرایانه حقوق بشری، بسترهای لازم را جهت دخالت‌های غیرقانونی خود در نقاط مختلف جهان فراهم ساخته‌اند.

عبدی با بیان این‌که آمریکا به یکی از مهم ترین کشورهای ناقض حقوق بشر در جهان تبدیل شده است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از کشورهایی است که از تحریم‌های شدید آمریکا و نقض حقوق بشر از سوی این کشور رنج می‌برد.

وی با بیان این‌که یکی از تاثیرات اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران، نقض حق حیات است، افزود: حق حیات به عنوان مهم ترین حق انسان‌ها در ماده سه اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده شش میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی، ماده شش کنوانسیون حقوق کودک و بسیاری از اسناد بین المللی دیگر آمده است. تحریم‌های آمریکا که منجر به ایجاد اختلال در ارائه خدمات اجتماعی، امنیت غذایی، کمبود دارو، تجهیزات پزشکی و ... شده و حق حیات مردم را به خطر می‌اندازد، جزو ابعاد نقض حقوق بشر مردم ایران محسوب می‌شود.

وی با بیان این‌که نقض حق تعیین سرنوشت نیز از دیگر آثار تحریم‌های آمریکایی است، اظهار کرد: در بند دو ماده یک منشور ملل متحد، توسعه روابط دوستانه در روابط بین الملل بر مبنای احترام به اصل تساوی حقوق و خودمختاری ملل برای تحکیم صلح جهانی آمده و حق خودمختاری یا تعیین سرنوشت در نظام حقوق بین المللی بشر به عنوان اصل اولیه شناخته شده و بدون احترام به آن، صلح پایدار جهانی امکان پذیر نخواهد بود.

این وکیل مرکز وکلای قوه قضاییه ادامه داد: علاوه بر فشار آمریکا برای پیروی از سیاست‌های قلدرمآبانه و اهداف نامشروع آن، سیاست‌های فشار حداکثری، تهدیدهایی خطاب به کشورها و شرکت‌ها با اصل همکاری بین دولت‌ها، حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی، اصول برابری حاکمیتی و عدم مداخله در امور داخلی کشورها تناقض اساسی دارد.

وی هم‌چنین از دیگر آثار اعمال تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران را نقض حق سلامت و بهداشت، نقض حق برخورداری از استانداردهای زندگی مناسب، نقض حق آموزش و دسترسی به دانش و فناوری، نقض حق توسعه و نقض حقوق زنان، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا در حالی خود را مدعی حقوق بشر دانسته و معرفی می‌کند که نظارت هدفمندی بر نقض حقوق اقلیت‌هایی چون مسلمانان، سیاه پوستان، سرخ پوست‌ها و آسیایی تبارها در داخل کشور خود نداشته و بیش از هر چیزی، نفرت پراکنی از سوی مقامات و نیروهای پلیس در این کشور انجام می‌گیرد.

عبدی با بیان این‌که آمریکا، بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است، اظهار کرد: آمریکا با حمایت مادی و غیر مادی از این رژیم بر زمینه‌های تداوم نقض حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی نیز اهتمام می‌ورزد و از این رژیم در سطح بین المللی، دفاع می‌کند و حتی از لحاظ تجهیزات نظامی نیز حمایت‌های بیشماری از آن دارد.

وی افزود: آمریکا با استفاده از دو ابزار مدعی حقوق بشر و مقابله با ترویسم، بزرگ ترین مشاهیر حامی حق تعیین سرنوشت را حذف کرده که از جمله آن می‌توان به ترور ناجوانمردانه سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس توسط پهپاد آمریکایی در سال ۲۰۲۰ اشاره کرد.

وی گفت: این ترور که نمونه‌ای از تروریسم دولتی و جنایتی آشکار در نقض اصول بنیادین حقوق بین الملل است، از سوی گزارشگران موضوعی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مورد تاکید بوده و عنوان شده که این اقدام، نقض خودسرانه حق حیات است و با مفاد مندرج در میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر منافات دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha